Dagens träning

Träningen idag gick ganska hyfsat, ibland superbra och ibland mindre bra.
 
Vi jobbade med mycket basic saker. Skritt-travövergångar där jag får passa så hans rumpa inte åker in. Lite galoppfattningar, öppnor och slutor på spåret i både trav och galopp. Oftast var Ziro väldigt fin i traven och i galoppen ganska fin också, sen är det stunder där jag inte får hela det stödet jag vill ha, men det är bättre än innan!
 
Han kändes ganska ofokuserad idag också... När en häst kom in så stirrade han på den, och jag kände att jag blev ganska bortglömd där uppe. Sen tänkte han på den ett tag innan jag fick igenom det jag ville. Hörde han ett ljud så var det full fokus på det. Man han rörde sig riktigt bra idag, och jag tror jag hittat en ny knapp! Han rör sig alltid bra, men rider man sig till det så rör han sig något extremt bra!
 
Jag red fram i 190. Inget bråttom, men bara framframfram! Han kom igång SÅ bra med bakbenen, och när han gör det, då har han en trav to die for.
 
Jag har faktiskt film som jag ska bjuda på!
 
Ser ni knopparna? Jag sydde dom den här gången, och dom satt stenfast! Kommer absolut fortsätta med det, för snygga blev dom också! :D
 
 
/Nathalie
 
 

(7) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hej

Dålig uppdatering JAG VET! Men är helt tom på idéer, tyvärr!
 
Var i stallet förut och tog in Ziro, så han får vila upp sig innan hårdträning ikväll. Trnar för Madde idag, trim inför helgen! Tre dagar (förhoppningsvis) tävling, men bara en klass per dag. Det har inte kommit startlista än, men när den kommer får ni såklart se :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Beställt!

Har beställt ett par ridbyxor från John Whitaker, faktiskt välbehövligt då jag bara har 2 par. Ett par carat och ett par pikeur.
 
Sen beställde jag en flughuva också. Brun från Schockemöhle. Jag ÄLSKAR dressyr med huvor, så himla snyggt! Nästa år ska vi tävla nationellt, och då är det tillåtet. På vissa regionala tävlingar är det också tillåtet, om överdomaren ger dispens. Sen att jag valde brun är har en anledning. Stilrent men galet snyggt, det ska vara ganska likt hästens färg, eller marinblått, det funkar också!
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tävling

Jag är med och tävlar! Tryck på bilden för att komma till tävlingen :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hemma

Hemma efter en lååång dag! Först jobbade jag från 08.00-14.00. Städa, städa, städa.
 
Sen direkt till stallet och flytta tillbaka Ziro dit vi stog innan. Han fick stå inne och äta ett tag (dock ville han inte ha, stog bara vid dörren och skulle ut), och sen släppte vi ihop hästarna i sommarhagen. Det hände inte mycket. Ziro race:ade runt och busade som en tok och försökte få igång gubbarna, men nej, så han fick springa runt för sig själv.
 
Han sover ute inatt (och jag är LIVRÄDD), men får komma in på dagen imorgon och vila upp sig inför Maddeträning!
 
Till helgen har vi Tre Små Gummors Cup i Gyttorp, tre dagar. Förhoppningsvis tar vi oss till finalen på söndagen. Kvalen är LA:1 & LA:2. LA:2 går alltid dåligt, men jag hoppas att vi får bra % i LA:1. Finalen går i LA:4 som jag tycker är ett roligt program!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Fler bilder

Här kommer några fler bilder från tävlingen :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Resultat LA:1 & LA;P1, Torsby RK

Upp tidigt, men jag var helt okej pigg idag iallafall.
 
LA:1 framridning: Han var trött men helt okej. Lite för mycket i huvudet, lite ofokuserad och jag var nog också det. Men helt okej ändå, mjuk och fin.
 
LA:1 på banan: Första travdelen gick helt okej, fick 7or rakt igenom. Skritten 7or och 8or. So far so good. Sen SKET det sig i galoppen totalt. Fattningen + första volten var bra, men sen sket han totalt i mig. Han bröt av 3 gånger och det tog mig minst 2 travsteg att få igång honom igen. I mellangaloppen gjorde jag samma misstag som igår, höll inte om och stödde honom tillräckligt = han blir lite vinglig. Många ryttarmissar i ritten!
 
I andra förvända galoppen bröt han av. Jag fattade ny galopp, men den lille skitungen är snabb som tusan att byta tillbaka till rättvänd. Fick en 2a där, och det är koeff. 2 = 4, 8 = 16. Stor skillnad!
 
63,68% fick vi iallafall. Första utanför placering tror jag också. Domaren hade höga krav på MIG idag, eftersom vi verkligen ägde ut allt motstånd igår. Mamma märkte det, jag märkte det, andra märkte det.
 
Mellan klasserna fick han betfor och frukt för en sockerkick.
 
Framridning LA;P1: Han kändes väldigt pigg och fin! Rörde sig genom hela kroppen och samlade sig hur lätt som helst. Men han skulle INTE galoppera i förvänd. Jobbigt ju. Han studsade och hotade att byta, men till slut gick det helt okej.
 
På banan: Travdelen fick hyfsat bra. Hade 7or och någon 6a. Slutorna funkade verkligen inte alls idag, 5+6 på dom... Skritten fick vi 8 på, och första serpentinen 7. Enkla bytet blev det missförstånd. Han trodde halt, jag skritt = lite plötligt stopp. Inget jättesynligt så en 7a. Andra enkla bytet bröt han av efter hörnet, då han visste att han skulle sakta av, lite tidigt dock haha!
 
Travdelen är jag mycket nöjd med, även om det kunde varit mycketmycket bättre. Galoppdelen. Nja, inte så nöjd!
 
63,68% (som i LA:1) och första utanför placering (som i LA:1). Tyckte ändå att det är bra med tanke på hur dålig galoppen var. Ekipagen som var med var helt GRYMMA, verkligen superfina! Tänka sig att vi kan mäta oss mot dom? Och dessutom första dagen vinna med 8 poängs marginal!
 
Film från LA;P1 kommer!
 
Gillar bilden.
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Film LA:1

Här får ni filmen från igår :) Den är lite i fel format, så han ser lite skum ut och jag ser väldigt lång ut haha!
 
 
 
 
Den är lite i fel format, så han ser lite skum ut och jag ser väldigt lång ut haha!
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Några bilder

Det går sjukt segt att ladda upp bilder här, men jag bjuder på ett par stycken :)
 
 
Haha ser ni att det regnade? Är stolt över Ziro som presterade så bra trots att han hatar regn :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

God morgon

Hej!
 
Har varit iväg till stallet och fodrat Ziro. Han till skillnad från andra hästar, har mat 24/7. Vi hängde in ca 5 kilo hö i hönätet så han får stå och plocka så mycket han vill, alltså har han alltid något att göra. Han blir i stort sett aldrig tjock, så det är ingen fara med det.
 
Han står i ett jättemysigt stall. Man fick generöst med spån, och fri tillgång till spolspilta. Ridhuset har jag inte ridit i, men det är stort, ljust, och har väldigt bra underlag. Ridbanorna är riktigtriktigt bra! Stora och fina och underlaget är hur bra som helst. Kollade på det imorse och det fanns inte en liten vattenpöl trots att det ösregnade hela kvällen igår. Gillar verkligen Torsby RK, väldigt proffsigt och fräscht!
 
Nu taggar vi dag 2 i Torsby!
 
 
 
/Nathalie
 
 

(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Resultat LA:1 - Torsby RK

Red ju bara LA:1 idag, som uppvärmning.
 
Framriding: Tänkte hela tiden på aktiva bakben, och inget tjaffs. Han var riktigt fin faktiskt, mjuk, pigg och spänstig. Lösgjorde honom i låg form först, mycket volter, serpentiner och skänkelvikningar. När det funkade tog vi ett par varv galopp i lätt sits. Skrittpaus och sen plocka upp honom. Jobbade honom och red några delar ur programmet, och det flöt på fint!
 
På banan: Han var riktigt fin på banan, men lite spänd stundtals. Inga större missar, mjuk ponny, bra flyt, bra ridning, och jag är riktigt nöjd. Klappade om honom och gissade på ca 69-70%. Vad fick jag då?
 
71,58% och vinst! En 6a då jag glömde hålla om samtidigt som jag skulle samla upp honom efter en mellangalopp = något mot handen. Resten var 7or och 8or.
 
"Jättemjuk och fin uppvisning på en väldigt lösgjord ponny!"
 
Nu är vi supertaggade inför imorgon, då rider vi LA:1 och LA;P1 :D
 
 
/Nathalie

(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Minifrågestund

Ställ frågor om ni har några, fram till söndag kväll :)
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

På väg!

Nu sitter vi i bilen och har passerat Karlstad. Är framme om ca 1 timme. Ziro ska få vila lite i boxen innan vi rider, och förhoppningsvis står han i ett permanent stall med ordentligt golv. Hatar tävlingsstall som står direkt på marken... Har iallafall med mig datorn, och enligt pappa finns det internet på hotellet, så resultat får ni ikväll :) Vi hörs sen!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Filmen!

Här kommer filmen från i förrgår :) Tänk på att jag inte hade särskillt höga krav eftersom vi hade det lite struligt i  början.
 
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Om hela dagen

Dagen började med att hovis kom och fixade Ziros hovar, så nu är dom fina igen! Efter det åkte jag hem och sen direkt till sommarstugan och bade, åt mat och sådär. Släpptes av i stallet, mockade, vattnade pellets, gjorde kraft, tog in och borstade Ziro, red Ziro, tvättade Ziro, flätade Ziro, nattade Ziro.
 
Ridpasset gick bra! Det brukar aldrig gå bra dagen innan tävling, men idag så. Red barbacka på ett gärde, och han var hiiimla pigg med väldigt fin! Igår var mamma och jag till Degerfors Ridsport, och med mig fick jag ett par tävlingshandskar från Schockemöhle och ett bett från Horsesaver. Ziros tredelade eggbett gnisslar så himla hemskt, oavsett om jag smörjer det eller ej. Köpte ett gnissel-fritt, och lite tjockare än det han hade innan.
 
Iallafall, jag testade bettet idag, och det var stor skillnad tyckte jag! Det kan ju vara dagsformen, men jag tror på bettet. Han tog stöd direkt från början, ett lätt och jämnt stöd. Skrittade fram ca 15 minuter, sen jobbade jag honom i skritt kanske 15-20 minuter. Tog lite trav sen och han var riktigt fin! Gjorde volter och öppnor, och sen tog vi galopp. Han försökte smygöka hela tiden, men gjorde inget dumt alls.
 
Är kanonnöjd och ser verkligen fram emot tävlingen imorgon, taggaaaa!
 
Har inga tidsinställaa till helgen, men ska försöka fixa nu, och så ska jag försöka uppdatera med resultat från hotellet om det går, så vi hörs! Ska kolla klart på OS-invigningen och sen är det godnatt för min del!
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

hörs sen

har superbråttom,, sorry för dålig update, men det kommer! hör av mig sen, och ni ska få filmen från igår också :)

Puss hej!

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Melwas kvällspass

Red Melwas nu på kvällen.
 
Han kändes lite trött idag, och svarade inte så bra framåt som jag önskat, men det var ju väldigt varmt så det är väl förståeligt. När jag drev på honom la han av ett par rediga bakuter, men ingenting jämfört med Ziros konster haha! Han tyckte han var tuff medans jag knappt kände av det...
 
Sen grejade jag lite med Ziro. Borstade, lekte lite i ridhuset, borstade mer, stretchade, gav kraft osv.
 
Fixade lite tävlingsgrejer också. Rullade benlindor, hittade sporrarna, snyggade till schabraket (det var lite smådammigt), och började göra rent transportskydden, men hann inte riktigt klart idag.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Melwas kvällspass

Red Melwas nu på kvällen.
 
Han kändes lite trött idag, och svarade inte så bra framåt som jag önskat, men det var ju väldigt varmt så det är väl förståeligt. När jag drev på honom la han av ett par rediga bakuter, men ingenting jämfört med Ziros konster haha! Han tyckte han var tuff medans jag knappt kände av det...
 
Sen grejade jag lite med Ziro. Borstade, lekte lite i ridhuset, borstade mer, stretchade, gav kraft osv.
 
Fixade lite tävlingsgrejer också. Rullade benlindor, hittade sporrarna, snyggade till schabraket (det var lite smådammigt), och började göra rent transportskydden, men hann inte riktigt klart idag.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Melwas kvällspass

Red Melwas nu på kvällen.
 
Han kändes lite trött idag, och svarade inte så bra framåt som jag önskat, men det var ju väldigt varmt så det är väl förståeligt. När jag drev på honom la han av ett par rediga bakuter, men ingenting jämfört med Ziros konster haha! Han tyckte han var tuff medans jag knappt kände av det...
 
Sen grejade jag lite med Ziro. Borstade, lekte lite i ridhuset, borstade mer, stretchade, gav kraft osv.
 
Fixade lite tävlingsgrejer också. Rullade benlindor, hittade sporrarna, snyggade till schabraket (det var lite smådammigt), och började göra rent transportskydden, men hann inte riktigt klart idag.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ziro imorse

Imorse skulle det ju varit Maddeträning, men Madde hade glömt bort (hihi) så vi red själva i ridhuset. Tänkte rida ute men det blev FÖR varmt, sommar nu! Vi hade ju ändå skrittat 1 km dit, så vi red inte bara inne.
 
I början var Ziro helt extremt ignorant och tjaffsig. Gav jag galoppskänkel så hände det INGET. Jag kunde göra hur många saker som helst, och inget funkade. Till slut tog jag ett spö att kunna peta med, och fick faktiskt ryta till åt honom när han dummade sig.
 
När han gav sig och samarbetade så gick han som en klocka! Superfin var han, även om jag skulle vilja ha lite mer tryck och aktivitet i galoppdelarna, men det struntade jag i. Han hade ju gått från superjobbig och sen gett sig när jag började rida ordentligt, så jag satte inte större krav än att han skulle vara mjuk, smidig och uppmärksam framför allt.
 
Jag tränade en del öppnor och slutor i traven, och öppnorna var inte lika bra som igår, men bättre än innan. Jag överdriver öppnan lite och rider på 4 spår, för att sedan när vi fått mer kläm på det rida om till 3 spår. Slutorna funkade inget vidare idag, men igår var dom toppenbra, så vi får se. Det är ju min ridning det beror på. Ziro gör som jag ber honom, alltså fel.
 
I galoppen jobbade vi med serpentiner och förvänd. Ja gjorde ett par byten när jag bytte volt, och nästa gång jag bytte volt så bibehöll vi galoppen till förvänd. Det gjorde jag för att testa honom. Är han verkligen uppmärksam eller kommer han byta bara för att vi gjorde det förra gången? Första gången så bytte han. Vi fattade ny galopp, och sen gjorde han det inte igen. Duktig!
 
Sen gjorde vi en del ökningar på långsidorna. Inga riktiga tävlingsökningar, utan bara "trampa på mer-ökningar".
 
Är supernöjd över andra halvan av passet, har även film från det!
 
 
 
/Nathalie

(29) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Morgondagens planer

Imorgon blir det Maddeträning kl 09.00, och det ser jag verkligen fram emot! Han var så himla fin idag, så jag hoppas att det håller i sig :) Jag tror det blir bra planering till helgen. Rida på morgonen = han vilar under dagen, fredag rider jag ett lätt lösgörande pass, och på lördag gör vi en start. Inte för hårt, men inte heller ingenting.
 
På fredag ska han bli ompysslad på riktigt! Vill gärna tvätta hela honom om vädret tillåter, tvätta svans + bakben ett par gånger extra, ska fläta manen och testa sy en knopp för att se hur det går, annars kör vi vanliga. Sen ska jag se till att strecha honom (även om det inte gör någon större skillnad att strecha 1 dag innan), han ska borstas och bli världens snyggaste igen! Smådetaljer, öronhår, kronrand + hovskägg, svansen ska jämnas till. Mycket att göra!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Uteritten

Ziro var kanonfin idag!
 
Skrittade som vanligt fram till galoppbacken, vilket tar runt 15-20 minuter. Där skrittade vi upp i låg form. På en väg efter så travade vi igång. Vi gjorde en massa skänkelvikningar, slutor och öppnor, och öppnorna som vi haft sååå svårt med satt riktigtriktigt bra idag!
 
Vi skrittjobbade litegrann innan vi kom in i själva skogen, och där travade vi upp för en liten backe, och sedan fortsatte vi i trav på en raksträcka efter. Han var så GALET fin, finns inte ord. Fortfarande låg form, och det är svårare att få honom lång och låg än samlad och hög i skogen, så det var asbra! Satte mig ner ett par steg, och det gick knappt. Han rörde sig så himla stort och med schwung, men bara jag slappnade av ordenligt så kom jag ner i sadeln.
 
Skritt/trav-jobbade honom på lite vägar i skogen, och sen när vi kom till masten så tog vi lite galopp också. Han försökte inte alls dra iväg i galoppen, utan jobbade lugnt och superbra! Men vi tog bara lite galopp, för det var fokus på traven idag. Gjorde massa ökningar-minskningar, samla-öka osv. Slutorna funkade verkligen superbra, och öppnorna också. Allt bara flöt på, så himla kul var det att rida!
 
Jag hade från början tänkt att bara värma upp honom i skogen, och sen rida på ett gärde. Men han var så fin i skogen att jag valde att avsluta där :D
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Städar för fullt

Mamma och pappa kommer hem idag, så nu städas hela huset för fullt. Jag har varit vaken i över 3 timmar redan, 4 snart, hade ju stallmorgonen.
 
Hade tänkt rida på morgonen direkt, men bestämde mig för att åka dit ikväll igen och rida ut en sväng i det kanonfina vädret :) Dressyruteritt, skänkelvikningar, öppnor och slutor ska trimmas, slipa lite inför helgen. Imorgon är det Maddeträning också, så det är bra om han är lite dressyrponny imorgon ;)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Startlistor

Startlistorna inför helgen, underbara tider ju! Sist i två klasser och näst sist i en klass :D
 
Jag är sjukt taggad, och har en känsla av att det kommer gå bra! Kommer dessutom vara hur mysigt som helst att sova över på hotell, promenera med Ziro, och tävla såklart :D :D :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Back at home

Hej på er goingar! Jag är hemma efter 8 timmar i stallet, och jag har inte ens ridit.
 
Ziros sko satt väldigt löst idag, och en framko började släppa också. Så Daniel fixade nya. Vi har egentligen skoning på fredag, men jag måste ju trimma honom under veckan, så det vore ju inte kul om en sko flyger av och så kan jag inte rida liksom..
 
Sen runt 15 så åkte vi till Valåsen. Knoppade och tvättade ben på Valle, han blev riktigt fin faktiskt!
 
På framridningen var Valle verkligen hur fin som helst, men tyvärr så dog han på banan. Menmen, det är Valle det, och Sanna kämpade på bra ändå :)
 
Sen paus på Mc Donalds, och så vidare mot mitt stall igen. Jag mockade, gjorde kraft och hö, och sen in med bebis. Borsta, mysa, in med honom i boxen, mat, puss godnatt, åka hem, och nu sitter jag här. Ska kolla lite på TV med min kalla cola, och sen sängen. Upp 07.15 och åka till stallet och rida två fina bebishästar, nämligen Snygg-Ziro och Cool-Melwas, det vet ni vilka det är va? ;)
 
 
 
 
/Nathalie

(35) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0