Tävling imorgon

Ziro var jävlig idag. Sparkade och var grinig när jag krävde lite mer. Han kanske hade träningsvärk sen igår, det var ju rätt hårt pass. Jaja, det släpper förhoppningsvis tills imorgon!

Imorgon rider vi ju Lagtävlan för ponnyallsvenskan, och LA;P1. Jag hoppas att det går bra i båda klasserna :D

Jag ska lägga mig nu. Har knoppning på schmat imorgon, och så ska jag med mamma till valåsen och fixa åt Valle.

/Nathalie

(2) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Vädret på tisdag

Såhär ser det ut i Grums imorgon. Det är i skuggan dessutom...



Hoppas att det inte blir fullt så varmt, jag kommer inte orka haha! Sen är det jobbigt om han blir svettig, schabraket blir blött osv.


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Uteritt idag

Vädret är strålande idag också, så det blir en uteritt med dressyrtema idag. Tar nog galoppbacken ett par gånger så han blir uppvärmd, och sen vidare mot Masten. Där blir det trav och sedan en lång skrittpaus nerför en lång backe. Visste ni att det är superbra underlag där? Sand, tror det var en travbana där förut men den används inte längre :)

Jag tänkte att vi ska utforska Masten lite mer, eftersom vi bara ridit där 1 gång.

Det får bli hackamore även om vi rider dressyr. Man vet aldrig hur den där ungen tänker ;)




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Vilken låt är bäst?

Vilken låt är bäst på ärovarvet egentligen?



Tina Turner - Simply the best. Den är helt okej, men himla uttjatad och börjar bli väldigt tråkig.




Stand up for the champions. Den gillar jag refrängen i, men inte verserna. Början skulle dock passa till en ökad trav. "Stand up *1-2* stand upp *1-2*" Alltså 1-2 är takten i traven, om ni fattar?



Queen - We are the champions. Också seg och tråkig låt ju... Ziro funkar inte med tråkiga låtar, speciellt inte på ärovarv. Han kör ju ninjasparkar där...




Nick Borgen - We are all the winners. Haha, värsta fyllelåten men den är ändå go! Lite roligare än dom andra!

Ja det här var bara några av alla låtar om spelas överallt. Men den sista här, eller Stand upp for the champions är nog bäst.


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass, hoppbanan

Idag skrittade vi iväg till stora hoppbanan (typ 90x60 eller ngt sånt). Det var inga problem med bilar, känns som det börjar släppa.

Jag tog tyglarna efter 2 varv, eftersom han var framskrittad 20 minuter innan vi kom fram. Gjorde lite slutor, men han kändes ofokuserad och ostadig. Då gjorde vi massa tempoväxlingar i skritt.  Det var bara det som behövdes, för sen var han KANONfin!

Vi jobbade mycket med enkla byten. Han var himla pigg och ville verkligen inte sluta galoppera, så jag fick trycka ner rumpan i sadeln för kung och fosterland bara för att få honom att sakta av haha... Mot slutet (efter typ 30 minuter) fick vi till EN bra övergång, men 97% av alla fattningar satt som en smäck idag.

Så galet nöjd är jag idag! Jag kommer leva länge på det här passet. Det var en genomkörare i perfekt väder, och det var så himla härligt att rida honom då! Han verkligen gick in för arbetet. Det var lite tungt underlag, så han fick kämpa lite. Men det hindrade honom inte, han VILLE verkligen framåt, jobba och göra rätt. Jag måste ha låtit knäpp. Jag satt och berömde honom hela tiden, med hög och pipig röst. Jaja, gör han rätt ska han veta det också :D

Mamma skulle ha fotat men fick åka till sjukhuset med pappa (inget allvarligt) så TYVÄRR blev det inga bilder från det här underbara passet...



Jag tänkte mycket på min ridning, speciellt händerna. Jag är mycket nöjd faktiskt! Jag red riktigt bra, fick igenom det jag ville med pyttesmå hjälper. Hoppas det håller sig till på tisdag!

Det ska tydligen bli helt soligt och ca 20 grader på tisdag, härligt att rida i oventilerad hjälm och svart kavaj...


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Riktigt synd...

Ni ser vem det är på bilden? En riktigt fin häst, som värms upp. Jag såg bilden via en facebook-kompis som varit på plats på tävlingarna.


Det är en ögonblicksbild, men enligt bildens ägare höll det på under stor del av framridningen.

Det finns mycket värre grad av rollkür, men det är ändå inte ok.

/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Failbilder

Här kommer några failbilder som jag inte tror att jag bjudit på :)


Vinkeln...





/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Uteritt

Det var fint väder idag så vi gav oss ut.

Skrittade till galoppbacken och så skrittade vi upp där ett par gånger. Travade på lilla vägen efter backen, och så ner för backen igen. Vi kunde faktiskt ta en lugnt galopp upp, det är inte alltid vi kan det! Men nästa gång vi skulle upp då? Han fattade att det skulle vara galopp, så han började småstudsa med frambenen och skrapa med hovarna. Knäpp... försökte få fram honom, men han var så pigg att det inte gick. Japp, för pigg för att gå fram. Istället gick han på tvären och studsade, men sen sköt han iväg. Fort som tusan gick det och så börjar han bocka uppe på backen när jag samlar upp honom, så söt så!

Sen skrittade vi bort till "Masten". En ridväg alltså. Vi skrittade och travade lite. Jag hade inte ridit där på kanske 1½-2 år? Jag hade dessutom inte ridit långt, bara upp för första backen. Men nu fortsatte vi kanske 1 km. Vi kom till en låååång nerförsbacke, men inte så brant. Sen vände vi och tog höger galopp (som behöver arbetas mer med). Jag samlade den till en ordentligt samlad galopp, och sedan bara la ja till liiiite skänkel, och han ökade sombara den. Som det ska vara! Så jobbade vi i backen, samla, öka osv.

Är supernöjd med Ziro, han var så himla fin!




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Nya inköp

Igår fick jag med mig ett par saker hem från Degerfors Ridsport:


Vita benlindor från Schockemöhle.



Ryktväska från Horseware, med massa borstar i. Blir den nya tävlingsväskan :)

Sen blev det ett schabrak från Hansbo åt Valle, och ett par bruna ridstrumpor från Schockemöhle till mig.


/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Ont i nacken

Något som stört mig i typ 1½ månad nu är min nacke. Efter att jag flög av Z när vi hoppade fick jag så ont i nacken. Jag tror faktiskt att det beror på att jag hade säkerhetsväst på mig. Ramlar man av när man har det så kan trycket som skulle hamnat på ryggen hamna i nacken istället. Det tror jag hände.

Direkt jag ska lyfta något, vrida på huvudet osv så gör det jäkligt ont. Har varit inne på röntgen men dom hittar inget, men ändå känns det som det bara blir värre. Massage och liniment funkar inte.

Jaja, nu ska jag sluta klaga på mitt liv och dra mig mot Degerfors Värme och Foder, nu mera Degerfors Ridsport.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Idag då?

Idag planerade jag en uteritt med Ziro, men det finns risk att vi blåser bort. Det var kanonväder i förmiddags, men nu är det mulet och blåser som tusan. Kanske en promenad på 1 km till ridhuset vid ridklubben? Vi skulle verkligen behöva träna lite mer på slutorna, så det kanske är bäst? Rida ut hinner jag ju innan tisdag. Senast på söndag, annars ger vi oss ut oavsett väder.

Men så blir det nog idag. Ridhuset och dressyrtrimma inför tisdag.




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

120 centimeter

Ziro var både superduktig och världens fjant idag. Började med att ha hindren (kombination med 1 språng) på 30 centimeter. Han hoppae glatt över och tyckte det var skitkul. Höjde gradvis ända till 120 cm! Han stannade ett par gånger på det, eftersom han fick ta i lite extra. Men när han hoppade så såg det väldigt enkelt och okomplicerat ut. Så han fick hoppa det 2 gånger och sen sänkte jag till 40-50 cm så han fick rulla på det.

3 stopp totalt, för att han blev lite trött. Annars hoppade han superfint! Har en kort film jag kan visa er sen :)




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Startlista

Här är startlistan inför tisdag. Jag startar ganska sent i båda klasserna, good!


Det är dessutom första omgången av Divison 1, så nu är det hit or miss! Ni vet väl att man kan kvala till elitserien via Division 1?


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Igår

Igår jag jag med Ziro till gamla ridhuset. Det tar runt 15-20 minuter att gå till fots dit. Ziro var TOKPIGG, mer än vanligt. Han studsade på vägen, tvärstannade och blåste, kastade med huvudet (typiskt arab, han har ju lite i sig) när han blev busig. Andra stunder gick han fort men normalt. Sen började han med sina konster igen haha!

Ridpasset stryker vi. Så sjukt dåligt gick det! Han var galen, studsade och kastade sig åt alla håll och kanter. När jag galopperade på en volt skulle jag byta volt, så jag kom ut i förvänd. Vad gör han då? Han drar gärnet och lägger en Mega-Caprioll, och jag hade helt fel stövlar (Mountain Horse High Rider) och ridbyxor (knäskodda med tyg) så jag var NÄRA att flyga till Kina. Men jag höll mig kvar.

Efter passet passade jag på att släppa honom eftersom vi var själva i ridhuset. Tog av träns + sadel och så bar det iväg. Han sprang fortare än fortast, bockade och busade. Då förstod jag vad jag suttit på.. En tickande bomb.

Idag tänkte jag rida ut, men det är regnigt och grått och kallt, så vi tar nog det en annan dag. Idag blir det nog löshoppning tror jag! Om det är ledigt i ridhuset vill säga :)


Gillar bilden!


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Stämmer bra!




/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Gårdagens ridpass x2

Igår red jag både Ziro och Millis.

Ziro: Skrittade fram ute med sällskap av Sandra och Parre. Sen red jag kanske 25 minuter i ridhuset. Han var så himla ofokuserad! Han lyssnade efter massa ljud som inte fanns, kollade på olika saker, blev rädd när någon gick förbi ridhuset osv. Fick jobba med mycket halvhalter och övergångar. Jag red utan stigbyglar, och det var så himla svårt att sitta ner i traven! Den har verkligen utvecklats, mycket större och luftigare än för ett par månader sen.

Mot slutet kändes han okej/fin så då avslutade vi. Jag tog in honom och så fick han lunch-kraft (ger man själv efter att man ridit) och en tuss hö att tugga på. Jag tycker det är jätteviktigt att han äter efter att vi ridit. Går man till gymmet så äter man ju något efteråt, för hungrig blir man. Ska nya muskler byggas måste dom ju ha något att "ta av".

Millis: Jobbade henne i skritt först. Hon var lite ostadig i formen i början, men det gav sig när vi började trava. Hon var lite seg, men det var inte så farligt. Vi jobbade på volter i olika storlekar, och sen tog vi galopp. Hon tog fattningarna väldigt bra! Vi fattade från skritt, trav och halt. När man gör halt vill hon inte stå stilla, det är supertråkigt tycker hon. Men när hon stog stilla fick hon massa beröm.

Hon var superfin andra halvan av passet, så jag är väldigt nöjd :D


*Bildbrist*


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

LA:P1 debut 21/4

Ni ser ju att det inte gick särskillt bra, men jag BJUDER ordentligt! 59,??%


(4) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Mitt nästa tävlingsschabrak

Ni vet det vita schabraket med röda passpoaler jag beställde från Tyskland? Vi tvättade det igår, 30 grader och milt tvättmedel. Det fick hängtorka, ingen tumlare. Och 900 kronor kostade det nästan. Vad tror ni händer? Hela passformen gick åt helvete, och dom röda passpoalerna färgade av sig på schabraket. Bra va?

När jag får ihop lite pengar ska jag asbolut köpa det här schabraket från HV Polo. Så himla snyggt! Jag kan tänka mig att det glittrar snyggt i solen. Det var en som hade det på tävlingen igår, och det satt så himla bra! HV Polo brukar dessutom ha bra grejer, så det lär vara värt 699:- Vi får se hur det blir, men det SKA bli mitt! Sålänge har jag 6464737 vita schabrak jag kan använda ;)


Det här fast i dressyrmodell :)


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Nästa start

Våran nästa tävling blir i Grums 1/5. Då drar även Divison 1 igång. Vi kommer rida Lagtävlan för ponnyallsvenskan (lagklassen) och LA;P1. Hoppas att vi kommer kunna förbättra resultatet där med några poäng, och självklart få till en bra ritt i lagtävlansprogrammet också.

Nu kommer fokuset ligga på slutorna och samlingen hela tiden. Vi skulle behöva rida dressyr varje dag tills dess, men det ska vi såklart inte. Jag har tänkt rida ut och galoppera i backen, och så finns det en väg som kallas masten. Det är också en bra galoppväg.

Högergaloppen behöver stärkas. Fattningarna är bättre där, men galoppen i sig behöver mer arbete.

Min tränare får barn imorgon, så jag kommer inte kunna träna för henne den här veckan. Lindha kommer på fredag, men jag skulle behöva träna för någon en annan dag också...

Imorgon blir den en vilodag (som idag). Jag ska in till Örebro och pierca naveln, aj!


Älska bilden!


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Några bilder

Här har ni några bilder från igår. Ridbilderna är fotade av www.leilaramic.se, jag har tillstånd att använda bilderna.




/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

LA:1 & LA;P1, Kumla ridklubb

Hej på er! Är hemma efter en OK tävlingsdag.

LA:1 framridning: Woooohooooo, rodeo!! Kickade mot alla, värsta bakuterna och skutten men jag fick ordning på honom efter ett par minuter. Det var många ekipage där inne, som absolut skulle rida ½ meter ifrån oss. Då blir jag lack, skyll er själva om ni får en spark. Han har en STOR röd rosett i svansen, samt att jag brukar säga åt dom som rider nära att han sparkar. Men it's your choice.

LA:1 på banan: En helt okej känsla. Några missar, taktade lite i skritten, lite väl bråttom. Ett helt plötsligt avbrott i galoppen? Fick ändå en 6a eftersom jag rättade den inom 1 sek. Skänkelvikningarna sket sig. Han sprang iväg och jag kom inte till ridning.

66,47% och en fjärdeplats.

LA;P1 framridning: Blev lite väl lång eftersom jag ville checka av samling, öppnor, slutor, enkla byten osv. Han sparkade inte så mycket, bara när någon red in i oss.

LA;P1 på banan: Inget funkade typ. Han var trött, jag var trött, han var lite ofokuserad och det blev en del missar. Bl.a en bakut, missförstånd i enkelt byte + första uppridningen. Bara där tappade vi MASSA poäng, samt att slutorna inte sitter.

59,??% och antingen första eller andra utanför placering. Alla sa att domaren låg väldigt lågt, men jag höll med om det mesta. Vi var 4 poäng i från vinst, och 2 poäng ifrån placering.

Hemma räknade vi ut att om bakuten inte hänt, och vi fått en 7a där (mellantrav, han brukar ligga på 8 annars) hade vi VUNNIT. Surt, men så är det.

Det är iallafall en klart godkänd debut, eftersom vi faktiskt inte är redo för dom här höga klasserna. Men nu är det att slå sig själv som gäller, sätta nya mål och bli bättre och bättre.

Nööööjd trots en dålig insats i P;1an.

/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Andra starten

Nu gör vi den andra starten. LA;P1 debut dessutom, woho!


Sköt dig unge...


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Gör min första start

Nu gör jag min första start, LA:1 :D




/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Rullar mot Kumla!

NERVÖS är bara förnamnet...






/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Åker till stallet

Nu: Stall för knoppning, tvättning, packning osv!




Wish us luck!


/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   
RSS 2.0