Dagens ridpass

Herregud! Gissa om LilliBi var fin idag? Åh, jag lever nog länge på den där galoppen! Red i ridhuset med en bom på mitten som vi red över i alla gångarter.

Skrittade fram och jobbade honom i skritt först. När allt kändes bra travade vi igång ordentligt. Mellantraver, volter och övergångar så blev han riktigt mjuk och kvick. Travade över bommen också. Han kändes riktigt fräsch och finfin! Måste nog ha varit den där stenen som störde honom, kan inte tänka mig något annat...

Sen då, det allra bästa idag: Galoppen. Han tog första fattningen med ett litet skutt och sen var han riktigt aktiv och jag kände verkligen hur bakbenen var inunder kroppen och hur han kom mer i uppförsbacke. Kunde bara sitta där och le, han skötte formen och tempot själv. Sen styrde jag honom mot bommen, rakriktade och då small det. Han satte sig verkligen på rumpan och började studsa med framdelen och hoppade kanske 60 cm över bommen haha! 2-3 gånger gjorde han det innan han lugnade sig och kunde galoppera normalt över. När allt kändes bra och vi tajmade avståndet började vi byta galopp över bommen. Ibland bytte vi, ibland fortsatte vi i samma. Varierade så att han inte kunde ta egna initiativ utan fick lyssna på mig. Funkade skitbra!

Efter en skrittpaus jobbade jag honom i skritt igen. Testade på bakdelsvändningar igen då, det kändes som det var ett tag sedan. Undan för höger skänkel funkade det SUPERBRA, han kunde verkligen och gjorde som jag bad honom. Undan för vänster skänkel var det lite svårare men han gjorde det okej iallafall, med tanke på att vi bara tränat litelite på det.

Jag är så äckelnöjd med honom idag! Önskar jag haft bilder eller film men det har jag tyvärr inte.

Imorgon, vila/prommis med Ziro, ridning på Valle. Karro var jättesnäll och red Valle idag, och hon och andra i stallet är supersnälla och rider honom ibland. Jag har mycket prov nu + att jag måste hålla igång Ziro så jag hinner ju inte alltid. Sen är några så gulliga och mockar åt båda hästarna, tack!


Bild på Jonna, Zilla och mig från trivselkvällen på skolan :)

BTW, statistiken går rätt upp nu när jag börjat blogga igen, kul!




(2) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

För och nackdelar

Mina fördelar inom ridningen är:

*Jag har mjuka händer.
*Är ganska bra på att lösa problem.
*Bra på att få hästen lösgjord
*Vill alltid bli bättre och lära mig mer.
*Är bra på att berömma / korrigera.
*Har ganska bra tålamod.

Mina nackdelar:

*Tycker att hästarna har fina öron (kollar på öronen).
*Kör upp hälarna.
*Har cykelstyre-händer.
*Blir lätt framåtlutad
*Blir lätt spänd i benen, speciellt i galoppen.
*Är ganska lat.

Sen finns det massa fler nackdelar med mig.

Ziros fördelar:

*Han är väldigt arbetsvillig/samarbetsvillig.
*Har bra gångarter.
*Pigg och framåt.
*VÄLDIGT lättlärd och smart.
*Strävar efter att göra rätt.
*Han är jävligt vacker.
*Väldigt mjuk och känslig i munnen.
*Känslig för skänkeln.
*Han är busig och rolig att rida.

Listan kan göras vääldigt lång ;)

Ziros nackdelar:

*Han är hård i huvudet. Bestämmer han sig för något är det ibland svårt att få honom att ändra sig.
*Har sina perioder när han gör allt för att jävlas med mig.

Kommer inte på mer...


Bild på fina lilla Foki :)





(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Börjar igen

Som ni kanske märkt börjar uppdateringen sakta men säkert bli bättre, men nu har jag slut på idéer. Kom gärna med önskeinlägg så jag kan sätta igång igen :)


Snygg Affroman efter tävling ;)




(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Haha, pappa!

I stallet:

Pappa: När börjar tävlingarna igen?
Jag: Typ mars, vadårå?
Pappa: Jag börjar sakna det där...

På väg hem från Örebro:

Pappa: Jag kollade på tävlingar åt dig idag.
Jag: Okej...?
Pappa: Ziro ska starta LA:P1 nästa år.
Jag: HAHAHAHA!

Min pappa är för söt ibland haha!


En bild på pappa och LilliBi :)




(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Snyggt!

Satt och kollade runt lite och såg den här västen och schabraket. Dom kommer från HV polo och är ju asläckra!


975:- för västen, 599:- för schabraket. Det skulle ju inte sitta fel på min LilliBi (hans nya smeknamn ;))!





(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Hästarna idag

Hej!

Blev trots allt ingen ridning idag. Båda hästarna vilade istället. Spolade ben och borstade av den värsta leran.

Kan berätta för er att mamma ramlade av Valle igår. Hon spräckte mjälten så hon opererades imorse och de fick ta bort den. Hon har även en liten spricka i ena axeln och kommer få ligga på sjukhus ett par dagar nu. Sen kommer hon få ha nackkrage i ca 8 veckor. Jag kommer därför rida Valle ganska mycket nu också, men någon/några i stallet hjälper mig med honom så jag hinner med Ziro och skolan också.


Suddig bild, fiiin ponny!




(3) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

5 saker ni inte visste

5 saker ni inte visste om mig:

*Jag var ganska udda som liten. Åt inte tårta, pannkaka, grädde, pizza osv. Tyckte inte det var gott. Äter fortfarande inte pannkaka, tårta eller grädde. Usch.

*Jag förstår inte hur folk kan ha ston. Jag är allergisk mot ston, dom är allergiska mot mig.

*Jag är urkass på kemi, fysik och teknik, men ligger ändå på VG-MVG. Skumt eftersom jag ärligt talat inte fattar någonting.

*Jag älskar att ha oboy på mackan.

*Jag hatar mitt utséende.






(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens planer

Hej!

Idag tror jag det blir ridbanan för Ziro. Jag kommer inte till stallet förens typ 16, och då är det redan kolsvart ute. Fast på ridbanan är det massa vatten/lera överallt nu. Lera går ju spola bort, men hur trevligt är det för honom att plaska runt där? Biro gillar INTE att blöta ner tassarna ;)

Valle ska jag också rida, antagligen på ridbanan. Funderar på att hoppa lite med honom, vi får se.






(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Nagellack??

Jag funderar på att stryka på genomskinligt nagellack på mitt nya swarovskipannband. Har hört att stenarna inte lossnar då, och det värsta jag vet är när stenar lossnat från ett pannband. Så fult så jag vet inte vad. Men andra säger att stenarna ramlar av istället? Lacket stelnar, så när pannbandet böjs lyfts stenarna av istället.

Är det någon som testat det här?






(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Globen-inköp

Här är det jag köpte på mässan. Är riktigt riktigt nöjd :D


Rambo ridtäcke och KL-pannband



Silver-Röd swarovskipannband. Ser mörkrött ut men är mer klarröd.



Limegrönt BR-schabrak + lindor



Jag är skiiitnöjd! Invigde faktiskt schabraket och lindorna idag som ni såg :)





(1) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

SnyggBiro

Trots dåliga bilder är han lika snygg :love:






(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Hemma!

Hej!

Kom hem inatt vid 1 typ, och då slocknade jag direkt kan jag ju säga ;) Helgen har varit GRYM! Massa shopping och god mat, men det bästa var såklart hästarna. Vi kollade nog på allting, men hann tyvärr inte se klart stjärnornas hoppning. Vårat tåg skulle vi ju passa, så vi hann inte se klart allt.

Idag var det klart bästa min Biro! Jag red ut idag för att känna på honom, och han var så himla taggad och rolig! När vi galopperade hoppade vi en vattenpöl, och när vi gjort det gjorde han värsta glädjeskuttet, så söt!

Jobbade honom i skritt i ca 20 minuter. Öronen spikade rakt fram, svansen lite på sniskan = glad ponny. Trots att han stått en vecka va han precis lika fin och mjuk som vanligt. Idag kändes han jäkligt fräsch igen. Han är ju en fräsch och pigg ponny, men har ju inte varit det på sista tiden. Tills stenen togs ur hoven d.v.s, för idag var han verkligen suuuuperfin! Är helt hyper för att han var så fin haha! Fick till typ Sveriges finaste travökningar någonsin. Nej, men så jävla fina var dom. Han körde ökad trav så länge han fick, det var det han ville göra.

Inget tandgnisslande, han var framåt minst sagt (på gränsen mot het). När pappa skulle fota oss lite skulle vi fram i trav, men Ziro var så taggad att han började backa och småresa sig istället. Pucko.

Bilderna blev inte bra i rörelse då det börjat mörkna, men några kan jag ändå visa.


Så mysig sommarbild :love:




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

@ Stockholm

Hej! Sitter på en restaurang i stockholm nu. Gissa vilka jag träffade på T-centralen? Hela idolgänget var där, så Jonna och jag hälsade på Moa. Nu sitter vi på en restaurang och väntar på mat. Sen blir det lite shopping i centrum innan vi går tillbaka till hotellet. Åh, jag träffade Ziro senast igår men saknar honom galet mycket! Han var så himla go igår och var så jädra söt när han stog och kikade efter mig hela tiden. Imorgon är det upp 8.30 för att åka till globen och kolla på hoppningarna. Sen shopping till prinsen där hemma :D

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Lite om dagarna

Igår var det ju trivselkväll på skolan, kul! Sen sov två kompisar hos mig och åkte hem idag.

Hästarna fick nya skor idag också. Ziro hade en vass sten mellan hoven och skon. Antagligen fick han in den där när vi red ut senast, för kanske en vecka sedan. Jag hoppas verkligen att det var det som gjorde ont (missförstå inte) och fick honom att stå emot i ridningen. Tänk er själva att ni har en hård och vass sten som trycker in i foten, skulle ni vilja springa ut och jogga i skogen, träna på gymmet? Nej.

Red inte idag heller, ifall det fortfarande ömmade om det nu var stenen som gjorde ont. Jag har gjort rent hovarna varje dag med vatten och borste men den satt mellan sko och hov = svår att upptäcka. Eftersom han inte varit halt och jag inte såg något fokuserade jag inte mer på att leta sten i skorna, kände ju mer i kroppen på honom.

Sen efter skoningen fick hästarna gå ut. Vi hämtade hö på eftermiddagen och sen tog vi in hästarna igen. Spolade av Ziros ben. Sen gjorde jag rent under hovarna med varmvatten, grönsåpa och en borste så att dom vart rena och fina.

Red Valle ca 40 minuter ett hårdpass, gick helt okej.

Imorgon då? STOCKHOLM!! Tåget går 11.10 så vi är där runt 13.30. Då går vi nog in på hotellet och fräschar till oss, sen ut på stan ett tag. Kanske går vi på mässan i globen också.

Söndag är det globen hela dagen. Vi går på allt men kollar ju bara på det vi vill. Jag ska kolla på allt tror jag, men WC hoppningen kan bli lite långtråkig. Dressyren ska iallafall bli spännande (alla hoppryttare rynkar nog pannan nu ;))! Sen blir det ju maaasssa shopping åt min prins som väntar där hemma :love:

Min pappa är snäll och fixar åt hästarna båda dagarna också, tack papi!



Bild på fina papi och fina Biro! Det blåser på bilden, därför ser Ziros täckte lite konstigt ut :)





(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Hej!

Idag blir det hästfritt (tyvärr). Ska på KRT's ryttargala. Det är alltså klubben jag tävlar för, och nu ikväll är årets ryttargala. Vi ska äta på restaurang och lite mer.

Ziro ska vila för 3e dagen, och imorgon blir det en 4e dag. Blir hästfritt då också (ännu mer tyvärr). Det är nämligen trivselkväll på skolan. Niornas 5-kamp, lucia-krönande, uppträdande m.m. Sen efter det blir det lite fest eftersom vi är lediga på fredagen sen, kul!






(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Stallet idag

Red inte idag, och det är tveksamt om jag kommer göra det på en vecka innan Lotta får kolla honom. Vill ju inte riskera att skadan blir värre, om han har någon d.v.s. Borstade honom och gav lite massage, kände igenom ryggen och rumpan men hittade inga ömma punkter. Han är inte halt eller svullen, men en tanke slog mig. Han har vanliga runda bettringar, så kanske dom nyper honom? Kan vara värt att köpa eggbett och testa.

Han var iallafall supermysig och skulle kolla vad jag gjorde exakt hela tiden, pussas och köra med sin snabel till mule i mitt hår hela tiden, gullegubben!






(2) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens ridpass

Något är fel, det känner jag. Får bli så att Laser-Lotta får komma och kolla igen Ziro, han beter sig inte som sig själv.


Lilla bebis :( <3




(2) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Torsdags

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men jag måste erkänna att det varit skönt att bara skita i det ett par dagar.

I torsdags var det iallafall lösa tyglar-träning igen. Det gick riktigt bra och Ziro jobbade på. Vi började med att skritta på fyrkantsspåret och göra förvända öppnor. Sen gjorde vi samma sak i traven. Vi försökte få honom att trava samlat i en bra form, så pass sakta att jag kunde gå i ett hyfsat normalt tempo. Han jobbade verkligen i en samlad form med hängande tyglar utan kontakt, och Moa tyckte han var superfin!

Hon har visst stora planer för Ziro. Eftersom han har såpass mycket storhäst i sig (storhäst i ponnyformat) tror hon att han kommer ha lätt med piaff, passage m.m. Vi skulle börja med vanliga öppnor nästa gång, sen slutor och bakdelsvändningar. När han är stark där kommer han visa att han är redo för galopp. Sen skulle vi börja med lite piaff sa hon. Kul!

På fredagen busade jag med Ziro i ridhuset. Igår red vi ut och idag blir det ridbanan och skutta lite.






(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Fina, fina Ziro!

Hej!

Red på ridbanan idag, och Ziro var pigg och glad! Jag var riktigt ridsugen trots att jag frös halvt ihjäl och jag tror det smittade av sig på honom. Jag har haft jäkligt ont i mitt ena knä ett tag nu, förut var det det andra. Det känns som att någon drar i en gummisnodd och sedan släpper på baksidan av knät.

Iallafall så skrittade jag fram en stund och jobbade honom i skritt i kanske 15 minuter. Massa volter, skänkelvikningar och öppnor i låg och lång form. Han jobbade superbra och lyssnade till 100%.

Sen tog vi trav. Han var riktigt rolig och i mellantraven flög jag nästan ur sadeln. I skänkelvikningarna gick han nästan helt på tvären så jag fick parera mycket med ytterskänkeln men då gick det riktigt bra och skänkelvikningarna blev klockrena!

För att verkligen kolla att han lyssnade på mig gjorde jag mellantraver på långsidorna ett par gånger. Sen en gång fattade jag galopp utan att förbereda först, och den tog han direkt med ett litet glädjeskutt, så himla söt!


Hihi, ungefär så ;)





(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Ojsan

Hej!

Har varken haft tid, lust, eller ork att blogga.

Igår tog mamma stallet och jag åkte till Karlskoga med en kompis för att kolla efter klänning till trivselkvällen på skolan. Hittade en enda snygg, men den kostade 499:- som jag inte hade med mig, och dessutom känns det ovärt att lägga på en klänning. Klänningar använder man typ aldrig? Mamma ska sy om en klänning jag redan har iallafall, så får jag en "ny".

Idag vilade Ziro också. Han är inne i en trotsperiod just nu tror jag. Det jag ber honom om gör han tvärt om, om man ser hornen växa fram mellan öronen på honom haha! Ska känna lite på honom imorgon iallafall och på torsdag är det långa tyglar-träning för Moa igen.

Nu till helgen, om det blir bra väder så åker vi till Knutsbol och fotar, men vi får se hur det blir där!






(2) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Lösgörande övningar

Fick ett önskan om att skriva om lösgörande övningar, och visst kan jag det!

Jag skriver lite av det som jag tycker funkar på Ziro :)

Skänkelvikningar gör jag mycket. Man kan öka tvärningen, minska tvärningen, öka böjningen och minska böjningen. Jag tycker det ofta och han blir fin av det.

Öppnor gör jag också mycket. Det här blir han ännu finare av tycker jag. Man kan även använda sig av volter (som också är lösgörande) i båda dessa rörelser. Ex. kommer.

Volter använder jag som sagt till båda dessa övningar. På långsidorna, diagonaler.

Bakdelsvändningar tränar vi också på. Det är en lösgörande rörelse som gör hästen smidig. För att göra en bakdelsvändning behövs en viss samling, det ska alltså inte gå i 190.



Här är ett exempel som man kan göra :) Ungefär såhär kan det se ut när jag rider på ridbanan, fast jag kanske inte gör allt i den ordningen då.




(2) kommentarer Kategori: Tips / länk

   

Dagens ridpass

Hej!

Vi red ut idag igen, och det gick inte lika bra som igår. Jag är faktiskt inte nöjd alls. Han skulle skritta i 190 och tog inga halvhalter och var allmännt jobbig. I traven var han lugn och för det mesta i galoppen också. Vi red inte långt och skrittade mest då det inte var så bra underlag, och det var inget jobbigt ridpass för honom, bara rulla på liksom.


Aw! Bild från Ziros allra första tävling i mars någon gång. Hihi, rädd för domaren som han fortfarande är ibland ;)




(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Diss

Jag kollade runt lite på olika nätbutiker (skräll!) och kollade in Cheval lite. Kollar alltid Nyheter först och fick syn på ett par ordentligt fula vinterstövlar från HV polo!


Priset var väl inte så farligt, 699:- men det skulle jag ändå inte betala. Då skulle man väl hellre lägga pengarna på något snyggt?

Diss såklart!

Håller ni med eller gillar ni stövarna?




(4) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Uteritt

Igår red mamma och jag ut en sväng. Ziro var piggelin men skötte sig bra ändå. Vi var bara ute ca 30 minuter och eftersom man inte vet vart det finns jägare eller hur dom skjuter så red vi inte långt heller. Jobbade Ziro lite i skritt. Öppnor och skänkelvikningar och sen efter ett tag tog vi trav. Fick till riktigt fiiina ökningar, så nu ska vi jobba massa på dom ute i skogen så han orkar hålla dom på banan också.

Sen efter en liten stund vände vi och galopperade nästan hela vägen tillbaka till en nerförsbacke som ledde in i skogen från början. Ziro fick sträcka ut lite, men inte för mycket för då hinner inte Valle med ;)

Sen när vi kom tillbaka från skogen red vi lite på ridbanan. Gjorde massa travökningar och det kändes liite som i skogen, men ändå inte. I skogen tar han i för kung och fosterland men inte på banan. Jaja, bara han får bygga upp musklerna så kommer det bli riktigt bra sen :D Sen gjorde vi även en del galopp-halt-rygga-galopp och så galopp-halt-galopp. Det funkar riktigt bra och jag slarvade inte, utan red ihop honom så han inte föll isär.

Igår var jag nöjd med honom, det var Ziro igen :D


Mysig sommarbild, saknar! :love:




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Gårdagen

Hej!

Igår fick både Valle och Ziro busa på ridbanan. Eftersom det är för mörkt för att rida ut (utan större olycksrisk) fick dom busa där istället.

Haha, jag som tänkt åka till Knutsbol idag eller imorgon. Hoppades på fint väder, och vad får jag? SNÖ! Det snöade här imorse. Bara lite grann, men ändå? Haha, min nästa header får bli en vinterheader kanske?? Vi får väl se hur det fortsätter. Egentligen är det ju typ bara halva november kvar, sen är det december som är vintermånad. Jo, jag tror faktiskt att jag väntar lite.

Idag blir det en uteritt tror jag, men bara skritt tror jag. Underlaget är nog fruset nu så det kommer vara stenhårt antagligen...






(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   
RSS 2.0