Klantiga Biroman :(

Idag släppte jag Ziro i ridhuset. Han var fullständigt tokig och sprang runt och sparkade och hoppade som en galning. Han sprang runt där i kanske 10 minuter. Sen helt plötsligt får han ett TOKRYCK och ska vända sig om 180 grader på bakbenen.

Så vänder han och ska sparka bakut men där är ju en stolpe. Han ska svänga runt och samtidigt sparka bakut = hans halva kropp hamnar runt stolpen och hela stolpen (som är riktigt stadig) början vibrera och skaka. Hjärtattack där för mig. Fick stopp på honom och kollade benen. Han hade små rivsår men inget allvarligt. Han tog lite kortare steg med höger bak (som han slog i) men efter att han fick gå lite såg det nästan normalt ut.

Jaha, ingen ridning på någon vecka nu. Får ta 10-30 minuters promenader med honom varje dag istället. Jaja, bara han blir bra så. Han har antagligen smällt i musklerna och kommer nog vara öm ett par dagar. Men det är nog inte så farligt, en lårkaka bara hoppas jag.

Längtar tills jag kommer till ridhus utan stolpar. Vilken lyx!







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Bloggar ikv

Hörs senare, åker till stallet nu :)

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass, igår

Igår red jag Valle i 35 minuter i ridhuset. Usch, pissdåligt gick det! Han var tung och gick inte framåt alls. Han har varit så rolig att rida på senaste tiden, men inte igår inte.

Försökte få honom rund och mjuk men jag fick inte igenom det jag ville, så jag gav upp efter 35 minuter istället för att börja bråka med honom. Bättre att plocka upp någon annan dag istället.

Idag ska jag rida Ziro i ridhuset tror jag. Inget speciellt att träna på, vi tar och jobbar på det som behövs för dagen :)


Mellantrav kanske?





(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Säljes!

Säljer mina Cavallo Grand Prix Plus då det visat sig att de är för korta för mina ben (behöver extra långa). Är helt i nyskick, inte ens inridna (använda 2 gånger). Fina dressyrstövlar med en diskret dragkedja på insidan. Storlek 39 i foten, höjd 47 cm, omkrets runt vaden 36 cm. Nypris ca 4000:- mitt pris 2900:- billigare vid snabb affär. Köparen står för eventuell frakt. Riktigt bra pris, skynda att fynda ;)



Bilder kan skickas vid seriöst intresse.

Synd att jag måste sälja, så himla fina annars!

Maila till [email protected] eller [email protected]





(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Mina

Låt mig få presentera mina nya stövlar! Cavallo Grand Prix Plus heter dom. Red i dom idag. Fick mycket bättre stöd och det blev lättare att sitta ner i trav och galopp. Asbra!


På bilderna är dom lite skitiga men jag gjorde rent dom efteråt :) Bara ridbyxor som fattas, sen är vi klara för tävlingarna 2012!




(5) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Dagens ridpass

Idag åkte vi till botorp och tränade. Han var lite nonchalant i början och jag kom inte åt honom ordentligt. Skulle göra öppnor i skritt(!) men det gick inte alls, han flöt iväg och det blev bara pannkaka. Struntade i det och tog trav istället. Här var han riktigt riktigt fin och jag kom åt honom bra. Gjorde öppnor som funkade bra, trots att jag travade fram honom i en låg och lång form (har svårare att göra öppnor då).

Så tog jag skritt igen och testade öppnor som funkade mycket bättre. Sen fick han en kort paus.

Travade lite och fattade galopp sen. Mest på volter och följde fyrkanten. Det var 4 andra ekipage i ridhuset på halvan jag red på (ridhuset är delat i 2 delar) och sen kanske det var 6-8 ekipage på andra sidan ridhuset. Han hade så himla svårt att fokusera på mig så det blev lite sådär. Men när han fokuserade fick vi till en KANONFIN samlad trav och galopp! Riktigt fin alltså.

Avslutade efter kanske 45 minuter, hyfsat nöjd.

Har ingen film åt er eftersom min mamma och pappa gjorde annat.







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Bilder del 3

Här kommer den sista delen med bilder :)








(2) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Hiss

Jag tycker dom här ridbyxorna från John Whitaker var riktigt snygga! Inte så farligt pris på 799:- var det heller. Synd att dom bara är knäskodda, annars hade jag nog köpt dom. Föredrar helskodda eftersom det är snyggare och man får bättre fäste i dom. Men jag gillar flaggorna starkt iallafall, och som sagt. Hade dom varit helskodda hade jag lätt köpt dom.



Jag behöver nog ett par nya ridbyxor då dom jag har börjar bli korta och alldeles för tajta i midjan. Ska kolla efter ett par på Gbg Horseshow :)

Byxorna får en hiss iallafall!




(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Bilder del 2

Här kommer den andra delen av bilderna :)








(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Ziros berömda träns

Har totalt fått in typ 30 frågor om vart jag köpt Ziros träns. På bloggen, tävlingar, träningar osv. Alla säger att det är skitsnyggt, och tack jag håller med ;) Det är köpt på www.degerforsvf.se för drygt ett år sen tror jag. Nu finns det inte kvar och jag har inte hittat det någon annanstans heller. 599:- tror jag det kostade, eller 699:- Inte så dyrt men det har hållt väldigt bra och lädret är mjukt och fint! Pannbandet hör inte till, det har jag bytt :)









(0) kommentarer Kategori: Svar på tal / fråga / länk

   

Bilder från idag, del 1

Här kommer den första delen av bilderna :)


Fin mellantrav? Den här är DÅLIG jämfört med vad han kan! Han ville som sagt inte ta ut steget ordentligt, men helt okej!




(3) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Dagens ridpass

Skrittade ut kanske 15 minuter först som framskrittning. Sen på banan skrittade jag kanske 5 minuter också.

Han var väldigt spänd i början och kickade mot skänkeln, men efter lite travökningar blev han mer avslappnad. Gjorde inget speciellt, bara travade och jobbade honom i en högre form.

Galopperade lite basic också, inget speciellt. Han var helt okej i vänstergaloppen men i höger var han kanonfin!







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens outfit


Ziro:

Schabrak: BR (glömde mitt schockemöhle som hör till lindorna hemma...)
Lindor: Schockemöhle
Boots: Catago
Träns: HdR
Pannband: Schockemöhle, swarovski

Jag:

Jacka: Vero Moda
Ridbyxor: Carat
Hjälm: Jacson
Stövlar: Mountain Horse Supreme High Rider (men ska prova nya stövlar imorgon :D)

Sugna på fler bilder? Har en hel drös!




(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Massage

Idag gav jag både Ziro och Valle en varsin lång massage med massageliniment. Ziro var så otålig och kunde inte vänta eller stå stilla alls. Det tog kanske en kvart innan han kunde slappna av och uppskatta massagen.

Valle däremot tyckte det var superskönt direkt från början! Han knep ihop läpparna och drog upp och fram huvudet, sådär som dom gör när dom tycker något är skönt nivet? Han tog till och med ett steg mot mig med bakdelen för att jag skulle komma åt honom ordentligt.

Sen fick båda två gå in runt klockan fem och äta hö och morot. Mystäcken på också eftersom vi har morgonen imorgon. Fredagsmys!


Imorgon får ni nog se nya ridbilder också! Längesen nu, men ridhuset är inte så roligt att fota i och ridbanan har varit för hård för att ridas på och det har varit mörkt när vi kommit till stallet.





(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Bus i ridhuset

Idag fick Ziro busa av sig ordentligt i ridhuset! Han började med att rulla sig tre gånger och sen galoppera som en galning därinne med bakuter och bocksprång där det passade. Han försökte verkligen busa upp mig också! Sprang mot mig och sen kanke 5-10 meter ifrån mig svängde han av men fortsatte titta på mig, typ "men jaga mig då!". Så himla gullig! Valde ändå att inte busa med honom just då eftersom det kan hända att han langar en spark och den vill man inte ha på sig.

Sen när han lugnat sig lite jobbade jag lydnad med honom. Följa efter, stanna kvar och komma vid inkallning, ryggningar osv. Han är superduktig på allt sånt där.

Sen valde jag att busa med honom. Han sparkade ingenting alls, men var riktigt glad och busig ändå! Jag fintade honom åt vänster och höger, och när han ska vända sig för att springa efter stegrar han och vänder sig 180 grader i stegringen. Ambitiös busare?? Han stegrar självklart inte mot mig, för samtidigt som han är busig har han respekt och vet vart gränsen mellan kul/farligt går.






(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Nytt från Hööks

Ingen har väl missat det nya från Hööks? Här kommer ett par bidler!


Jag hittade ingenting som jag tyckte var speciellt direkt. Jag gillar inte rundsydda träns så mycket (fast det här var helt okej), schabraken ser billiga ut, men piken var ganska okej!




(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Gårdagens- och dagens ridpass

Har ingen blogglust egentligen, sorry.

Igår red jag i ridhuset. Var meningen att det skulle bli ett hårdpass vilket det blev också. Varierad form, ökningar och öppnor, skänkelvikningar och "slutor" (dom sitter inte än). Samlade honom lite i galoppen och det gck bra. Ökade ordentligt på långsidorna och tog tillbaka honom ordentligt på kortsidorna. Han kändes jättefin nästan hela tiden.

Idag red jag barbacka. Skrittade mest men travade och galopperade litegrann också. Mets bara volter, öppnor och skänkelvikningar. Han var kanonfin i stort sett hela tiden.


Vill tävla i hans fina outfit NU!







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens planer

Idag ska jag rida Ziro i varierade former. Hög, låg, mellan. Variera steglängden men bibehålla takten, speciellt i öppnor och skänkelvikningar där han gärna springer iväg och blir trippig. En sak till vi ska träna lite på är travökningar under nedsittning. Det är inte lätt att sitta när han skjuter iväg och verkligen tar i med hela kroppen! Ska försöka fixa en film på några travökningar.

Kanske jag lägger en bom i mitten så han får "skutta" lite. Han laddar som tusan i början och verkligen hoppar över den lilla bommen. Sen lugnar han sig och tar sig över som en normal häst ;)


Färgade håret igår som ni ser. Blev inte alls som jag tänkt, så jag tror jag lägger i en brun färg igen så skiten försvinner :P




(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Inget att skriva om

Lite dålig uppdatering men jag har inget att skriva om. Vill inte göra onödiga korta inlägg heller, blir så tråkit.

Vill ni läsa om något speciellt, se några speciella bilder? Haha, hjälp mig!






(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Svar this or that

Ziro/valle
Glass/godis
Tävla
/inte tävla
Tävla med ful men dyr utrustning/tävla med fin och billig utrustning
brun/fux
skimmel/skäck
lindor/skydd
unghäst/vuxen
svår häst med mycket kapacitet/enkel häst utan kapacitet
Häst/Ponny
Valack/Sto/Hingst
Knut/Ziro

dressyrmupparna/nellieberntsson
linnolsson/sofiagenne
schockemöhle/kl
pikeur/schockemöhle
cupido/claudia
aldrig få tävla
/aldrig få pyssla med hästen




(0) kommentarer Kategori: Frågestund / länk

   

Foxi update

Hur är det med Fox nudå?

Foxi står på tillridning i Götene, och rids nu. Det går bättre och bättre trots att han får sina små ivägrusningar. Sam, hans tvillingbrorsa har börjat vara med på träningstävlingar. Kul att det går bra för brorsorna, så hoppas jag se dom på tävlingsbanorna i framtiden :D


Asså jag dör så söt!




(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

This or that

Tänkte köra en this or that! Ni frågar något som t.ex:

Cola/fanta

Jag markerar det jag föredrar med tjock text.

Kom med många förslag, blir mycket roligare då :D






(1) kommentarer Kategori: Frågestund / länk

   

Måste ta det igen

Kollade på youtube och snubblade över en video på Ziros pappa, Feno Me. Så snygg ponny asså! Man ser ju vem Ziro brås på ;)


Filmen är lite ihoptryckt så därför kan det se lite skumt ut.

Bjuder på några bilder också :)



Jämförelse mellan Feno Me och San Ziro:



Lite dåliga jämförelsebilder, men har inga andra på datorn... Två snygga ponnysar iallafall ;)

Visste ni att jag fått erbjudande om att rida Feno Me, alltså bara testa honom? Skulle vara sjukt roligt! Jag pratade med hans ägare på facebook, och hon berättade att dom hade träningsläger på sommaren och ville gärna träffa Ziro. Då sa hon att om vi kommer skulle jag kunna få provrida Feno Me.  Jag vill så gärna åka, men tyvärr är det 40 mil dit :( Någon gång kanske!




(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hiss

Hittade ett snyggt schabrak från Scapa Sports. Stilrent och snyggt men absolut inte tråkigt.




650:- får man betala.




(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Sjuuuuk!

Sitter hemma och är halvt sjuk. Ont i halsen och lite feber. Inte så farligt, men får absolut inte bli sjuk nu! Måste träna Ziro och hänga med i skolan samtdigt.

Mamma och pappa fixar stallet idag så jag inte blir mer sjuk, även om jag verkligen vill dit :( Jaja, nu kan jag ju sitta och uppdatera er istället då!


Aw, ostadig bebbe tränar förvänd galopp typ andra gången eller något :')





(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0