Svar på frågor

Oj, vad är det för träning? Kan du beskriva lite mer vad det innebär? Mycket spännande, har aldrig hört .... Vad går det ut på? Har du ngn film att se?

Svar: Man gör hästen starkare och mjukare samt lär dem att gå i rätt form utan att man belastar dem med vikt på ryggen. Man kan använda denna träningsform för att träna hästar som har problem med ryggen, eller som av andra orsaker inte klarar ryttarens belastning. Dräktiga hästar, överviktiga hästar, tunna hästar, gamla och stela hästar eller unga hästar; alla som mår gott av att röra på sig, men som inte kan ridas, kan bli hjälpta av denna träningsform.

Utbildningsmöjligheterna är näst intill oändliga, då man kan utbilda hästen ända upp till den högre skolan i dressyr. Alla rörelser och övningar man tränar hästen till i ridningen (kanske med undantag av fartträning, då man trots allt ska gå bredvid hästen!), kan man lära hästen på långa tyglar. Fördelen med att göra det på långa tyglar först, är att hästarna har mycket lättare för att göra de svåra rörelserna, om de får möjlighet att i början göra dem utan att samtidigt bära ryttare. När de har lärt sig hur de ska göra rörelsen utan ryttare, blir det sedan mycket lättare för dem att utföra det med en ryttare på ryggen.

Källa: http://www.ellenofstad.com/svensk/videosvenske/laangatyglar_svensk/laangatyglar_svensk.html


Ja, det är helt enkelt bra för att stärka hästens balans och låta den träna utan ryttare. Det är inte tömkörning, utan man har bara lösa tyglar som man använder, men gör hästen rätt ska dom bara "finnas" där. Man ska alltså inte ha stöd i handen hela tiden.

Man kan göra piaff, passage, galoppombyten, öppnor, slutor osv med lösa tyglar, bara hästen är stark nog och man själv har kunskap.

Men hur lätt det än ser ut är det riktigt svårt! I början står man mest och snurrar runt. Hästen fattar nada och personen fattar nada.

Har en film jag kan visa, den kommer idag iallafall :)







KOMMENTARER


Anonym

Tack för svaret! :) Mycket imponerande :) FILM!!!! Det är säker många vill se hur det går till ;)

2011-11-03 // 14:16:29
Namn :
Kom ihåg mig

E-mail : (visas ej)


URL/bloggadress :


Skriv din kommentar här :