Hallå där!

Nyårsafton... 2012 är förbi om ett par timmar, och så börjar ett nytt år - 2013. Ett år jag hoppas kommer ge mig och Ziro stora framgångar på tävlingsbanorna, och bli ett av dom där ekipagen som andra håller lite extra koll på.
 
Jag återkommer senare med ett inlägg om mål för 2013, men först ska jag till stallet och rida Valle, och Ziro ska pysslas om :)
 
Hörs senare!
 
Ziro och hans Minikompis i förra stallet :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens Z

Ja, ridhus idag igen var det.
 
Jag tog fram 4 st bommar idag, och gjorde två upphöjda, så vi hade varannan vanlig och varannan upphöjd. Måste säga att Ziro är himla duktig på att fixa travbommar, även om han kommer fel så slår han aldrig i hovarna, och varje steg är som i slowmotion.
 
Vi jobbade väldigt mycket med övergångar. 2 steg trav, 2 språng galopp, och så höll vi på. Gjorde samma sak i skritt. Jag var petnoga med att han inte hamnade över tygeln, utan ligger kvar och skjuter ifrån med bakbenen ordentligt. Han var jätteduktig, men jag hade önskat lite mer påskjut.
 
Jobbade vidare med slutorna, och vänsterslutorna är verkligen fina nu, bara höger som behöver jobbas mer på.
 
Imorgon ska han få busa i ridhuset. Det är ju nyårsafton, så jag har andra planer än ridning :)
 
Chuckie får stå för bilden!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Skitväder!

Självklart finns det ingen chans att komma iväg med transporten, isgata överallt. Hoppas det blir bättre till på onsdag, annars får vi gå ner till vägen och lasta.
 
Istället blir det ett pass i ridhuset hemma. Känns inte kul men det får väl funka. Ska försöka trimma slutorna lite, känns som dom börjar hamna på plats nu. Fick ett jättebra tips från Susanne som jag använder mig av:
 
 
Vi kommer alltså i höger varv. Någonstans på långsidan vänder vi in i en sluta som ska till G. För att få rätt och jämn tvärning så ska jag föreställa mig att vi följer en vägg som går snett till G. Vi har lätt för att göra slutor längs långsidorna, men på diagonaler är det svårare. Det här har hjälpt oss jättemycket!
 
Ziro i en halvdan sluta, där vi inte fått detta tips än. På en tävling i november tänkte jag på det Susanne sagt, och vi fick en 7a och en 8a på slutorna! :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ändrade planer!

Åker till Botorp imorgon för att rida min fina där istället! Jag älskar att rida i plåtridhuset faktiskt. Det är inte världens bästa underlag, ganska mörkt, men jag är "uppvuxen" där. Red där med både Sigge & Knut, så det känns bra. Dessutom tycker Ziro om det ridhuset :)
 
Onödigt inlägg egentligen, men jag är så glad över att komma iväg och rida någon annanstans :D
 
Fin Ziro från Anna Björkman-träning i somras. Anna är en superbra tränare som ÖSTE lovord och beröm över Ziro. Hoppas att vi får träna för henne ett par gånger under 2013!
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hopp & skutt

Idag gick det bättre än igår, men ändå inte BRA. Vi hade oflyt, troligtvis pga att ridhuset är så litet. Jag avskyr att rida i SMÅ ridhus, känner mig så trängd då. På onsdag kommer vi iallafall iväg till ridhuset i Botorp, träning för Helene Wannerth som jag hoppas är så bra som jag tror.
 
Vi hoppade lite också, och mot slutet gick det så himla bra! Igår studsade vi litegrann, men idag höjde vi ett par centimeter. Efter ett tag så flög vi över, varje avstånd blev helt perfekt!
 
Imorgon ska det regna igen, hela dagen nästan, så troligtvis blir det ridhuset igen :(
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bloggar jag läser

Jag har skrivit om det förut, men har en del nya bloggar som jag läser regelbundet nu:
 
Dressyrmupparna. Läser den då den är full med tips, bilder och intressanta ämnen. Både Linn & Ingrid rider bra och mjukt, och Linn och jag stog i samma stall förut och känner varann, så det är kul att läsa om hur det går med Cupido.
 
 
Linn Olssons. Bra blogg med mycket inspirerande inlägg, starka åsikter och fina bilder.
 
 
Dressyrsnack. Fina hästar och bra texter. Det jag gilalr starkt är att det skrivs mycket om ridpassen. Man lär sig mycket på att läsa om andras ridpass,  och det tycker jag är kul!
 
 
Linn Forsströms. Linn och jag är ju tävlingskompisar, och hon skriver på ett bra sätt, ger mycket tips och har fina bilder. Att hon rider himla bra gör ju inte saken sämre!
 
 
Enewe. Tycker det är kul att följa Evelinn och hennes ponny, det är fina bilder och intressant innehåll.
 
 
Johanna Grants. Känner igen mig mycket i det som hände Chaboukie och började följa bloggen när jag läste om det. Fina bilder och det visas ofta film vilket jag gillar!
 
 
Ja, det är dom jag följer dagligen. Sen kollar jag in på andra bloggar då och då, men bara någon gång ibland.
 
Jag skulle vilja ha fler bloggar att följa, men jag hittar inga bra.
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bett?

Ziro är väldigt svår att hitta bett till. Han är extremt känslig i munnen, så vad som helst funkar inte. Jag har testat tunnt tredelat (funkade ok men inte mer), tjockare tredelat (absolut inte, han stängde av helt och jag hittade honom ingenstans), tunnt eggbett (funkade ok), mellantjockt eggbett (det han går på nu, funkar ganska bra), och novabett (funkar han också bra på). Hackamore funkar han bra på också, men det är ju inte i munnen.
 
Jag har funderat på att köpa ett Ky Rotary Bit. Har hört att det ska vara bra, och han som vill ha milda bett kan det vara bra på.
 
 
Det ligger på ca 500-600 kr, kanske värt det?
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vad sugen jag blev...

...på ett nytt tävlingsschabrak.
 
Jag har två stycken nu (fatta, två stycken!). Det ena är HV Polo Lurex, och det andra är ett Schockemöhle med brun kant. Jag är riktigt sugen på det här:
 
http://dressyrmupparna.se/wp-content/uploads/2011/12/182.jpg
Bild lånad från www.dressyrmupparna.se
 
Det är inte så dyrt, och jag tycker det är väldigt snyggt! Från Protector. Nästa inköp kanske?
 
Eller namnsdagspresent? Det är ju min dag idag ;)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Önskeinlägg?

Har ni några önskeinlägg? Jag är rätt tom på idéer, så let me know om ni vill läsa om något speciellt :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Topp 5 tävlingsschabrak

Fick en önskan om att skriva om snygga tävlingsschabrak, så jag gör en topp 5-lista :)
 
Nr. 5:
 
Modern Horse. Fint och ganska fin logga. Har inte sett det i verkligheten, men vad jag hört ska det ha en bra passform. Finns HÄR.
 
Dressyrschabrak-ponny
 
Nr. 4:
 
HV Polo Princeton. Snyggt och glittrar fint, men inte lika fint i allmänhet som lurex-modellen.
 
Nr. 3:
 
Schockemöhle Dynamic. Stilrent och kaxigt, inte så farligt dyrt. Finns HÄR för 499:-
 
Nr. 2:
 
Equiline Rio. Dressyrschabrak med rundade rutor och blingbling i kantbandet. Himla fint men också himla dyrt. Finns HÄR för 1095:-
 
http://www.marietorpridsport.se/images/rygg/schabr40.jpg
Nr. 1:
 
Hv Polo Lurex. Glittrar underbart fint i solen, helt underbar kvalité och svettabsorberande undersida. Det bästa är att jag har ett, och jag ljuger inte när jag säger att det är ett av mina absoluta favoritschabrak! Hittar inget i dressyrmodell, men allround finns HÄR på rea för 440:-! Det billigaste är dock att köpa från ebay, det gjorde jag.
 
Det finns såklart många andra snygga schabrak, och hade jag kommit på andra hade säkert listan sett annorlunda ut. Men mitt Lurexschabrak, det är storfavoriten!
 
 
/Nathalie
 
 

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagen i bilder

Började med att ta in lilleman och ställa i gången (har tagit av vintertäcket också).
 
På med sina fina dressyrskydd (köpta helt nya på loppis, 100 kr :D) och sina fina fårskinnsboots.
 
Gjorden på plats! Har dock inte spänt den ordentligt än (och tydligen gjorde jag inte det efteråt heller, eftersom den gled bak).
 
Valle blir iordninggjord också!
 
Ziro nästan redo att gå, bara tränset kvar. Och hur söt på en skala?
 
Och sen red vi!
 
Failfilm kommer imorgon, vi bjuuuuder!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens Biroman

Konstigt pass, klantig jag....
 
Jag började med att skritta fram ute, och sen gick vi in i rihuset. Där inne hade vi uppställt några hinder, 4 st. Studs - 1 språng - studs.
 
Det kändes helknas när jag red. Han gick inte framåt ordentligt och tog korta små steg. Hm? Efter ett tag visade det sig att sadeln låg jättelångt bak. Den nya gjorden töjde sig medans jag red, så jag måste spänna den mer nästa gång. Kommer ni ihåg att jag råkade beställa en gjord som var alldeles för kort, 10 cm faktiskt. Men ändå har jag den på samma hål som den gamla. Annars är jag kanonnöjd med gjorden, och nästa gång spänner jag den mer.
 
Hoppningen gick sådär haha... Ziro är en skum figur, tar i som tusan så studsen blir jättekort.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Jag skulle ju bara vila lite....

Godmorgon, om man nu kan säga det nu?
 
Hade stallmorgon imorse och gick upp vid 06.30. Fixade täcken, ut med hästarna och sedan hem och äta frukost. Jag tog med mig katten och skulle bara gå och vila någon timme eller två, det slutade med att jag kom upp för en halvtimme sen haha.
 
Idag skiner solen, så kanske jag kan få några fina porträttbilder på lille Biro.
 
Jag ska försöka fixa ett par tidsinställda, men snart ska jag åka så vi får se om jag hinner :)
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vallebilder

Hej!
 
Valle och jag red ut först, och sen red vi på banan en sväng. Valle är Valle, trög, seg och vill helst gå tillbaka till stallet. Men iallafall, här har ni ett par bilder :)
 
 
Ziro och jag skrittade ut en sväng. Jag testade metallbettet idag igen, och han var finfin! Pigg och taktade trots att vi bara skulle skritta, men ändå fin!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tävlingsåret 2012, del 2

Här kommer del 2 av tävlingssammanfattningen :)
 
3-4-5/8, Gyttorp (TSG-cupen)
 
LA:1 (kval 1): 67,??% och en tredjeplats.
 
LA:2 (kval 2): 65,12% och en fjärdeplats.
 
LA:4 (Final): 74,15% och vinst i hela cupen
 

18/8, kommer ej ihåg klubben
 
LA;P1: 67,105% och vinst
 
FEI inledande (debut): 61,25% och första utanför plac.
 

 
8/9, Färjestad
 
LA:3: 67,74% och CR (var enda starten)


16/9, Gyttorp (DM)
 
FEI inledande: 62,??% och första utanför plac.
 
7/10, Gripen
 
LA;P1: 70,00% och vinst
 

 
13/10, Christinehamn
 
LA:1: Han flippa ur, 58,42%
 
LA:2: 65,??% och en andraplats.

 
6/11, Karlskoga
 
LA;P1: 65% och vinst
 
FEI inledande: 61,??%

 
12/11, Gyttorp
 
LA;P1: 63,??%
 
FEI inledande: 62,??%
 
Våran sista tävling, en av dom sämsta. Fyyy vad dåligt det gick
Ja det var vårat år det! Hoppas på ett ännu bättre år 2013 :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Två på schemat!

Hej!
 
Idag har jag två hästar på schemat, Ziro och Valle ska ridas. Ziro och jag ska ta det lugnt, bara skritta ut i solskenet och mysa. Valle däremot ska få sig en genomkörare! Får se hur underlaget är på ridbanan, förhoppningsvis går det rida där trots att det smälte lite igår, det frös ju på under natten och morgonen. Jaja, annars tar vi ridhuset.
 
Jag ska se om jag kan smöra lite för pappa så att han kanske kan fota litegrann, så får ni se på Valle litegranna också :D
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Skitpass

Idag gick det åt pipan att rida... Ziro lyssnade jättebra för skänkeln, men var jätteostadig i formen och grejade med bettet. Att jag red med en halvtrasig stövel gjorde inte saken bättre. Hade inget stöd på vänsterbenet och så lät det så irriterande.
 
Min dragkedja sprack igår, samma sak som den gjorde för att par månader sen. Enda skillnaden är att det är på andra benet nu. Så imorgon åker den in på lagning, kan inte rida utan mina fina stövlar ju :(
 
Någon annan som har ett par Cavallo grand prix plus? Är det dåliga dragkedjor på era också? Jag har ju knappt haft mina i ett år, och tar bra hand om dom också. Dom var ju inte billiga heller, mina kostade nästan 5000 kr, och då tycker man ju att dragkedjan borde hålla i mer än ett år?
 
Det har är från igår, och när jag skulle ta av dom så var dragkedjan öppen mitt i, och sedan stängd över och under. Skumt...
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Fler bilder

Här kommer några fler bilder från gårdagen :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vinterplaner

Ziro har inte haft någon riktig vintervila än, och jag är tveksam till om han kommer få det. Han är så pigg, så han behöver ridas och hålla igång. Han trivs inte med att gå och skrutta i hagen, han vill jobba och göra rätt. Såklart kommer han slippa dressyr och bara få rida ut och busa, men någon vila blir det inte.
 
Nu är det ju ett tag sen vi tränade för tränare, men den 2/1 har vi året första träning! Vi ska testa en ny tränare, Helene Wannerth. Hon är B-tränare och har ridit väldigt höga klasser, och jag har hört att hon ska vara riktigt bra. Det ska bli jättekul, och förhoppningsvis kommer vi träna för henne, Johan, och Susanne. Susanne varje vecka (nästan) och sedan varva med Helene och Johan. Kommer troligtvis även träna lite för Madde också.
 
Vi kommer utnyttja snön, och bygga upp styrkan så mycket vi kan och hinner (viktigt att inte rida i snön för länge och ofta, det sliter och tröttar ut hästarna).
 
Jag är så himla glad att jag har möjligheter att träna för bra tränare, för att få hjälp att göra min mycket bra ponny ännu bättre <3
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Med eller utan paddar?

När jag lindar benen har jag alltid ett par paddar under, oavsett vilket material paddarna är av. Paddar fördelar trycket bättre och ger bättre stötdämpning. Jag använder paddar från Mias, och jag tycker dom är jättebra! Har hört att andra tyckt att dom har veckat sig och glidit mycet, men mina sitter släta och fina och följer hans ben jättebra!
 
Dom är dessutom varma och sköna under vintern. På sommaren kör jag med tunnare paddar som inte är lika varma.
 
Jag måste dock köpa nya paddar att ha till sommaren, mina är så slitna...
 
Med eller utan paddar?
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tävlingsåret 2012, del 1

Här kommer en summering av vårat tävlingsår. Det blir nog lite långt, så jag delar upp det lite :)
 
12/3: Lokal dressyr i Mariestad.
 
LB:1: 65,86% och en tredjeplats.
 
LA:1: 50,71% och näst sist. Ett par kommentarer ur protokollet: Istadig och reser sig, stannar och spänner sig, istadigheter, far ut i banan, omslag och byter, stannar. Ja ni hör ju...

 
18/3, Gyttorp
 
LB:1: 69,31% och en tredjeplats (delade ettor)
 
LA:1: 63,68%
 

24/3, Filipstad
 
LB:3: 65,73% red fel vilket kostade placering.
 
LA:2: 59,77%
 
 

 
1/4, Köping (Klasserna ingick i Div 1 för något annat distrikt)
 
Lagtävlan för ponnyallsvenskan: 64,57% och en femteplats.
 
LA:1: 66,58% och en andraplats.
 
Bild efter prisutdelning i LA:1
 

 
21/4, Kumla
 
LA:1: 66,58% och en fjärdeplats
 
LA;P1 (debut): 59,47%
 
 

 
6/6, Karlstad
 
LA:2: 65,30% och vinst
 
 

 
17/6, Eskilstuna
 
LA:1: 67,105%, femteplats
 
LA;P1: 62,37% och en fjärdeplats
 
 

 
28-29/7, Torsby
 
LA:1: 71,58% och vinst
 
LA:1: 63,68%
 
LA;P1: 63,68%
 
 
*Sommarvila*
 
Del två kommer lite senare :)
 

/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bilder

Passformen på schabraket, kass. Dock är den jättebra på alla andra av mina BR schabrak. Måndags exemplar?
 
 
Känns riktigt bra att kunna visa färska bilder igen! :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

3 månader kvar

Jag längtar så himla mycket tills tävlingarna kör igång igen! Det är nästan 3 månader kvar tills våran första start, det är för långt! Vi har inte tävlat på 1½ månad nu, så vi är galet taggade på en ny säsong. Men vi utnyttjar tiden till både bus, vila och hårdträning. Det bästa för en lycklig Biroman!
 
Bjuder på både filmer och bilder från vårat år nu. En sammanfattning kommer så småning om :)
 
 
 
 
 
Från LB-FEI (en dålig FEI ;))
 
Jag är jättenöjd och stolt över vad vi gjort i år. Det jag inte är nöjd med är våra FEI-starter. Inte en enda var jag nöjd med, jättemissar i allihopa :( Men jaja, det tar vi 2013!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass

Hej!
 
Ziro och jag red på ridbanan i snön idag. Han var ganska fin, men tyckte det var jobbigt. Det hade kommit 2 dm snö inatt, minst. Så det var väl runt 40-50 cm snö att pulsa i. Red inte länge alls, max 15-20 minuter med många skrittpauser. Han gick rätt hårt igår så idag skulle det vara ett lätt pass.
 
Kommer massa bilder när jag redigerat dom :)
 
Smakprov :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Julklappar

Hoppas ni hade en bra julafton, det hade jag!
 
Jag fick kläder, parfymer, och så en sadelgjord från Eric le Tixerant! Hoppas bara den passar... Den är i storlek 45 cm, och egentligen har han 50-55 på sin sadel nu. Men jag tror den passar, bara att spänna den på lägre hål.
 
Och vet ni vad mer?
 
Fast med ett bättre objektiv :D
 
Förvänta er bildbomb ikväll, antingen porträtt eller ridbilder :D
 
 
/Nathalie
 
 

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0