Äntligen ett bra pass

Hej på er!
 
Vi var ju iväg till Nysäter och tränade för Susanne idag. Ziro kändes väldigt pigg när jag red fram, mjuk och fin! Dock spände han sig stundtals, släppte ryggen och blev tom i handen. Susanne såg det direkt, så vi jobbade med grundformen. Trava LÅNGSAMT men ändå med tryck och stora kliv. Låg form och höjd rygg, INTE släppa ryggen!
 
Takten skulle vara långsam men ändå framåt och tydlig.
 
Det var en hård träning, men väldigt bra! Ziro kändes himla mjuk och fin när vi kom dit vi ville, även om det kändes som det gick sååå långsamt! Såg på filmen (som ni får se sen) att det inte gick så sakta som det kändes men jaja!
 
Den här gången får ni filmen som den är, med ljud och kommentarer. Dock måste jag klippa lite då den blir alldeles för lång annars, men ni får med både bra och dåligt :)
 

Dagens outfit typ :)
 
Mina stövlar dog idag förresten :( Igår sprack kedjan lite halvt, och idag helt. På höger stövel, men vi ska lämna in det till skomakaren imorgon förhoppningsvis :)
 
EDIT: Oj fasen, sorry! Trodde jag publicerade detta inlägg runt 20.30, men tydligen inte!
 
 
/Nathalie
 
 

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Mountain Horse Höst/Vinter 2012

Hittade mycket snygga grejer i kollektionen! Dock inget jag kommer köpa, för nu sparar jag alla mina pengar till stockholm (får se hur det går ;))
 
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

BebisBiro

Åh, hur kul är det inte att sitta och kolla på gamla bilder?
 
Jag var tvungen med den sista bilden ;) Råkade snubbla över den!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Filmminne

Visste ni en sak? Ziro och jag har aldrig vunnit en LB. Vi har vunnit LC och LA men aldrig LB. Det närmsta har varit två poäng ifrån, som ni ser nedan!
 
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Fick en varning, löjligt

Något jag ser ofta faktiskt, på facebook, är folk som fått varningar på tävlingar. Skriver en status liknande "Fick en varning av domaren idag, skittöntigt!". Kollar man kommentarerna hade dessa slagit sina hästar med spöt upprepade gånger. Domaren hade gett en varning, och då blir ryttarna arga för att dom inte får slå sina hästar? Hör ni hur SJUKT det låter?
 
Jag tycker det är helt fantastiskt bra att domarna börjar skärpa reglerna! Förut när man var på tävling, framför allt hopptävling, var det sparkar och spön hejvilt. Nu kan man se det, men oftast säger domaren till.
 
På dressyrtävlingar är det inte samma sak, för där är inte spön tillåtna. På framridningar är det oftast inga funktionärer som kan säga till, så det är en annan femma! Det har hänt att jag sagt på ett trevligt sätt till ryttare att lugna sig med spöt, och i utbyte fick jag en sur blick.
 


Jag tycker det är BRA att domarna är hårdare, vad tycker ni?
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Imorgon, då ni!

Imorgon börjar jag inte förens 12.30, så idag ska jag vara uppe sent och fixa massa läsvärda tidsinställda, åsikter, bildminnen osv.
 
Ziro blev ju klippt idag. Tråkigt och klippa och klippa och klippa, men skönt att ha det gjort. Förhoppningsvis blir han inte så svettig imorgon på träningen, och förhoppningsvis går det bättre än det gjort dom senaste passen.
 
Vi kör på orange outfit, eller ah, Ziro gör! Jag tar svarta ridbyxor + svart piké. Asbra!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

En relation med hästen

Hur många är det egentligen som har en riktig relation med hästen? Då menar jag inte bara borsta, rida, in i boxen. Jag menar ett BAND.
 
Hur bygger man upp ett band då? Massa godis? Nej jag tycker inte att en relation ska bygga på godis. Det ska bygga på tillit och samarbete. Med Ziro har jag jobbat SÅ mycket med det här! Busat på ridbana och i ridhuset, från marken. Tränat massamassa lydnad, tricktränat, tränat med pressening osv osv. Listan kan göras lång. Det kanske inte verkar så viktigt, men har man en bra relation med sin häst från marken, så kommer det leda till en bättre ridning.
 
Ziro litar på mig till 100% och jag på honom. Han vet att jag ALDRIG skulle göra något som skulle skada honom, även om vi jävlas och busar med varandra titt som tätt. Vi är osams, rejält osams, men vilka är inte det ibland?
 
Jag känner väldigt många hästmänniskor, men max 5% av dom tränar från marken med sina hästar regelbundet.
 
Och hur underbart är det inte att KÄNNA att hästen verkligen tycker om en, vågar busa med en och gör allt för att man ska bli nöjd? Inte bara gör det den ska och sen inte bry sig om resten.
 
Istället för en vilodag, träna ledarskap! Börja med att ha hästen i grimskaft, och när ni får mer kläm på det, ha hästen lös. Hästen ska följa dig, flytta sig efter dig, osv.
 
Ska fixa film nästa gång jag tränar med Ziro, det är kul att se faktiskt :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass

Hej!
 
Det blev ett ridpass på banan idag igen, kände att jag behövde rida igenom honom med tanke på hur dåligt det gick igår.
 
Idag fick vi en bättre känsla, men ändå inte bra. Jag tror det har med hans fällning att göra, att han inte blir lika kvick och framåt som vanligt. Kommer ihåg att det var samma sak förra hösten. Ska inte rida imorgon, utan tar med rakapparaten till stallet, så blir vi förhoppningsvis av med problemet, och han blir som vanligt.
 
Ville ha snabba reaktioner idag också, så många enkla byten, och många galoppökningar på långsidorna. Inte bara en smygökning, utan riktiga explosioner. Gick sådär va?
 
Traven har känts kämpigast. Jag kan inte sitta ner, får ingen riktig trav i honom. Blir duttigt och kort, och på det inget stöd och ingen bjudning. Kul det låter va? :/ Men mot slutet av dagens pass fick vi till en riktigt fin trav! Något övertempo, men det var jag ute efter, och stora luftiga kliv.
 
Som sagt, imorgon klippning och kanske en promenad, och på fredag träning (äntligen)...
 


Sån trav ska det vara!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Gamla bilder!

Fina gamla bilder jag hittade! Dom är från förra året, då Ziro bara var 5, nästan 6 år gammal :)
 
Hans ursäkt till ALLT var att stegra, och nu, 7 år gammal, så stegrar han nästan aldrig!
 
Haha, sista bilden!
 
Eller den? Våran förra hund fastnade med kopplet i stolen, som Ziro fick syn på i samma sakund som vi skulle sakta av till trav ;)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Inget bra pass :/

Ziro och jag hade ett riktigt skitpass idag... Han kändes loj, ignorant och jag kom inte tll ridning, bara mesred hela tiden. Hur trött kan man bli på sig själv? Det känns att han viade förra veckan, för det är kämpigt just nu.
 
För att få honom lite taggad så ökade vi som galningar på långsidorna, och det funkade. Men då blev han för taggad, och lyssnade inte. Alltså, ingenting funkade.
 
På fredag tränar vi för Susanne Åberg, det ska bli bra! Tränade för henne med Knut, och han funkade bra med hennes metoder :)
 
Imorgon får vi se vad vi gör, om det blir ett till dressyrpass eller om det blir uteritt!
 
 
 
/Nathalie
 
 

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Omotiverad

Ni märker nog att jag inte hinner med. Långa skoldagar och långa stalldagar, bloggen glöms bort. Jag MÅSTE lägga mig tidigt, allra senast 23-23.30, annars kommer jag absolut inte upp på morgonen, och får påsar under ögonen.
 
Iallafall så red jag inte idag. Släppte honom på ridbanan och oj vad han busade! Smaskade på gräset och när jag kom mot honom och smackade så drog han som en galning. Gjorde en vlogg som kommer upp imorgon :)
 
Han var SÅ skitig! Han hade inget täcke men det var lerigt i hagen sen igår, och han hade såklart rullat. Han var mer lera än häst tror jag.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tidningen!

Här kommer länken från tidningen. Dom var här i torsdags och intervjuade mig (och Ziro ;)) och tog ett par bilder.
 
http://nwt.se/karlskoga-degerfors/article1158145.ece     <-----Klicka!
 
 
 http://nwt.se/multimedia/dynamic/00715/1178393_jpg_715877img699.jpg
Hur söt på en skala?
 
 
http://nwt.se/multimedia/dynamic/00715/1178395_jpg_715874img699.jpg
Såhär är han att gå med! Ska leka med min tröja HELA tiden haha! På bilden försöker jag nog säga åt honom åt sluta tror jag?
 
Ser ni förresten mina nya JW byxor jag har på mig? Dom var stooora i storleken, men dom krymper nog i tvätten! Ni ser ju hur veckiga dom är :(
 
/Nathalie
 
 

(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Seriöst var det ja...

Skulle ju vara ett seriöst dressyrpass med Ziro i skogen. Hur tror ni det fick?
 
Skrittade fram ordentligt innan jag jobbade honom i skritt. Här var vi seriösa, bara JOBB gällde. Sen tog vi trav, och fortfarande seriösa. Men när vi kom till galoppen, då försvann vårat seriösa arbete. Första galoppfattningen blev värsta bakuten följt av massa massa bocksprång med huvudet mellan frambenen. Jag valde att låta honom busa, skitsamma för idag haha!
 
Andra galoppen samma sak, men nu visste han att det var okej, så han drog på rejäla bocksprång. Men eftersom jag var beredd på det så störde det mig inte, det vara så jäkla kul!
 
Mot slutet var vi faktiskt seriösa i galoppen också, samlat och fint, enkla byten, slutor ----> skänkelvikningar. Flytta åt höger i en sluta, flytta till vänster i en skänkelvikning. Så gjorde vi i sicksack över vägen.
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Visste ni att det regnar?

Var i stallet och skulle fixa några hagar. Ja visst va, det ÖSregnade, så vi blev lagom blöta. Tog in Ziro och gav honom hö. När det slutade regna provade vi att gå ut igen. 10 minuter gick det, sen blev det ösregn igen. Haha, då sa vi att vi skiter i det idag.
 
Ska ut sen igen och rida ut om det inte blir allt för mörkt, en dressyrritt blir det!
 
Önskeinlägg?
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Saker ni inte visste

*Jag har alltid en filt över mig när jag sitter vid datorn/kollar på tv. Jag känner mig naken annars haha!
 
*Jag har alltid supersvårt att åka ifrån stallet. Jag är alltid där på kvällen så att jag kan ta in Ziro själv, runt 20.00 brukar det bli. Grejen är att han alltid trycker mulen mot boxgallret när man ska gå, spetsar öronen och är sådär söt som bara han kan. Vem kan gå från honom liksom?
 
*Ziro har alltid något att tugga på. Jag hatar att hästar går flera timmar varje dag utan något att tugga på. Han kommer ut mellan 7-8 någon gång, och sen in runt 17 när jag ska rida. Jag grejar med honom till runt 20, och då får han minst 6 kilo hö, så mycket att det är kvar på morgonen. I hagen han går i är det inte överflöd av gräs, men det finns, så han har att tugga på.
 
*Ziro blir långhårig SÅ fort. Jag klippte honom ju för inte allt för länge sen, men han är långhårig nu igen. Jäkla haflinger han har i sig, gör honom till en nallebjörn! Ska klippa honom innan DM iallafall!
 
*Jag hatar när folk pillar med naglarna. Det låter så fruktansvärt äckligt!
 
*Under dom sista dagarna har jag handlat kläder för 3.000 kr. Pengar jag tjänat på helt egen hand dessutom! Jag skulle dock ha sparat till stockholm horse show, men whatever, jag kommer ha 3 studiebidrag att ha med mig
och det får räcka!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Viktigt med vila

Vila är en viktig del av träning, även om det låter fel. Hur kan vila bidra till att ridningen funkar bättre? Då tränar man ju inte på något?
 
Speciellt viktigt är det med vila om man har en unghäst. Det man gör med en häst i ung ålder är det som formar hästen. Nöter man på samma saker dag in och dag ut, med kanske någon vilodag, så kommer dom flesta hästar bli trötta och omotiverade. En veckas promenader, uteritter och annat kul är BRA att varva med. Under sommaren, ett par veckor. Under vintern, ut och race:a i snön! Många är såååå rädda för att busa med hästarna, för tänk om dom går sönder? Nejnejnej, lika bra att linda in hela hästen i dubbla benlindor med skydd över, och bubbelplasta resten.
 
Ziro har varit SÅ himla duktig nu. Förra helgen gick han två höga och svåra program, och han gjorde det så jäkla bra. Så nu har han fått 4 dagar vila/promenad, 2 dagar uteritt, och nu kör vi igång med dressyren igen.
 
Genom att ge hästen en semester låter man den vila hjärnan. Smälta allt nytt och ta in det nya den lärt sig. När man kör igång igen sen kommer det underlätta ny inlärning, och göra allt så mycket roligare. Om man känner att ens häst börjar bli matt, lite "tråkig" eller liknande: Är det inget fel på hästen, så ge den en vila! Det kommer med stor säkerhet att lösa problemet!
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens träning

Blä, fick inget flyt! I början kändes han fin, lätt att samla och öka. Men när vi började träna fick vi oflyt. Vi gjorde öppnor och slutor på medellinjen, alltså hade vi inget stöd av något staket. Det var vingligt, orytmiskt och inge bra. Han kändes dessutom lite tjaffsig med bettet. Ena sekunden lite stark (HATAR starka hästar, men han är i stort sett aldrig stark) och andra sekunden tom.
 
Några fåtal minuter fick jag en okej känsla, men inte bra. Jaja, vi tar nya tag imorgon!
 
Efter träningen var Ziro helt löddrig, så han fick en skön dusch och sen rullade han i boxen... Snart dags att klippa honom igen, innan DM iallafall!
 
Han jobbar i uppförsbacke, eller hur? ;)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Taggad!

Idag är det dressyrträning! Har inte tränat sen innan förra helgen, och så har Ziro haft en minisemester nu. Det är Lindha vi ska träna för, och det var enormt länge sen vi gjorde det. Lindha är superbra, noggrann och bra på att hitta svagheter och sedan vända på dom.
 
Det är slutor som ska tränas på (skräll va? ;)), men massa som ska finslipas också. Om två veckor (trodde det var nästa vecka :() så har vi en liten LA:3a bara, men det är bara en som vi är med på för att köra igång efter den här lilla viloperioden bara :)
 
Det är helt psyk vad fin han är! Världens vackraste :love:
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hej olycka!

Precis innan jag tänkte blogga förut så fick vi åka i halvpanik till stallet. Mamma fick ett samtal om att Valle fastnat i tråden. Halva hästen utanför hagen och halva innanför. Han hade en stolpe vid magen, så han kunde inte flytta sig eller resa sig.
 
Pappa hann dit innan oss, så han och en man till fick loss honom. Han hade inga skador, bara några märken på bakbenen. Han tog någon decimeter kortare steg med vänster bak, men han var inte halt.
 
Tog in Ziro 5 minuter och tog på täcke, för det började regna ganska ordentligt. Tog på hans hagkompis täcke också, och så fick dom ett par kilo hö var också. Mys ute i regnet typ ;)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens uteritt

Ziro och jag red ut idag. Det ösregnade, men jag var inställd på att rida ut, så det gjorde vi också. Ziro var väl inte helt överlycklig, men ändå pigg. Vi skrittade fram, och sen lättade regnet. Då travade vi ett par hundra meter, och sen tog det TVÄRstopp. Jaha vad nu då? Jo, då gick det två stora älgar på sidan av vägen. Ziro var dock inte rädd, utan mer nyfiken.
 
Vi tog det väldigt lugnt, bara lite trav och galopp, annars skritt. Imorgon är det träning!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

I'm back

Hej! Berättar lite smått om veckan:
 
Ziro hade vilat/promenerat i 4 dagar eftersom han var så duktig på tävlingen.
 
Igår var jag så smart. 4 dagars vila, sen hoppar jag upp barbacka med tränsbett och rider ut. Haha, överenergisk Ziro som var rädd för ALLT, flög åt alla håll och kanter. Vi skrittade mest på långa tyglar, men några hundra meter kortade jag tyglarna och travade litegrann. Han hade huvudet i luften, och kastade runt med det haha! Pigg som tusan och det gick inte vara seriös med honom. Fick skratta åt honom och sen försöka sitta kvar.
 
En gång red vi förbi en av sommarhagarna, och där låg det 2 höhögar. Lejon. Ziro kastade sig bakåt, och sen vände han sig 180 grader och skuttade framåt. Sen snurrade vi där, småstegrade lite. Men jag satt kvar, och sen kom vi förbi "lejonen".
 
Innan våran uteritt så var Karlskoga Tidningen i stallet. Dom intervjuade mig om allt möjligt, hur jag började rida och hur det går idag. Tidningen kommer ut på lördag :)
 
Bloggar mer efter stallet, ska rida ut på riktigt :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Imorgon

Imorgon hörs vi igen på riktigt, sen ordentlig update hela helgen, och jag ska fixa tidsinställda till varje dag fr.o.m måndag :)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Håll ut!

Ni får hålla ut! Har tidiga mornar och sena skoldagar, och direkt efteråt är det stall. Det blev vila idag för Ziro, och imorgon kör vi igång.
 
LOVAR uppdatering på riktigt till helgen, + att jag ska fixa tidsinställda!
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Skola nivet

Hej! Ber 10000 gånger om ursäkt för ingen update, men skola och hästar går före.
 
Igår promenerade vi med pappa och Chuckie, och idag samma sak. Ziro fick plaska i sjön båda dagarna, det har han inte gjort på länge!
 
Skola idag också ju. EFter en viss förvirring från min och Jonnas sida så hittade vi rätt.
 
Imorgon kör vi igång lite lätt med en uteritt.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Sista dagen

Idag är min sista sommarlovsdag. Känns konstigt, det började ju precis? Ändå har jag hunnit med så himla mycket. Tävlat med Ziro massa, red träningstävling med Melwas, hoppat och busat med Ziro, gått över i skogen med Ziro, vart på meeting i Torsby, meeting i Gyttorp och där vann vi TSG-Cupen, vunnit LA;P1 för första (men inte sista) gången.
 
Bjuder på olika bilder från sommaren!
 
Och klockrena sista så haha!
 
Ett riktigt bra sommarlov, trots att vädret varit bra max någon vecka, totalt.
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0