Svar på fråga

Hej! Hur går det med Valle? :) skriv gärna lite om hur det går osv, står han kvar i valåsen?:D

Svar: Hej! Jodå, det går bra!

Det är ju mamma som rider honom, jag träffar honom kanske 1 gång i veckan. För er som inte vet är Vivaldi *Valle* min mammas storhäst. Men dom tränar på, men bara dressyr än sålänge. Valle har haft lite ryggproblem, spänd i bäckenet och långt bak på ryggen. Men det löste sig bra efter laser och massage. Strax efter det fick han rasp. Han har väldigt känslig hud på benen, så han får lätt rasp/mugg även om man håller rent. Men det är borta nu, och allt flyter på :D

Han står kvar i Valåsen, och vi har inga planer på att flytta honom till mitt stall, inte inom en nära framtid iallafall :)




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Träningen idag

Idag var det ju Maddeträning. Det var inte så farligt varmt vilket var skönt.

När jag red fram kändes det okej. Han var lite ofokuserad då det red en "okänd" häst i ridhuset också. När den gick ut sen blev det mycket bättre! Vi gjorde inget speciellt, lite "bogen in", volter, öppnor osv. Han kändes fin men lite springig.

När Madde kom började vi med trav på mittvolten. Han var lite trippig och vilade inte på steget, så det jobbade vi med. Han blev även lite spänd och då över tygeln, men då måste jag driva honom framåt och neråt, för att han ska komma ner med formen. Sen lite öppna på volten med samma fokus, form och takt. Han var riktigt fin förutom att steget inte var riktigt avslappnat.

I galoppen var han galet fin i formen, men lite mycket åsikter va? Jag red med spö då jag antog att han skulle vara så efter bara 1 pass på 3 dagars vila innan. Ett pet så åkte rumpan. Men bara jag var envis så slutade han, och blev kanonfin igen.

Jag är nöjd med träningen, även om det kunde gått väldigt mycket bättre. Ziro var fin iallafall!


Nu har jag dessutom bestämt mig! Det blir pannband nr. 2 för mig, och mamma ville ha nr 1. Jag ska ha samma färg som på bilden, men mamma ska ha lite mörkare stenar, och svart lackat läder.


/Nathalie

(3) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens dressyrpass

Det blev hoppbanan idag. Inte det smartaste att rita ut när han inte ridits på 3 dagar.

Eftersom det tar en stund att skritta dit så kunde jag ta tyglarna och jobba honom i skritt nästan direkt. Gjorde lite skänkelvikningar och öppnor, slutor och volter. Han var riktigt fin! Lite ofokuserad men det brukar han vara på hoppbanan.

När jag började trava, då märkte jag hur pigg han egentligen var! Benen gick i 190 och allt var jättekul att titta på. Vi gjorde mycket fram-tillbakatagningar för att få igång ett bra tramp. Skritt och travövergångar och mycket volter följt v skänkelvikning/sluta.

I galoppen ville ha bara springa och busa, men efter många skritt-galoppövergångar och trav-galoppövergångar fokuserade han på arbetet istället. Då blev han riktigt fin!

Fokuset låg på att få en lång och låg form, som skulle hålla sig i fattningar och avsaktningar. Tycker att vi båda skötte oss bra och gjorde det vi skulle.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Perfekt ritt

Den här ritten kanske inte ser så bra ut just nu, eftersom vi kommit så mycket längre. Men just DÅ, då var den verkligen BÄST! Så himla nöjd var jag efteråt. Ziro var så himla pigg och glad, det var våran första tävling på gräs, och domaren låg på en medel-nivå. Vi vann på 76, nästan 77%. En vinst med drygt 6% marginal.



Finaste Biro! Yngst i startfältet, och bäst i startfältet.


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Vårat första Meeting!

Den 28-29 juli kommer Ziro och jag åka på vårat första meeting! Kommer bli så grymt roligt!



På lördagen rider vi en lokal LA:1, bara för att känna på banan. På söndagen blir det regional LA:1 och LA;P1. Hoppas att ha sköter sig och det går bra, vi får se då! Det är ju lång tid kvar, så vi hinner träna och få mer kläm på skolorna och samlingen. Ganska exakt 2 månader kvar såg jag nu.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Grattis Biroman!

Jag glömde helt och hållet bort att min bebis fyllde hela 7 år igår! Dock räknar jag honom som 6 eftersom han reds i så pass sent, samt låg/ligger efter i utbildningen.


Fina Bebbe :love:


/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

2 tävlingar kvar

Nu är det bara 2 tävlingar kvar till sommarvilan. I år kommer den bli längre än vanligt, men det har han förtjänat! Han har presterat otroligt bra, och legat i toppen i regionala LA-klasser, så jag är riktigt nöjd med första halvan av säsongen.


Det här är vad vi har kvar. LA:1 & LA;P1 i Eskilstunda (runt 25 starter i båda klasserna). Där är det dessutom ridskoleponnysar med. Tycker det är riktigt häftigt att ridskolehästar kan prestera på så pass "hög" nivå. Ridskolehästar har ju rykte om sig att vara väldigt oridna och träliga, vilket inte alltid stämmer!

I Bellevue har vi bara en LA:2. Det var LC:1, LB:1 och LA:2 som fanns, och vi är klara med LB nu, så LA:2 blir det bara.

Ser fram mycket emot Bellevue speciellt, tror vi har en riktigt bra chans där!


Ziro efter våran LA-debut, överlägsen vinst :D


/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Ingen ridning, dag 3

Idag var dag tre utan ridning. Jag börjar känna mig förvirrad. Känslan av ridning, är obeskrivlig. Men ändå, jag kunde inte...

Haha, nej men seriöst då. Ingen ridning idag... När jag kom till stallet så hade Biro rullat, och sen hade det regnat. Han hade blötlera från topp till tå, seriöst... Fick ta in honom och duscha av, borsta med händerna och dra av leran. Tyvärr har vi bara kallvatten i stallet just nu, så han började frysa direkt. Jag snabbade mig så gott det gick, och tvättade hela honom med grönsåpa, vilket tog mig max 5 minuter, så snabb var jag! ;) Så spolade jag av honom och tog på ett mysigt fleecetäcke, och gav honom ett par kilo hö.

Imorgon SKA jag bannemej rida! Det ska bli helsoligt, så antingen ut eller på hoppbanan :)




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Var äkta, eller var inget alls

Jag är otroligt trött på falska människor. Sånna man trodde var ens vänner, och när man vänder ryggen, DÅ är man som mest populär. "Hon har gjort si och så, blablabla". Oftast är ingenting av snacket sant. Värst är faktiskt tjejer. Tjejer är mästare på hate-love. När man är tillsammans så är man bästa kompisar, och när man sedan vänder ryggen till så har man gjort massa hemska saker.

Väldigt nyligen, idag faktiskt, så var det en "kompis" som skrev skit. Riktat speciellt mot mig, jag vet. Varför? Jo, jag har en fin ponny, massa bra kompisar. Så frågan borde vara: varför inte? Ju populärare du är, ju bättre du är på någonting, desto mer skit får du för det. Allra bäst är att vara ingen alls. Ha OK betyg, OK kompisar, och inte vara särskillt bra på någonting. DÅ kommer snacket minska.

Jag erkänner att jag också snackat. Men när gjorde jag det senast? Det var ÅR sedan. Jag har växt ifrån skiten och mognat. Vill jag säga något till någon, så säger jag det face 2 face. Annars skiter jag i det. Att skicka meddelanden via Facebook/sms är la det fegaste man kan göra? MINST så kan man ringa.

Snackar någon skit om mina kompisar, så kommer jag säga: "Säg det till henne istället, inte till mig".



Killar är inte samma sak. Killar bryr sig inte. Och har killar nu problem, då är det i stort sett alltid face 2 face snacket tas. Killar skvallrar inte på samma sätt, och överdriver inte.

ALLA anonyma kommentarer jag fått har kommit från tjejer. Jag har killar som läser min blogg, det vet jag. Men just tjejerna tänker när jag köper ett nytt schabrak: "Shit vad bortskämd! Din ponny är inte ens bra, han är det och det och det, så varför slösa pengar? Dessutom var schabraket fult, dålig smak eller?". Egentligen var schabraket nog ganska så snyggt. Min ponny är ganska så bra. Det svider, det gör det.

Okej, att konfrontera någon är inte min grej. Men är det en kompis som som gjort något, sagt något, så kommer den inte lika nära. Vi kan vara kompisar, umgås. Men mina hemligheter förblir mina. Fr.o.m nu kommer jag bryta med dom som snackar. Orkar inte, och vill inte. Var en äkta vän, eller var ingen vän alls.

/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Regn i luften

Vart tog sommaren vägen?! Grått och inte alls varmt ute ju. Dessutom hänger det stora regnmoln över stan, inte okej när jag ska rida iväg till Botorp... Tänkte faktiskt rida i ridhuset (för första gången på aslänge). Det kommer bli ett svettigt pass för både mig och Ziro, men det kan behövas.

Ska försöka skriva ihop ett ganska långt inlägg sen, får se hur jag lyckas. Åsikter tar tid.


Såhär lagom glad på falska människor just nu...


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Haha

En sak bara: Anonyma, ni ROAR mig! Att ni orkar tjaffsa, det visar bara på att ni blir provocerade. Ja, antingen tar ni åt er och känner er träffade, eller så är ni väldigt osäkra på er själva. Sen är det kul att veta vilka ni är, ni är faktiskt inte anonyma. Erat ip-nr går att spåra på ett par sekunder, så ni kan lika gärna fylla i ett fullt och riktigt namn.

Båda 2 innan har fått ur sig riktigt kloka tankar angåend dig och dina åsikter osv!
Jag måste bara få ur mig detta, att klanka ner på domaren efter en klass är nog det mest löjliga jag vart med om. Hur kan man bara skriva domarjävel? Du är nere på samma låga nivå som dressyrmupparna nu så som dom klankar ner på en viss domare. Ni har valt sporten själva, ingen har tvingat er. Dom är utbildade till att sitta där varför, dom har bra mycket mer kunskap än vad du och mupparna har, om dom nu är så värdelösa kan ni lika gärna sitta där och döma? Växupp och lägg ner! Patetiskt!!!
Mognare än så är du väl? Och dessutom sluta bara vilja vara som Linn Ingvarsson. Hon har köpt ett sånt pannband du önskar dig, med pärlor och swarovski förvånande att du vill ha det...
Tack för mig

En kommentar.

Svar: Dömer domaren ner, då tänker jag skriva det. Sen om du hemma i stugan blir sur för det, bryr jag mig INTE om alls. Ursäkta? Jag känner båda dressyrmupparna, och dom klankar inte ner på några domare. Sen kan det vara en speciell domare som faktiskt inte gillar ett ekipage, och domaren jag menade gillar INTE mig och Z. Jag har kollat mina protokoll, hon gör inte det.

Ja domare KAN sin sak. Men det hindrar dom inte från att dömma hej vilt om dom vill det. Om någon ska växa upp är det ni anonyma. Så fega att det är löjligt. Spelar ingen roll om du har blogg eller ej, en mailadress har alla.

Jag vill gärna vara som Linn. Hon rider extremt bra och är en av mina förebilder. Men pannbandet har jag kollat på i månder, men det blev aldrig av att jag köpte ett. Nu när min födelsedag närmar sig passar jag på. Och jag kan väl inte sitta och kolla och skriva ner vad alla storbloggare köper, så att jag kan akta mig för att köpa likadant. Nej, det funkar inte.

Iallfall. Idag blev det en mysig promenad med Biro. Jag rider imorgon istället. Han fick beta en stund och sen kom såklart myggen. Då sprang vi ifrån dom, han tyckte det var riktigt kul att få springa! Kastade med huvudet och småstudsade.

I morgon blir det ett pass på hoppbanan. Tisdag uteritt och onsdag Maddeträning. Det var riktigt länge sedan, och vi har kommit ett snäpp längre, så det ska bli kul att se vad hon tycker :D


Tummen upp till alla domare, alltid till Biros påhitt, min dåliga ridning! Inget att klaga på, någonsin! ;)


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ska beställas

Snart fyller jag år, den 4e juni faktiskt. Det jag vill ha är ett Union Jack-schabrak, samt ett pannband. Från mamma & pappa iallafall, från resten av släkten vill jag bara ha pengar ;) Jag hittade en sida av ren slump, på facebook. Där har dom helt sjukt, grymt fina pannband! Dregel,dregel...


Något av dom här två blir det, men färger får man välja själv, samt rak- eller böjd modell. Det lutar åt nr 1, men jag är lite osäker. Har länge velat ha ett pärl-pannband, men har aldrig blivit av att jag köpt något.


Det här schabraket. Man kan matcha med antingen röda, marinblå, eller vita lindor. Samma med piké. Dessutom tycker jag det är grymt snyggt att rida med huva på hästen, och jag har en JW-luva, röd. Perfekt!


/Nathalie


(2) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Stallkväll

Kom precis hem efter att ha tagit moppen till stallet och pussat lite på Ziro. Han fick även en promenad och beta lite, och när vi kom tillbaka gjorde jag rent hans småsår som han har på benen. Han är mästare på att springa i hagen och trampa/sparka sig själv.

Imorgon blir det antingen en uteritt eller ett pass på hoppbanan. Vi får se vad jag känner för då. Sen ska vi till sommarstugan och äta mat och bada, mys!


Random bild från en start i höstas/våras(?). En bakut som kostade vinsten!


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Märke eller inte märke?

Mycket snack om märken. Ska man ha eller inte? Varför eller varför inte?

Personligen föredrar jag märken. Jag tycker att det är bättre kvalité, och det är snyggt med ett coolt/maffigt märke.

Många kommer med argumentet: "Man rider inte bättre för att man har märken". Nej, kanske inte. Men har man ett sämre självförtroende så jo, kanske. Det här kommer låta provocerande, det kanske det är, men: Har man en billig utrustning så kan man tro att andra ser ner på en = sämre självförtroende. Man tänker att det måste se förjävligt ut när man rider, alla tror att man har det dåligt ställt. Det behöver absolut inte vara så. Dom billigare sakerna kan vara snyggare, MEN för en del är det ändå billiga "skitgrejer".

Maffiga märken, snygg och hållbar utrustning kan ge en mer självförtroende. Jag känner mig nöjd med min utrustning, vilket gör att jag vill rida lika bra som min utrustning ser ut. Och jag tänker när jag ser någon annan med mycket märken: "Oj, hon måste vara riktigt bra!". Och jag är en helt vanlig hästtjej, alltså kan jag inte vara den enda som tänker så.

Men jag har faktiskt inte så mycket märkessaker. Jämför man med någon kanske jag har extremt mycket, och jämför man med någon annan kanske jag knappt har något alls. Mycket av mina grejer kommer från Hööks, och andra ställen med billigare utrustning. En del har BARA Bucas, Horseware, Schockemöhle, Kingslandtäcken osv, som deras hästar har i hagen. Min ponny har 1 dyrt täcke. Resten kostar troligtvis under 500-lappen.

Vet inte vart jag vill komma med det här inlägget, men det är så mycket snack om att det är "fel" med märkessaker. Det är inte fel, och inte rätt. Det är upp till var och en vad man vill klä sig- och sin häst i.



Benlindor: Schockemöhle
Boots: Globus (4 st 158kr)
Schabrak: Sharpman (fick det på köpet med sadeln)
Träns: HdR (Köptes billigt, nytt)
Pannband: Schockemöhle
Ridbyxor: Pikeur, köpta billigt (909kr för helt nya)
T-shirt: H&M för 49 kr

En snygg, men inte alls dyr outfit.


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Helvete

Ni som kollade equipe kanske såg att vi inte var med på startlistan?

När vi kommit till Storfors som vi åkte igenom började det låta konstigt. Vi stannade och gick ut för att kolla. Punktering. Skit! Jaja, vi kopplade loss transporten, pappa vände med bilen och åkte tillbaka 0,5km för att byta däck på mekonomen eller något sånt. Stängt. Allt var stängt, röd dag idag. HELVETES JÄVLA SKIT! Så kände jag. Men vi fick på reservdäcken som låg i bilen, men reservdäck håller ju bara runt 100 km (10 mil) så det var bara vända och åka hem.

Just nu är jag så himla besviken, arg, ledsen och alla dåliga känslor som finns.

Nu ska jag kolla efter någon annan tävling som är ganska snart i juni, som kompensering. Finns en i Mariestad (dit jag aldrig mer skulle åka efter att deras ridhus skrämt SKITEN ur Z) men det är på pappas födelsedag + att vi ska åka till betet och stängsla. Kuuuul! Jaja, får hitta något annat.

Hur gick det för laget idag då? 3 ponnysar var sjuka/skadade, och en ryttare bestämde sig för att inte åka. Z & jag var dom enda som åkte, men vi kom inte ens fram. Alltså blev det inget lag. Vi har bestämt oss för att ta det nästa år, när alla har mer rutin.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Tävlingsklar!

Ziro flätad men inte knoppad, benen tvättade, grejer framlagda, och vi är redo! Vi har inte en chans mot rosettplockarna dom här ekipagen, men jaja! Träning :)

Ziro kändes inte så bra idag. Det där lät fel, lät ju som att han vore skadad. Okej, det gick inte så bra idag. Ibland var han superfin, men oftast ofokuserad och sprinig. Han smygökade och skulle ständigt glo på alla som kom på vägen. Men mjuk och fin, som alltid!





/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Startlista inför imorgon

Först skulle jag starta som nummer 2 av 15 i klassen. Nu när jag kollade var det annorlunda.



Sist i klassen! Dock är det *host* rosettplockare med i klassen *host*. Nej, men jag tycker det är himla fjantigt som några gör.

Ni kan följa oss på Equipe, HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!


/Nathalie

(6) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Idag

Idag skrittar jag iväg till dressyrbanan. Skulle gärna rida på hoppbanan men det dammar så nu. På dressyrbanan är det lite stumt underlag, men jag planerar inte att rida så länge eller hårt. Bara lite öppnor och slutor, enkla byten också. Det är varmt, och jag vill inte rida i solen för länge. Ser redan ut som en kokt kräfta, inte kul...

Hoppas på en bra känsla som får hålla i sig tills imorgon. Hoppas även att vi tar det andra kvalet imorgon, skulle vara grymt kul även om vi inte ska tävla nationellt förens nästa år, eller tidigast i höst.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Varmt, hett, osv

Dör av värmeslag...

Igår red jag Melwas en stund, det gick helt ok!

Sen fick Ziro rida ut istället för banan, det var alldeles för varmt! Han var pigg och glad att få komma ut efter tre dagar. Vi klättrade lite i en backe, upp och ner. Sen fortsatte vi på vägen och travade lite. Han var så himla pigg! Gjorde små sidohopp och drog ner huvudet och skuttade. Kul att han hade kul ;)

Vi red masten sen, fast åt "fel håll". Nu fick vi istället nerförsbackar och lite uppför, istället för tvärtom. Vi vände efter en lång nerförsbacke och galopperade upp. Gjorde så många enkla byten som möjligt innan backen tog slut. Han blev lite taggad och studsig i galoppen, men duktig polle iallafall! Fortsatte nerför backen sen.

När vi kom till en raksträcka med sand så fick han sträcka ut i ökad trav, så fina ökningar!




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens planer

Idag har jag två hästar att rida och ta hand om, skitbra! Så kommer jag ha saker att göra hela dagen :D

Först ut blir Melwas. Melwas är ju Melwas, hingst och hingstig, speciellt nu i bruntperioder. Så tyvärr funkar det inte att rida ut, men ridhuset är alltid kul när man sitter på Melwas, så det är helt okej!

Ziro ska få skritta iväg till ridbanan och trimma lite i lång och låg form. Enkla byten och galoppskänkelvikningar, med bibehållen låg form. Han blir gärna lite taggad och då lite hög i formen och får lite bråttom. Men idag ska jag inte ge mig förens det blir bra!

Saknar att rida Ziro som tusan, han har haft vila/promenader i tre dagar nu, men idag och imorgon blir det lösgörnade pass inför lördag.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Svar på frågor

Här har ni ett par svar på några frågor :)

Ska Ziro stå ute dygnen runt i sommar? :)
Svar: Nej, någon vecka kanske, annars kommer han stå inne på natten.

Oj, vad stor han ser ut!!!!!! :D
Är han slutmät? Hur hög är han?

Svar: Nej det är han inte. Han är 148,0 cm och ska slutmätas nästa år (2013), så jag får hoppas att han inte växt över.

Vad är det för skolarbete?:)
Svar: Det är ett fotoarbete - "Dröm och verklighet". En bild (eller flera) som visar en dröm, alltså så man skulle vilja ha det hela tiden, och en bild som visar hur det egentligen är. Dom bra bilderna använde jag till min Dröm-sida och failbilder till verkligheten.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Fler bilder

Här kommer några fler bilder från skolprojektet :)



Visst är dom fina? :D Jag hade jättesvårt att bara välja ut ett fåtal bilder att ha i mitt arbete!


/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Idag

Idag fick Ziro en promenad. Det har varit SKITVARMT hela dagen, så han fick en liten promenad och beta 20-30 minuter. Eftersom han står i grushage finns det inget gräs, så jag passar på att beta honom så ofta jag kan, för att börja vänja inför betet vid midsommar.

Imorgon skulle det vara fint väder igen, så det får bli en uteritt :D




/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

På väg hem till mig!

Nya festskor, riktigt snygga och billiga faktiskt!



Från http://nelly.com, 399:-


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Gårdages failbilder

Det blev lite fail igår också... Enjoy!


På sista bilden skulle vi göra en ökad trav. Jaja, en dundergalopp blev det. Sen vägrade han sakta av, så vi fick hoppa ett dike för att inte gå omkull!


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens failbild / länk

   
RSS 2.0