Finn 5 fel

Okej, vi körr en liten tävling: Finn 5 fel på bilden nedan. Den övre är den riktiga, den nedre är redigerad. Vinnaren får gästblogga om den vill, eller så kör ni bara för skojs skull ;)









(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Resultat - Götene

Hej!

Hemma efter en lång dag nu. Red ju bara en klass idag, LB:1, och jag tror det var jag och Ziro mot 13-14 LA ekipage alltså var det tufft motstånd idag.

Framridning: Han kändes PIGG och ville springa. Gav honom ganska mycket havre igår då han kändes trött och pigg blev han! Jobbade på mycket fattningar på rakt spår då han gärna fattade höger galopp hela tiden. Även en hel del mellangalopp. Ziro verkligen älskar mellangalopp och sätter sig på baken och drar iväg, men blir gärna öppen i formen. Jobbade på det och sista satt bra.

På banan: Han kändes riktigt fin och väldigt pigg så jag fick jobba för att han inte skulle blir springig. Han var inte alls rädd för domarbåset men för en stor lerpöl utanför banan så han spände sig när vi red förbi där. Var väldigt nöjd med ritten efteråt, men det var hård bedömning så vi fick "bara" 66,20% men det räckte till en 4e placering. Var 18 starter = 5 placerade.

Bilderr och film kommer :)



(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Dagens ridpass - båda

Idag fick Ziro gå ett pass på banan. Red utan spö för första gången på 2-3 veckor (har alltid haft det utan att tänka på det). Det kändes att han var nonchalant, så jag fick kickstarta honom. Varje gång han inte tog små hjälper kickade jag till honom med skänkeln, och då gick han mer framåt. Mot slutet av passet kändes han kanonfin, speciellt i traven. Jag kunde korta upp honom och lägga runt benen lite, och kände hur mycket luftigare steget blev.

Longerade Fox en kortis, och han fattar verkligen med röstkommandon! Sen satte jag upp utan att hänga på honom först, och sen gick vi (mamma ledde oss) runt på ridbanan. Jag tog lite i tygeln och satte mig djupare i sadeln, och han stannade. Sen tryckte jag lite med skänkeln så gick han framåt. Han fattar ju inte till 100% men är på god väg. 20 minuter stannade vi och gick igång, och det blev bättre och bättre.

Får se om jag gör tidsinställa tills imorgon, men det tror jag inte jag hinner. Måste packa och fixa inför imorgon :)







(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Svar på tal


helt ärligt, tror du att du kommer komma till SM med honom?
 
Svar: Tror gör man i kyrkan, jag vet! ;) Varför inte liksom? Han har bra gång, lätt för samling, lättlärd, älskar att visa upp sig, får fina lovord från domare, och presterar väldigt bra för sin nivå.

Hihi, älskar att få avundsjuka kommentarer, och tänka att folk är avundsjuka på min ponny, härlig känsla!






(5) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Svar på tal



1: Det är hästnummret, alltså det nummret man har på sin nummerlapp :) Tack!

2: Ja det kan man ju tycka, men det är inte säkert om jag ska ha storhäst eller inte. Ziro ska vara kvar iallafall och tävlas som storhäst (står inte ut med tanken på att någon unge ska sitta och dra i honom, även om det verkar bra på provridningen). Sen ska ju mamma ha häst, och det är ju rätt dyrt med 2 hästar, så en tredje sen? Kanske köper jag en unghäst och utbildar, eller så nöjer jag mig med Ziro, vi får se hur det blir med det :)



(0) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Tävling imorgon

Idag ska Ziro ridas lite lätt på ridbanan och kanske ut en liten sväng. Sen ska han duschas och knoppas och göras fin inför tävlingen imorgon. Vi är 18 startande och jag fick en riktigt bra starttid faktiskt.




Känner bara igen ett ekipage, Lina Hagström på Oxford Street. Tävlade mot dom i Segersjö, där dom i LC:1 kom 2a efter mig och Ziro på 70.0% och VANN LB:1 före mig och Ziro på 71.?% :)

Fox ska ridas han också, träna lite på att förstå mina hjälper precis som vanligt.




(3) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Dagens ridpass - båda

Idag började jag med att hoppa Ziro litegrann. Han tyckte det var riktigt roligt (jag också) och laddade en del mot det lite högre hindret. Han hoppade bra och även om han kom in lite fel, men en gång ville han inte hoppa det högre krysset så jag la på spöt lite på bogen så han hoppade iallafall men råkade få med sig hela hindret haha! Jaja, bättre hoppa konstigt än stanna ;)

Sen drog vi ut en sväng. Riktigt fin var han i början men känslig som han är sabbade en bil resten av uteritten... Folk som buskörde kom runt en kurva och fick tvärbormsa för att inte köra PÅ oss. Sen när vi skulle gå förbi började dom gasa när vi var halvvägs förbi. Idioter... Sen efter att tag stannade Ziro och skulle inte gå längre. Han studsade och stegrade och lyssnade inte alls. När jag inte gav mig började han backa istället, så det fick han. Jag backade honom 10-12 meter och sen gick han fram.

Longerade Fox och satte upp direkt. Han var kolugn och det var inga problem! Går det lika fort framåt för honom kommer hans ägare vara kanonnöjd i slutet på augusti, och jag med. Men jag kommer verkligen sakna den lilla krabaten :( Vi hade det asmysigt i hagen idag och han var så go! Ville bli klappade, la huvudet på min axel, och stog och småsov när jag masserade han öron haha!



Ibland dum ponny... Men oftast bäst :love:




Och ponny som inte vet vad det är att vara dum :love:






(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Inget internet = ingen update

Hej och sorry att jag inte bloggade igår kväll eller idag. Vi håller på att byta internet och det tar ett tag, men jag surfar på grannens nu hihi!

Iallafall vill mamma ha en egen häst nu, så vi letar efter en storhäst att ha på foder för senare köp :D Den hästen vi provade igår hade haft fång och passade inte riktigt oss, så vi letar vidare.

Det ska iallafall vara en storhäst mellan 158-167 cm ungefär, och snäll att rida ut på. Gärna får den vara lite dressyrkunnig också då jag ska träna och tävla den lite i dressyr, så det ska bli kul!



(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Provridning

Updaten kommer inte vara bra ikväll, då jag ska åka på provridning. Nyfikna?

EDIT: Kan avslöja en sak. Storhäst, INTE för tillridning ;) Vill ni att jag ska berätta om det ikväll får ni se till att ge mig 5-6 kommentarer. Ni är över 200 stycken, det klarar ni!


(10) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Film från igår

Här kommer filmen från igår :)







(1) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Hästarna idag

Hej!

Idag ska Ziro få en lång och skön uteritt, utan större krav. Ska bli ganska skönt att slippa dressyren en dag faktiskt och bara lulla runt i skogen. Vi kör nog på hopputrustning idag också, så ingen dressyr alls idag haha!

Fox ska ridas också, och kanske mamma longerar oss i skritt också, vi får se hur det går med det :)







(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Dagens ridpass

Hej!

Jag skrev ju att Ziro skulle gå bra idag, och mitt ord är lag (typ)! Han gick riktigt fint idag faktiskt, och jag är mer än nöjd!

Började med att rida ut en sväng och värma upp i skogen, men där kändes han inte riktigt med på noterna. Han kollade på allt annat och jag fanns inte riktigt. Det blev mycket bättre på hemvägen iallafall och då kändes det bra.

Väl hemma gick jag till dressyrbanan och red där 30-40 minuter, så ett ganska hårt pass. Han var verkligen Ziro idag! Lite bakut mot spöt när man petade på honom, annars jobbade han superfint! Gjorde en del galopparbete på volter och förvänd galopp, men även en del trav också. Där blev det mest arbete på skolorna (öppna, sluta, skänkelvikning).

Film kommer!



Dagens outfit (bild från iförrgår).




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Kommentar jag vill lyfta fram

Det är sånna här kommentarer jag älskar att få, och vill lyfta fram lite extra!







(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Önskeinlägg

Helt tom. Jag är 100% tom. Har inga idéer alls, så kom med önskeinlägg. Har suttit här (helt ärligt) i en timme och funderat, men komemr inte på något läsvärt alls, så nu får ni hjälpa mig :)



(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Idag jävlar

Idag jävlar ska det gå BRA att rida! Vi har hamnat i en svacka där ingenting funkar, vi blir irriterade på varandra och samarbetar inte alls. Ska börja med att skritta fram ute och kanske värma upp där också, sedan ska vi gå tillbaka till ridbanan och köra ett BRA dressyrpass! Inga mer bakuter, rak i ryggen, mjuka händer, inte lägga sig i handen osv. 

Lilleman ska nog longeras, och sedan "ridas". Någon får gå bredvid oss och leda, men jag ska försöka använda skänklarna och tyglarna lite mer.







(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Favorit-outfit

Vilken är eran favorit-outfit?


Vinröd + vit



Röd



Marinblå



Vit



Grön + beige-grå



Beige + Grön



Svart-vit

Jag har ganska svårt att välja men mina favoriter är nog: Vit, Vinröd + vit, Marinblå.

Vilken är eran favorit?



(3) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Dagens ridpass - Ziro

Hej!

Idag var det hoppning på schemat för Ziros del. I början kändes det som jag plcokat upp där vi var igår, inte bra. Jobbade honom mer och ju längre vi red desto bättre gick det. Första gången vi kom på hindret vägrade han men det var helt mitt fel. Andra gången nitade han också, men även det var mitt fel.

Men tredje gången hoppade han superfint! Sen hoppade han fint resten av passet, så jag är väl nöjd med honom kan man säga.



Gammal bild.



(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Vem?



 =



=



=

'

Jaha... Vem är vem nu då? Vem är Ziro och vem är "Loffe", min tränares häst. Det borde ni kunna.



(2) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Engagera er

Ni är alldeles för söta när ni börjar chatta med mig på facebook, skickar söta PM och liknande, tack! Älskar även när jag får en snäll eller trevlig kommentar, men ni börjar sacka efter en del, några av er? Såklart updaten blir sämre om ni inte engagerar er. Vart får man motivation liksom? En blogg består av 2 saker: Bloggare + läsare, båda lika viktiga.

Engagerade läsare = bra och väl uppdaterad blogg.




Kom igen!



(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ett par bilder

Här kommer ett par bilder från idag :)


Den här bilden fullkomligt älskar jag! Lite udda vinkel, men charmig på sitt sätt. En bild från den lilla bättre delen av passet.



Ah, spänd och tjaffsig ponny.




(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Dagens outfit


Jag:
Tröja: Schockemöhle
Byxor: Carat
Stövlar: MH Supreme High Rider
Handskar: Vann på tävling

Ziro:
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Hansbo
Träns: HdR
Pannband: OS




(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass

Idag kom vi inte överens alls, utan kämpade bara emot varandra. Ville jag jobba på volten skulle han gå på spåret, skulle vi galoppera skulle han gå supersamlad eller rusa - inget mellanting...

Direkt jag la på spöt blev det en bakutserie varav jag var nära på att flyga av en gång. Slutade inte iallafall, så till slut kunde han acceptera att jag vunnit. Han kändes okej någon gång ibland, men oftast tjaffsade han, studsade, stegrade eller bara kämpade emot.

Vi var iallafall snygga, så någon bild kommer, om det blev någon hyfsad d.v.s ;)



(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Nya designen + headern!

Jag är supernöjd med designen och headern som jag fixade till nu. Tog en design från www.bloggdesign.nu, och gjorde en header i ps. Gick på kanske 10 minuter att göra header den här gångenm lite skillnad mot 2 timmar haha! Blev riktigt nöjd med slutresultatet iallafall, och jag är ju inget proffs ;)

Nu ska jag till stallet och fixa ponnysarna, så vi hörs sen!

Kom gärna med önskeinlägg också, har inga ideér alls...







(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Moppekurs = klart, prov = klart = farliga vägar!




Idag gjorde jag provet till moppekursen. Det var ganska lätt, så jag fick 34/35 rätt, vilket var det bästa resultatet iår! Ändå gissade jag på 4-5 stycken ;)

Ziro ska gå på banan idag och få sig ännu en genomkörare. Jag har fått min månadspeng idag, så jag tror vi tittar förbi på Degerfors värme och foder en sväng. Det blir det naturvita- eller vinröda schabraket. Har redan naturvita lindor och en tröja, men ändå älskar jag vinrött också. Men hur skulle det passa på Ziro? Han är nog snyggare i vitt? Åh, svårt val men jag tror det blir vitt...


(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Svar på frågor

använder du aldrig din nya hjälm?
Svar: Bara på tävling eller träning. Har en jacson som jag ska ha som vardagshjälm, men är för lat för att ta med den till stallet, haha!

Vilken snygg ponny du har! :D och fin outfit! Hur höga klasser tävlar ni?
Svar: Tack! Just nu bara LB :)

Ni är verkligen jättefina tillsammans! Hur gammal är Ziro?
Svar: Tack! Han är 6 år.

Jättefina bilder :) Hur ofta tävlar du?

kram :D
Svar: Tack. Oftast varje- men ibland varannan helg.

Fint! Hur passade ditt nya os pannband?
Svar: Tack igen! Det passade riktigt bra faktiskt, trots att det är i strl cob :D



(0) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   
RSS 2.0