Dagens ridpass
2012-03-11 21:00:12
Dagens ridpass
Hej!
Det blev så att vi åkte till Knutsbol istället då mamma ville rida Valle där, och det är närmare.
I början var Ziro väääldigt pigg och sprang ifrån mig i skänkelvikningarna och öppnorna speciellt. Jobbade på det och lite "hårdare" övningar för att få honom lite lugnare. Det fungerade faktiskt och han vart riktigt fin! Jobbade mycket med samling i galoppen, men vill ni veta en pinsam sak? Jag vet faktiskt inte vad riktig samling. Men nu kändes det som jag hört att det ska kännas, och som jag kännt på träningar förut.
Öppnorna satt riktigt fint idag och galoppfattningarna också. Fattade från halt, ryggning, skritt och trav såklart. Han gjorde allt väldigt bra och ville hela tiden ge mer, till och med lite väl mycket?
Pigg som han var var han busig också, och en liten bakut kom med på filmen, så himla söt!

Bild från idag. (Tar nytt tygeltag)

Det blev så att vi åkte till Knutsbol istället då mamma ville rida Valle där, och det är närmare.
I början var Ziro väääldigt pigg och sprang ifrån mig i skänkelvikningarna och öppnorna speciellt. Jobbade på det och lite "hårdare" övningar för att få honom lite lugnare. Det fungerade faktiskt och han vart riktigt fin! Jobbade mycket med samling i galoppen, men vill ni veta en pinsam sak? Jag vet faktiskt inte vad riktig samling. Men nu kändes det som jag hört att det ska kännas, och som jag kännt på träningar förut.
Öppnorna satt riktigt fint idag och galoppfattningarna också. Fattade från halt, ryggning, skritt och trav såklart. Han gjorde allt väldigt bra och ville hela tiden ge mer, till och med lite väl mycket?
Pigg som han var var han busig också, och en liten bakut kom med på filmen, så himla söt!

Bild från idag. (Tar nytt tygeltag)

KOMMENTARER
Annie
öka galoppen men behåll formen om du tex rider på volten, sitt till och eventuellt ta lite i yttertygel, men inte ett fast tag utan lättare tag, du ska känna att han reser sig i formen släpper till lite i handen och kommer uppåt, så ska du nästan höra bakbenen stampa ordentligt i backen :)