Ziro och jag busrider

Busridning ifrån sommaren! Sakna värmen och kunna rida i linne :love:


(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Till våren

Vet ni vad som blir nytt till våran tävlingsutrustning till våren? Tar med det jag använt en gång, och det jag köpt in men inte använt, och det som ska inhandlas :)



Silvriga boots från Catago, använda en gång.
Cavallo Grand Prix Plus dressyrstövlar, ska inhandlas till våren (innan första tävlingarna).
Eskadron Schabrak, ska inhandlas snart.
Rambo Ridtäcke, använt 2 gånger.
Swarovskipannband, köpt men aldrig använt.

Längtar tills det är dags att börja tävla igen! Ziro är riktigt fräsch även om han är en liten djävul, och så passar han sååå bra i sina grejor :D




(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Så sugen!

Jag är galet ridsugen just nu! Jag tänkte på den där känslan jag hade innan vintervilan, när allt gick så lätt och han var så himla fin. Den känslan vill jag ha idag. Det blir mitt nyårslöfte! Att rida upp honom mer med benen och alltid ha en fjäderlätt kontakt i tygeln, VARJE dressyrpass. Även om han är springig ska han inte bli stark, även om han är trött ska han inte hänga (det brukar han inte men han ska ite göra det heller).

Så idag då. Tänkte skritta ut en bit när det är så fint väder, och sen rida lite i ridhuset. Hoppas på en betydligt piggare Ziro, men ändå lika uppmärksam. Kanske kan be pappa filma lite också så får ni se :)


Ni får en suddig bild från en tävling i Gyttorp.




(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Irriterad

Träningen idag gick inte så särskillt bra. Jag kommer inte ihåg senaste gången han var seg, men idag var han faktiskt lite så. Framåt men seg, fattar ni? Tog skänkeln bra men ändå var han inte med på noterna. Men vi gjorde skänkelvikningar i både trav och galopp, och öppnor i galopp. Han kan ju inte riktigt det där men gjorde det bra ändå. Fattningarna tog han också men jag fick ingen riktig galopp i honom och så fick det gå i lite övertempo för att det skulle funka. Men det var väldigt varmt i ridhuset och ganska tungt också, så jag antar att det var därför.

Körde på den vita outfiten men har varken film eller foto, tyvärr :(

Sen är jag irriterad över en grej i stallet, en grej hemma också. Jaja, bara räkna till 10 och gå vidare...

Nu: Hoppning på SVT2!



(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Fler snygga schabrak


Schabrak från Equiline. Gillar rutorna starkt!



Eskadron schabrak (fast i dressyrmodell). Gillar att loggan är lodrät!




Schabrak från Eskadron. Tycker det ser lyxigt ut med rutorna, snyggt!



Schabrak från HV Polo. Loggan är snygg, rutorna, och jag tycker schabraket ser lyxigt ut. Fårskinnet ger även en mysig känsla!





(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Vilken färg?

Imorgon på Maddeträningen. Vilken färg tycker ni vi borde köra på? Lime vs Vit.


Fast med svart tröja.



Fast med vita lindor + silvriga boots fram.

Vad tycker ni, vilken färg? :)



(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Diss

På tävlingar och vardagligen också tycker jag det är så grymt fult när någon rider dressyr med säkerhetsväst. Speciellt på tävling, och om man har den innanför kavajen. Hur tänkte man där, hela människan blir ju fyrkantig? Det ser så skabbigt och nybörjar-aktigt ut med väst, men i hoppningen är det okej. Men väst + dressyr = skabb.


Nej diss att rida dressyr med säkerhetsväst. Man kanske har en anledning, men det gör det inte mindre fult ;)





(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Åh kärlek!

Kärlek till schabraket, som snart blir MITT! :love:



Älskar loggan, att det inte är vanliga rutor. Helt klart ett nytt favorit-tävlingsschabrak!




(2) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Odräglig skitunge

Det var Ziro idag det! Han studsade, bockade, stegrade, skuttade, och allt en häst kan göra. Stundtals var han finfin, studtals kröp han ihop i formen och släppte stödet och stndtals var han en djävul.

Istället för att berätta massa skit om passet bjuder jag er på bilder från lite icke-markbundna ögonblick ;)






(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Fy fan va GÖTT

Som ni säkert vet har SvRF pendlat fram och tillbaka med regeln om loggor. Nu har dom iallafall gått tillbaka till reglerna som var, vilket betyder 200cm2 på varje sida av schabraket, samma mått som innan på allt annat också. Underbart! Nu får jag använda all min utrustning igen. Schabraket avbeställt. Mamma vill ändå ge mig en present för att jag dolar och håller på i stallet, så något lär jag ju hitta ;)







(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

*Klick*

*Klick klick*










(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Hej hopp

Idag vart det ingen ridning, hagfjjhadh! Jag var så ridsugen men klockan rann iväg och det vart dags för hästarna att sova. Jahopp..

Alla hästar skötte sig prima idag iallafall. Spolade av Valle och Biroman också. Kolsvart och båda var helt trippiga och blåsiga, men skötte sig iallafall. Ziro trippar, frustar och kastar med huvudet när man går med honom. Imorgon åker jag tidigare så då blir det åka av! Nej men piggelin kommer han vara. Får se om det är sjöblött på ridbanan eller om det går rida där, annars blir det ridhuset. Avskyr vårat ridhus faktiskt. Stolpar så man knappt kan göra snett igenom eller normala volter och ojämnt underlag som dessutom är extremt tungt och tjockt.


Men min Biroman är :thumbup:




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Svar på fråga

Hej!
Du har en väldigt fin och bra blogg, intressant att läsa om ditt och San Ziros hästliv! =) Men jag har en fråga, vad fotar du med för kamera? Kramar ! =)

Svar: Tack så mycket! Jag har en Nikon D3000. Bilderna har inte blivit så bra (brusiga och oskarpa) men det är för att objektivet är 18-55mm så det är ganska dålig zoom, alltså får jag sitta och beskära bilderna. Sen har jag inte orkat/brytt mig om att lära mig inställningarna, men det håller jag på med nu :)


Här är en skarp bild tagen med min kamera. Jag har börjat fota helt manuellt nu eftersom det blir bättre bilder då.



Sämre bild fotad med auto.






(0) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Hörs ikväll

Just nu sitter jag på bussen på väg till stallet. Ziro ska ridas och så är det mockning och sådär åt båda hästarna. Har kvällen också men vi hörs ikväll igen när jag kommer hem :)

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Göteborg Horseshow

Jag ska faktiskt inte på Göteborg Horseshow. Jag skulle gärna åka, men jag har knappt några pengar, och ingen att åka med. Mamma tycker det blir lite långtråkigt och pappa vill ju inte. Alla kompisar har redan biljetter så man kommer inte få plats bredvid dom. Och hur kul är det att åka själv? Man kanske kunde åka på bara mässan? Jobba ihop lite pengar.

Jaja, annars skickar jag pengar med en kompis som kanske kan köpa med något :)


Pärlpannband.



Nytt tävlingsschabrak utan logga.

Sen är det säkert något mer men det här är topp 2 :)




(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Sötaste Biro!







(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

En tanke

 Jag undrar hur många som köper travare eller kallblod billigt för att skogsmulle-rida varje dag. Förr eller senare vill man mer än så, kanske är det bara att galoppera fort genom skogen. En travare kan knappt galoppera och ett kallblod går ju allt annat än fort. Då får man sälja eller som många andra: Ta bort hästen. Hur många annonser finns det inte på hästnet? "Travare bortskändes innan 30/12, annars slakt". Kanske inte just av den anledningen men ändå.

Jag vet väldigt många som sålt sina travare just för att dom inte kommer längre. Mamma var ju nära på att hämta hem en travare att ha på foder innan vi köpte Valle. "Jag behöver inte galoppera, för mig räcker det att skritta och trava". Sen några veckor senare sa hon att hon ÄLSKAR att galoppera! Med en travare hade det varit svårare.

Det ag vill komma till är bara en sak: Köp inte en travare eller kallblod om du inte är 110% säker på att du inte vill vara mer än bara en skogsmulleryttare.


För trots allt: Travare är och kommer alltid vara travare.




(7) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Om idag

Idag mockade jag och fixade i sttallet först. Sen spolade jag av benen nogrannt på Ziro (gör alltid det men lite extra idag) och tog in och borstade honom riktigt ordentligt. Sen myste jag massor med honom. Vi hade radion på, sen satt vi och bara umgicks.

Sen gick vi på promenad kanske 30-40 minuter. En stund gick vi på asfalt också, bra och stärkande för senorna. Han var så jädra söt när vi var ute! Han gick med öronen spetsade och gick verkligen igenom hela kroppen, så jag testade skutta en gång framåt och sen sprinag lite efteråt. Han studsade också en gång och sen kastade han med huvudet och sprang efter mig. Min bebbe :love:

Tog några bilder på honom i stallet men dom får ni sen när jag laddat över dom :)







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Bekräftelse:

Det är from 2012 tillåtet att bära till exempel logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige, betonar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen. Så köper någon ridbyxor eller annat med en tillverkningslogotyp enligt tillåten sponsoryta är det inget problem att tävla med dessa.

Med nationell nivå menas inom Sverige. Så alltså får man ha lika stor logga som dom med sponsor :D







(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

En favoritbild


Hur söt är han inte på den här bilden?? Ser ut som en liten B-ponny, men samtidigt är han så gryyymt snygg! Och hur kan man inte ha benlindor/skydd på prisutdelning? Det lyfter ekipaget lite extra :)




(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Tips!

Om du läser min blogg ofta och gillar den kan du lätt lägga till den på Bloglovin'. Klicka bara på knappen till höger och tryck på följ. Då kan du skippa inlägg du kanske inte vill läsa, spara favoritinlägg och slipper sitta och kolla inlägg du kanske redan läst. Bara dom nya inläggen kommer visas!


Tryck på bilden för att komma till Bloglovin'!




(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

YES!!!

SvRF ändrar utrustningsreglerna

(2011-12-26 22:00)

Från Tobias Mattsson:
Jag har pratat med Wiveka (Lund), Emelie (Johansson) och Bengt (Sånesson) och någonstans har det då blivit fel i formuleringen. För det var inte den här lydelse som vi har beslutat om på TS.



Det går inte förneka: Ziro :love: Schockemöhle!




(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Nya grejer

Har gjort en liten lista på saker som kan behövas nästa år på tävling, eftersom varken mina täcken eller schabrak är godkända. Jag har faktiskt tur med tanke på att det är det enda som inte är godkänt. Min sadel, träns, hjälm, kavaj (har kollat och loggan är exakt 3cm2), och allt viktigt är godkända. Men ändå, mina täcken kostade 2000:- tillsammans (2 st Schockemöhle) och schabraken 1500:- (2 st Shcockemöhle + 2 st "vanliga").


Eskadron, fast vitt med silver passpoal.



Ett till Eskadron, fast i dressyrmodell.




Hansbo fleecetäcke. Ett av dom ENDA jag hittade utan märke, eftersom täcken på prisutdelning inte får ha märken alls, och på tävlingsplats 3x1 cm. Sen måste jag ha ett marinblått täcke som går ihop med transportskydden. Dom får jag inte heller ha, men vafan dom tar man ju av direkt man lastar av så det skiter jag i. Dessutom var dom inte billiga heller (Schockemöhle som iallafall kostade över 1000-lappen).



Tjockare fleecetäcke från Hansbo utan logga. Gillar att det är en bogplatta istället för spännen, det ger en lyxigare känsla.

Sen på ett av schabraken kanske brodera San Ziro i rött?




(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Photoshot

Hej!

Idag fick Ziro vila. Tog in honom, borstade och flätade pannluggen. Sen var det photoshot! Glömde fixa inställningar så bilderna är inte så jättebra men dom funkar iallafall :)


Cupido smet in på ett hörn han också ;)




(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Dagens roliga ridpass

Hej!

Idag var det ju uteritt som gällde. Ziro stog ganska stilla när jag skulle upp, så det är framsteg. Sen var han lugn men såklart pigg när vi skrittade. När vi skrittat kanske 10 minuter sprack det, då var skritt en okänd gångart! Han taktade fram i sidleds, men jag gjorde mycket halvhalter och försökte göra en öppna för att få honom att sakta av. Till slut gick det!

Sen tog vi trav och Ziro var så taggad att det gick skitsakta. Nej men han översamlade sig så och gick i någon slags passage-aktig gångart innan han kunde trava normalt. När jag skulle göra en skänkelvikning kastade han sig åt sidan och började studsbusa, så söt!

Sen när vi ridit en bit kom vi till en lååång och hyfsat brant backe. Jag hade aldrig ridit så långt på just den vägen med Ziro men det var skitkul! Det var ganska blött i backen och inte fruset, så det var varken för mjukt eller för hårt att galoppera på. Så vi drog på litegrann i den backen som kanske var någon kilometerlång, skitkuuul verkligen :D







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   
RSS 2.0