Dagens outfit



Jag:

Tröja: Schockemöhle
Byxor: Carat
Stövlar: Cavallo Grand Prix Plus
Hjälm: Jackson
Handskar: Schockemöhle

Ziro:

Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Schockemöhle
Träns: HdR



(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass

Började med att skritta ut 10 minuter och sen gick vi in på banan. Han var väldigt pigg och ofokuserad, men det berodde mycket på blåsten tror jag.

Vi jobbade mycket med galoppen idag, då han inte ville samarbeta i höger. Han ville verkligen bara samla och korta upp sig, så jag varierade formen mycket. Ibland lång och låg, ibland hög och samlad, ibland vanlig arbetsform.

I traven ville han bara springa iväg i 190 och blev då lite pyttestark. Jobbade med det och så släppte det.

Han gjorde bra travökningar idag, men han kan dubbelt så bra. Mamma fick ett par stycken på bild.

Totalt fotade mamma 1200 bilder så bildbomber kommer dyka upp idag + imorgon :)






(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Sommarjobb

I sommar ska jag troligtvis jobba ett par veckor för att tjäna lite egna pengar, och här är några grejer jag ska köpa för MINA egna pengar :D


Eric Le Tixarant dressyrgjord. Den ska ge bättre blodcirkulation och bättre rörelsefrihet och bekvämlighet. Den kostar från 1600-1900 vad jag har sett, men det är det ju värt.



Pikeur x2 (vita tävlingsbyxor + beige/bruna), runt 1900:-

Skulle jag köpa dom här 2 sakerna har jag redan handlat för ca 4000:- Resten av pengarna tror jag faktiskt att jag ska spara tills jag hittar något jag verkligen vill ha.



(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Kom ihåg

Nu i leriga tider blir ju hästarna väldigt skitiga. Ziro hatar lera att gå i, men kan gärna rulla sig i den. När jag gör iordning honom för ridning är det viktigt att verkligen borsta bort all lera, speciellt under magen. Tänk på det, leran under magen. Sadelgjorden ska på, och är det väldigt lerigt får hästen skavsår, sadelgjorden blir skitig och sliten.

Benen spolar jag alltid av, även om leran är torr. Det är extremt oansvarigt av en hästägare att inte göra det om hästen är lerig. Det bidrar till mugg och strålröta, och är inte särskillt trevligt för hästen.


Bild: www.tidningenridsport.se



(1) kommentarer Kategori: Tips / länk

   

Galen ponny

Idag var min lilla ponny helt galet taggad på en uteritt... Galet taggad...

Skrittade ungefär 30 minuter på lång tygel innan vi kom till skogen. Han var väldigt pigg och det blåste ordentligt.

Sen började jag jobba honom i skritten för att få honom avslappnad och sen tog vi trav. Travade en bit och gjorde några ökningar. Så sjukt fina är dom speciellt i skogen, så vi får rida ut oftare och träna på dom. När det kom en liten uppförsbacke tog vi lite galopp. Han var pigg och ville gärna galoppera iväg, men vi tog det lugnt då underlaget blev lite ojämnt längre fram.

Jag upptäckte en skitrolig sträcka! Långa uppförsbackar och långa nerförsbackar. Det höll på så länge med upp och ner att jag vände till slut, annars skulle vi varit borta i timmar... Himla fin utsikt är det där också. Man går på en väg som är upphöjd, och på ena sidan är det en sjö, och på andra sidan är det skog. Går man en bit till är det sjö på bägge sidorna.

Så han fick race:a på där ett par gånger, och på tillbakavägen red vi lite dressyr. Samlad galopp, travökningar, skänkelvikningar. Han samlade sig så himla fint, på bakbenen och verkligen en biffig hals. Att han inte kunde vart så igår?! Jaja, nästa gång hoppas vi på :)

Imorgon blir det ett "checka-av" pass på ridbanan och sedan avskrittning ute.

Söndag tävling, debuterar Lagtävlan för Ponnyallsvenskan (Är inte lagtävling, och jag rider inte i allsvenskan, även om det låter så på programmet ;))







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Har chansat, och ska satsa!

Den 21/4 har Kumla Ridklubb (min "hemma"klubb som jag tävlar för) dreessyrtävling. Jag ska såklart vara med! Klasserna som fanns var LC:2, LB:1, LA:1 och LA;P1. Gissa vilka jag valde? LA:1 och LA;P1... Egentligen skulle vi behöva träna mer, men vafan? Det skadar ju inte att bara testa LA;P1. Han samlar sig så himla fint i galoppen, nu ska vi träna på traven också. Slutorna i traven behöver ju sitta lite bättre, men öppnorna har vi spikade!

Det är ju en chansning, men jag tar den. Sen struntar jag i om procenten blir 70 eller 50, vi testar bara.

Sen drar Div 1 igång 1/5 också :D





(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Dagens träning

Hej!

Hemma efter en STENHÅRD träning, som gick pissdåligt och skitbra.

I början var han väldigt ostadig i formen och väldigt tjaffsig. Sen blev det värre, och det var fasen pinsamt att rida för Johan då... Ziro kortade upp sig som tusan och gjorde myrsteg i skänkelvikningarna, vek in nosen och sprang på som bara den. Efter kanske 10 skänkelvikningar blev dom bra iallafall.

Sen i högergaloppen då. Fyfan vilken jävel! Han sprakde som aldrig förr, så både Johan och jag fick ryta åt honom och jag fick lägga på spöt om och om igen. Men Johan såg klart och tydligt att det "bara" var istadigheter. När jag väl vann över honom galopperade han så fint så, men ändå inte där jag ville ha honom.

Vi gjorde även massa med trav-skritt övergångar och trav-galopp övergångar. Mot slutet när vi travade i samlad trav var den så galet jädra fin! Schwung, takt, allt! Johan sa att han verkligen är en oslipad diamant, en ponny som kommer gå långt med fortsatt träning. Synd bara att han ska krångla så!

Det är något som ligger i släkten. Jag har varit i kontakt med 3 personer som äger hans halvbröder efter samma pappa, och alla är likadana. Pappans (Feno Me) ägare har jag också pratat med, och han var precis likadan innan han mognade.

Sammanfattning: Kaxig men väldigt duktig ponny när han slappnade av. Johan gillade honom väldigt mycket men sa att han är en väldigt envis ponny som man måste vara hård mot, annars går det inte in. Men han gillade alla gångarter och speciellt traven som han fick mot slutet, som han får när han är ordentligt lösgjord och avslappnad.







(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens ridpass

Hej!

Gick runt en kvart utomhus på en liten grusväg som framskrittning innan vi gick till ridbanan.

Gissa vilken liten Mister som var så pigg att han inte kunde gå som en normal häst? Gick på som bara den och gick med mulen i backen och blåste. På ridbanan skrittade jag i runt 25-30 minuter och jobbade honom i låg form. Han kändes fin och pigg.

Sen tog vi galopp och då var han lite studsig, så det blev ingen "riktig" galopp. När jag drev fram honom och sedan tog tillbaka honom TVÄRstannade han. Så hotade han att resa sig men jag röt till åt honom och drev fram honom. Sen var han kanonfin. Sååå himla fin trav! Travade glatt framåt med ordentliga kliv och schwung.

Är väldigt nöjd med trvadelen mot slutet, samt galoppen. Gjorde massa enkla byten och trav-galopp övergångar. Riktigt fin var han!

Nu är vi taggade inför träningen imorgon :D


Har har ni uppförsbacke ;)




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Hiss

Den här ridbyxan från Pikeur tycker jag är riktigt fräck! Pikeur Felina heter modellen. Dom är inte så "fega" som många andra ridbyxor. Blomman av stenar var ju riktigt cool. En ridbyxa jag absolut skulle kunna tänka mig att tävla i :D


1999:- på charlies.



(1) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Dagens aktivering

Hej!

Idag tömkörde jag Ziro på ridbanan. Han fick en promenad igår, så han var redigt pigg! Han drog iväg för mig i galoppen ibland och började bocka och busa, men trasslade in sig i tömmarna... Så ställde han sig helt stilla, och gav mig "Hjälp mig :("-blicken. Så himla söt! Så stog han där och väntade tills jag trasslat upp honom. Jag tömkör/longerar aldrig i träns eftersom han kan dra iväg, och då vill jag inte att han råkar trampa sönder munnen på sig själv.

Han var iallafall fin imellanåt, men liiite för pigg för att kunna koncentrera sig. Sen var det spännande när en annan häst sprang och busade i sin hage ;)

Sen bytte jag bilder i headern också, gillade inte den jag hade när jag tittade närmare på den...






(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Svar på tal

Super fin blogg nu. det som stör mig så otroligt mycket är dock din inställning. hela tiden, efter verkligen varje tävling, skriver du hade han inte gjort si och så så hade vi vunnit bla bla. ta det som det är istället och skyll inte på hästen!

SVar: Tack! Jag förstår att det kan uppfattas så, men det är så det är. Faktiskt. Det han gör bra gör han verkligen BRA och där får vi 7or & 8or rakt igenom, en och annan 9a också. Därför hamnar vi ofta högt upp i resultatlistan. MEN han har ju sina konster för sig, och dom drar ner otroligt mycket poäng. Därför är det som jag skriver. Den senaste tävlingen var det 4 poäng till vinst, och då hade jag behövt få en 6a på det momentet som han grejade på. Hade han inte gjort det hade vi troligtvis fått en 7a/8a.

Jag förstår hur du tänker, men tänk på  det ur en annan vinkel. Småstuds och bus gör stooor skillnad i poängen, och resultatmässigt.





(9) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Träning för Marianne Essen

Här har ni filmen :)


(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Starttider



I LA:1 (den översta) startar vi som nummer 20 av 22, så det är ju bra! Men i Lagtävlan för ponnyallsvenkan startar vi som nummer 8 av 34... Jaja, skiter det sig kan man ju åka hem direkt! Men även om man får vänta lääänge på prisutdelning så hoppas jag verkligen att vi får vara med där, han bara SKA sköta sig den här gången!

Förresten: Det verkar som vi testar olika tränare nu? Ska troligen rida för Johan Ekenberg på torsdag, för första gången. Kul :D



(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Gårdagens träning

Igår var vi ju iväg till Kumla och tränade. Han var lite trött i huvudet efter tävlingen dagen innan, men det ska han ju klara.

Först bad hon oss att rida lite som vi gjort under framridningen så hon fick se. Sen red vi på en volt och fokuserade på att hästarna (vi var 2 st) skulle spåra korrekt. När det funkade tog vi galoppen. Jämna och stora språng. Sedan följde vi fyrkanten ett varv och så vände vi rätt upp. Då skulle hästarna först vara helt raka, sedan ställa över till "fel" sida (höger galopp = ställa vänster och tvärtom). Gången efter skulle vi även lägga en 10-metersvolt och sedan komma ut på linjen igen.

Efter en liten paus jobbade vi med öppnor och slutor. Börja på långsidan och göra öppna, vid E/B göra en 10-metersvolt och sedan ut på spåret i sluta. Det har vi ju knappt jobbat med, men hon sa att både öppnorna och slutorna var kanonfina!

Mot slutet gjorde vi ite galopp-skritt-galopp övergångar. I vänster tänkte han lite för mycket uppåt, men sen funkade det. I höger fattade han klockrent! Skrittövergångarna var riktigt bra dom också. Hon bad oss samla galoppen innan vi bröt av, och galoppera samlat ett par språng. Jag testade och hon sa att smalingen var väldigt fin, helt rätt!





(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Träning

Hej!

Ska snart iväg och ordna med kontrakt för nya stallet eftersom jag flyttar nästa helg.

Sen i eftermiddag ska vi iväg till Kumla och träna för en tränare från Strömsholm, Marianne Essen. Ska bli kul att höra vad hon tycker, och såklart att träna!

Måste göra mig iordning och åka nu, vi hörs sen :)





(1) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Bilder från igår

Eftersom varken mamma eller pappa kan ställa in kameran för att fota inomhus, så ställde jag in den för att fota utomhus på framridningen istället. Där blir bilderna både bättre och roligare att se.


Biff?


Pannknoppen släppte :(





(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

LB:3 & LA:2, Filipstads RK

Hemma nu, grymt besviken på Ziro... Han kan så jädra mycket bättre men kastar bort allting med sina jävla skutt och stegringar!

LB:3 framrinding: Spänd ponny och hoppade till när fåglarna flög (dom hade bo i en buske precis bredvid ridbanan) men skötte sig ändå.

LB:3 på banan: Helt okej men ingen bra känsla. Han var lite spänd och ofokuserad men skötte sig bra. En gång smällde det till i en dörr när vi skulle fatta galopp, så han studsade och småstegrade lite men annars var det inget. Men när han hoppade till hoppade han ut mot mitten och vände sig 90 grader, så det var naturligt för mig att lägga en liten volt för att svänga tillbaka. Smart eller? Det räknas ju som felridning och vi fick två poängs avdrag. Det lilla misstaget gjorde att vi missade placeringen.

Hade han inte krånglat från början hade vi vunnit! Så jädra surt så det finns inte! 4 poäng till vinst, 2 poäng till placering. Fyyyy fan vad besviken jag var efteråt. Men jag är ändå nöjd att han "bara" krånglade en gång.

65,76% och första utanför placering. Det är ju väl godkänt för en debut iallafall!

LA:2 framridning: Mer avslappnad men ganska okoncentrerad fortfarande. Sen helt plötligt började han bocka och skjuta rygg, sparka bakut osv. Jag petade nämligen på honom med spöt -.- Så jag fick ryta till åt honom och lägga spöt på bogen, sen var det inget mer med det.

LA:2 på banan: Innan vi gick in på banan (alltså när vi var collecting ring) var han så grymt fin! Hade han varit så på banan hade vi knipit placering, om inte vunnit.

Men nej. Han skulle studsa och stegra, vägra fatta galopp osv. Till slut kickade jag till honom med sporren och så gav han sig. Så jävla töntig! Det värsta var att när han grejade var det på koeffmomenten (poängen x2)! Alltså får man en 3a blir det 6 poäng (som vi fick) och får man en 7a blir det 14 poäng. Jädra skillnad!

59,??% och 4/6. Ändå inte urkasst men jag är absolut inte nöjd. Han ska INTE hålla på så på banan! Madde och jag har lagt upp en ny plan för honom nu: Provocera fram bakuter osv på träningar och sedan korrigera. Han ska lära sig att man helt enkelt inte gör så. Självklart inget elakt, bara lära honom rätt och fel.


Bild från framridningen inför LAn.



(3) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Rullar!

Nu rullar vi från stallet, mot Filipstad med min fina i bak :D



(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Ziro klar

Ziro gick riktigt fint mot slutet idag! Red på ridbanan och i början var han Herr Ofokuserad. Kollade på allt och var väldigt fjantig, drog iväg i galoppen och sköt ryggen mot himlen. Satt lite löst då men klarade mig. Sen blev jag trött på honom och knep tag med knäna samtidigt som jag röt till åt honom. Sen var det inget mer med det. Han var fokuserad, kvick och lydig för hjälperna och jag fick ut det jag ville från honom.

Han blev gärna spänd i galoppfattningarna och drog upp huvudet lite, men då bröt vi av och fattade bara ny galopp tills han slappnade av. Vi gjorde även mycket galopp från halt och halt från galopp. För att kolla så han verkligen lyssnade gjorde jag ibland halter, ibland skrittövergång, ibland ryggning osv. För att han skulle vara uppmärksam och för att träna lite inför morgondagen.

Sen var det dusch och knoppning. Benen är kritvita och knopparna blev riktigt bra, så vi är redo :D





(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Värme!

Det var 27 grader i solen när jag kom hem, så jag passade på att lägga mig i solen någon timme och lyssna på go musik.

Ska tll stallet lite senare och rida ut en sväng, och sen gå till banan och checka av inför imorgon. Sen blir det tvättning, knoppning och så ska utrustningen fixas också, så det är fullt upp med andra ord! Sen måste jag kolla igenom programmen lite då jag inte är helt 100 på vilka bokstäver linjerna går imellan.

Det är LB:3an som går på 60 metersbana så den måste dubbelkollas ;)





(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Mysdag <3

Idag hade jag tänkt rida ut, men det började skymma tidigt så vi tog en promenad istället. Kanske 40 minuter var vi ute. Vi gick mest mmen ibland småsprang jag lite, och det tyckte han var skitkul så han studsade runt lite och kastade med huvudet. Skönt att bara släppa alla måsten och mål en dag, och bara ta det lugnt.

Valle hade gjort sig ordentligt fin också, lerig från topp till tå. Vi fick spola av hela honom...






(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Film från igår

Här kommer filmen från igår :)





(3) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Jag lever!

Hej! Har i stort sett ingen bloggmotivation, blir så ibland men jag kommer igen någon gång snart hoppas jag.

Igår red jag på ridbanan. Det gick okej, men han var ganska studsig och ofokuserad.

Idag var det Maddeträning. I början var han rätt så ofokuserad och så var det två små ponnysar i ridhuset som han inte gillade. Men ju mer vi red desto bättre blev han. Vi red igenom LA:2 ett par gånger och LB:3 en gång, även om ridhuset är 20 meter för kort så pressade vi ihop det.

LA:2 blir lite svårare med bakdelsvändningarna eftersom vi inte riktigt har koll på dom, men det kommer. Fattningarna, förvänd galopp + enkla byten funkade riktigt bra idag. Det han gjorde var att skjuta ut rumpan lite men jag tänkte lite öppna så gick det bättre. Den förvända var väldigt stadig och fin idag! Han galopperade på lugnt och fint och väntade på mina hjälper.

Är väldigt nöjd! Han var fin och lyssnade även om han hade en hel del åsikter och egna initsiativ om olika saker.

Nu är vi suuuupertaggade inför lördag! Hoppas att han sköter sig nu då, trots att han aldrig varit där förut (Filipstad). Ska vara tuff mot honom på framridningen och inte acceptera hans fjantskutt och stegringar. Jag har varit väldigt snäll och bara ignorerat och sedan klappat när han gått fram, men nu tänker jag tamejfan ryta åt honom om han bråkar. Dags att sluta med det.

Film från när vi red igenom LA:2 kommer!






(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Det är bättre!

Dom här starttiderna gillar jag starkt! Ett tag imellan också så man hinner ladda om :D



Såg att vi ska tävla mot Ziros halvbror också, kul!




(5) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Några bilder

Mamma fotade varken LB eller LA trots att jag bad henne, men här har ni några andra bilder :)





(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   
RSS 2.0