Dagens ridpass

Hej!

Idag tog jag in Ziro och borstade och fixade. När jag tog fram sadel, vad tror ni han gör då? Han som stått så stilla börjar krafsa med hovar, gå från sida till sida och "head banga"! Tror han längtat lika mycket som jag ;)

Skrittade fram för hand i kanske 10 minuter, och sen 5-10 minuter till uppsuttet. Sen kortade jag tyglarna så dom blev halvlånga, och wips så gick han i form med höjd rygg. Så otroligt mjuk i munnen, gosh vad jag har saknat honom! Skrittade och gjorde lite skänkelvikningar osv.

Sen började jag trava under lättridning, och han var pigg och framåt, men kunde ändå gå i en lång och låg form. Gjorde några volter och red lite på rakt spår, kanske 10 minuter i båda varven. Sen tog vi även lite galopp. Kanske bara 5-6 varv i både höger och vänster, ingenting nästan.

Han gjorde inte en enda bakut, men det kändes verkligen att han var glad :D

Bilder och film kommer!


(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Något att ha

Något jag borde införskaffa är en orange outfit! Ziro skulle se grym ut i den (grymmare än vvanligt alltså;)), men jag har ju inga pengar... Haha, handlade ju liksom kläder för allting och skulle försöka spara till Stockholm Horseshow. Tror jag gör det, och jag har ju en ny oanvänd outfit redan. Faktsikt flera nya, som t.ex den vinröda-vita, gröna och någon mer tror jag.


Redigerad bild, (lite fel sorts orange)


Ziro i sitt översnygga Schockemöhletäcke :D



(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Sant eller falskt

Dagens påstående:

Ziro älskar rå potatis, och blir helt otålig och krafsar med hovarna och kan inte stå stilla om han vet att det finns potatis i närheten.

Sant eller falskt?




(4) kommentarer Kategori: Sant eller falskt / länk

   

Frågestund

Vi tar en frågestund i brist på ideér! Minst 15 frågor vill jag ha, tack!





(15) kommentarer Kategori: Frågestund / länk

   

Om min dag

Nuduschad och klar för bloggning!

Idag var det tänkt att jag skulle ta moppen till stallet, emn det blev så bråttom att jag inte hann det. Mamma kom hem och skulle hämta mig, men en penna är snabbare än min mamma...

Kom till stallet typ 16.10 och Fokis ägare skulle komma 16.00. Hon var redan där iallfall, så vi drack kaffe och pratade lite. Sen packade vi in alla Fox grejer i hennes bil medans Fox var inne och åt. Han fick med sig tränset vi köpt åt honom (det han brukar ha, svart med vitt foder) och ett regntäcke vi köpt. Det var ju "hans" och alldeles för litet för Ziro ändå ;)

Sen till lastningen. Ponnyn har inte åkt transport på 3 månader, inte mycket innan, men går RAKT in i transporten. Inga problem, ingen större tvekan eller något problem. Självklart fick han ju kraft och lite annat gott därinne som belöning. Lite spänd när luckorna i bak skulle stängas men det var inga större problem. Bara att mata in mer kraft i munnen så går det ;)


Hejdå Foki :(

Ziro fick på sig benskydd och boots inför longeringen. Han var förvånansvärt lugn när jag longerade, även om det blev en hel del bakuter och bocksprång. Gjorde inget avancerat, bara lite skritt, trav och galopp. Filmade lite och lyckades få med ett par bakuter, så film blir det väl imorgon.

Imorgon ska jag dessutom RIDA! Missförtod pappa när han förklarade vad Lotta sagt. Longering idag, och longering OCH ridning imorgon. Så var det ju! Kameran är självklart med till stallet för att fota första uppsittningen på typ 3 veckor :D



Sista fotade ridpasset tror jag, kollade inte så noga. Haha, dte gick åt helvete rent ut sagt! Mappen som bilderna ligger i heter till och med "Skitpass"!



(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Snabbdusch

Hej!

Hemma från stallet och ska bara duscha innan jag berättar om dagen :)


(4) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens hästeri, glatt och ledset

Hej!

Idag ska jag longera Ziro lite lätt. Hoppas han kan hålla sig i skinnet och vara relativt lugn, kommer bajsa på mig om han börjar sparka bakut och bocka osv... Bilder kommer såklart!

Foki ska åka hem :( Fyfasen vad jag kommer sakna honom! Att se honom komma i hagen, rida honom, mysa med honom, träna honom osv. Kommer bli TOMT, om inte mer. Älskar faktiskt den där lilla ponnyn, även fast jag lovade mig själv i våras att jag inte skulle ha några sånna känslor för min tillridningsponny, men det gick ju som det gjorde. Är glad för den tid vi haft tillsammans, och jag längtar tills han kommer ut på tävlingsbanorna! Han kommer bli något, något Stort med stort S!



:love:



(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Vinnaren av Sant eller falskt

Vinnaren av bloggtävlingen blev Rose-Marie! Hon gissade på falskt vilket var helt rätt. Som Maria (Ziros förra ägare) gissade var han lika snäll när han var hingst som han är nu. Ganska busig men jättesnäll.


Bjuder på en bild på min fina papi och min fina Biro :)



(0) kommentarer Kategori: Sant eller falskt / länk

   

Det funkar inte Ziro...

Jag klarar inte av att inte rida dig. Klarar inte fasen vi går igenom, måste släppa dig och din onda rygg. Jag vill tävla och det kommer jag göra, men inte medans du har ont i ryggen. Jag vill inte ha dig så, ska inte ha dig så.

Det är inte vi längre.































SKÄMTAR BARA!!

Laser Lotta var här imorse och Ziro är mycket bättre. Idag ska jag inte göra någonting med honom, longera lätt imorgon och iövermorgon och sen rida lite lätt i alla gångarter på torsdag. Gissa om jag är glad? :D


Snart :love:



(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hästarna

Hej!

Ikväll har vi stallmöte, så vi åker lite senare. Ska ta ett (kanske) sista ridpass på Fox (beroende på om jag ska rida på tisdag) och promenera med Ziro.

Nu på eftermiddagen drar jag och en kompis in till Karlskoga och shoppar lite kläder, välbehövligt kan ja säga! Har inte shoppat till mig själv sedan innan sommaren haha! Ziro därimot har fått en del grejer, men han ville ju ha så...





(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Sant eller falskt

Dagens påstående:

Ziro var menad att gå i avel när han var yngre. Tyvärr var han alldeles för hingstig och hade bara koll på ston vilket resulterade i att han gick in i väggar, snubblade och småskadade sig själv hela tiden. Samtidigt var han väldigt svår att rida in då han skulle visa upp sig för allt och alla, och bockade av sin ryttare gång på gång. När han till slut lyckades gå omkull i hagen och stuka benet och få vila i 2 månader bestämde sig uppfödaren för att kastrera honom innan något värre hände.




Sant eller falskt? Vinnaren får en länk, och 100-200 nya läsare till sin blogg är väl inte så dumt? Går såklart bra att vara med även om man inte har någon blogg, men skriv gärna namn istället för att vara anonym :)



(7) kommentarer Kategori: Sant eller falskt / länk

   

Ziro idag

Idag när vi kom till stallet drog jag på Ziro back on Track täcket och gick en promenad. När jag tog ner honom från hagen var han minst sagt underhållande. Han gick på tvären, trodde att någon hemsk mördare förföljde oss och var allmänt "borta".

På promenaden var han något lugnare men golfarna är ändå skumma typer... På ditvägen gick han ganska lugnt men var ändå pigg och alert, men på vägen hem...oj. Golfare överallt och Ziro sa pang. Han taktade och gjorde någon slags piaff/passage när vi skulle stanna, med böjd hals och stora näsborrar. När vi skulle gå fram taktade han och blåste ut luft som en trasig ballong, stannade ibland och la öronen bakåt och spärrade upp ögonen, och blåste ut luft.


Min fina knäppis :love:

Laser-Lotta kommer förresten imorgon, så vi får hoppas på bra nyheter.



(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Stockholm Horseshow 2011 - önskelista

Hösten närmar sig fort, och då gör även Stockholm Horseshow det. Har gjort en liten "önskelista" på grejer jag ska försöka hitta där :)





*Ännu en hoppoutfit, gärna orange/lime/turkos.
*Nytt tävlingsschabrak (vitt dressyr)
*De Niro Millennium Ramses 3 Ridstövlar (till dressyren, vet att det är hoppstövlar).
*Swarovskiskärp
*Nytt tävlingsträns
*Gult schabrak + lindor

Sen kommer det ju ändras och jag kommer köpa helt andra grejer, men det här ska jag kika lite extra efter :)


Ska ni dit i år? Jag är där lördag-söndag tror jag :)



(2) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Våran sista tävling

Här är våran sista tävling innan han fick ont i ryggen. Med den starten blev vi 4e placerade, och med det hade vi fått med oss rosetter från 7 tävlingar i rad.






(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Allt som händer

Hej!

Fick en frågan om överskriften på inlägget igår, och det hette "Död" för att det inte händer något i mitt liv, jag är dödstrött, men har inget med döden att göra ;)

Idag eller faktiskt om några minuter ska jag åka till stallet. Foki ska ridas och Ziro smörjas och promeneras. Mamma red ut på Valle igår och lite på ridbanan, så idag vet jag inte vart hon tänkt rida.

Kanske jag drar med mig kameran och tar lite bilder i hagen, speciellt på Ziro eftersom han blir så galen när jag kommer och ska hämta honom, haha!

Sen i eftermiddag träffar jag några kompisar och kollar på fotbollsmatch (undrar varför), så det kan hända att bloggen blir lidande.






(0) kommentarer Kategori: Dagens planer / länk

   

Död

Hej!

Har som sagt haft fullt upp idag. Red Foki på ridbanan och det gick riktigt bra! Vi red själva utan någon annan där hela ridpasset och han var helt avslappnad nästan hela tiden. Någon gång blve han lite spänd men inte mer. Han kom igång i trav snabbt men höll den bara ½ varv. Han är ju lat av sig så jag har lite svårt att hålla igång, men när han får lite mer rutin kommer det inte vara några problem.

I slutet blir ha lite trött och lite kaxig och ska gå på tvären och inte lyssna helt bra men han gör ingenting annat. Säger man bara åt honom sköter han sig sen.

Ziro smörjdes in också men mer hann vi inte eftersom vi skulle åka.

Känner att jag börjar bli sjuk också så jag kan inte jobba ikväll, och mamma och pappa åkte till stallet för att gå med Ziro. Jaja, bättre att bli sjuk nu än när Ziro kan tävlas och ridas för nu vilar han ju bara... Känns som jag "sviker" alla på jobbet när jag inte kommer, men vad ska man göra? :(




(2) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Helg <3

Hej!

Kvällen har spenderats ute med Zilla och Johanna, och sen fick vi sällskap av några andra. Riktigt rolig kväll, precis som en fredag ska vara.

Imorgon är det fullt upp. Ska upp tidigt och fixa hästarna. Foki ska ridas och Ziro ska smörjas in och promeneras. Mamma foxar nog Valle tror jag. På e.m ska jag till sommarstugan på kalas, och på kvällen/natten jobbar jag. Vet inte hur länge eller vad jag gör, men det märks väl. Vet att jag börjar 18.00 så det bliir väl ett tag till sen.

Ett lite ohästigt inlägg men det funkar väl just nu :)







(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Schabrak som syns

Vad tycker ni om det här schabraket från HV polo? Jag tror det kan bli snyggt om man matchar det rätt och det syns ju helt klart.


669:- får man betala.




(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Foki riden

Hej!

Idag red jag Foki på ridbanan (i korallen som pappa byggde). Han var ganska trött i värmen men skötte sig okej ändå. Han blev lite "sur" på mig när han fick jobba lite, så han gick lite på tvären och tog tag i bettet men imellanåt blev han väldigt fin!

Han ville inte heller komma igång i trav utan bara lunkade på lite fortare. Då blev jag faktiskt lite trött på honom. Även om han bara är 4 år så visste han mycket väl vad jag ville, men var bara lat. Så jag gjorde halt och sen tryckte jag till ordentligt med båda skänklarna  och reaktion fick jag! Han skuttade framåt men inte mer. Sen var han mycket mer med på noterna och gjorde det jag ville.

Gjorde massa skritt-trav övergångar så att han alltid skulle ha något att göra och vara uppmärksam. Han gjorde det väldigt bra i slutet av passet och visste direkt vad han skulle göra när jag bad honom.






(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Längtar efter dig!


Du hade ju nästan greppat den förvända, hoppas du kommer ihåg :(



(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Tre föl dödade på en vecka

På tyska stuteriet Falkenhorst har någon dödat tre föl under en vecka. Ägaren Gwendolyn Gregorio har hittat fölen brutalt ihjälslagna i hagen.

I förra veckan hittades det första fölet dött i hagen med stora skador på kroppen. I måndags morse upptäcktes ännu ett dött föl, som fått ta emot våldsamma slag mot huvudet.

Ägaren anmälde händelserna till polisen, som inte var särskilt intresserade då det "bara handlade om hästar". Gregorio försökte på tisdagen att stalla in alla sina hästar, men hade inte tillräckligt med halm till hela flocken med avelsston och föl.

I går morse gjorde hon ännu en hemsk upptäckt - hennes mest dyrbara föl låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen.
Polisen är fortfarande passiva i fallet enligt ägaren, som nu försöker få in sina hästar på stall.

Källa: www.tidningenridsport.se




Vem fan kan vara så jävla dum i huvudet? Jävla psykopat, och polisen bryr sig inte. Helt sjukt, idiotmänniska och idiotpoliser.



(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Beställt

Vi har bestält 2 vintertäcken idag. Ett i strl 130 åt Ziro och ett i 140 åt Valle.


Två sånna täcken från Shire. Dock är just dom här slutsålda men vi kommer få från höstkollektionen i någon färgglad färg som vi specifikt bad om :)



(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

Har varit borta

Hej!

Har inte varit hemma på hela dagen, därav uppdateringen. Efterskolan åkte vi för att förnya mitt pass och sen till stallet direkt efter.

Tog en lång promenad med Ziro och sen smörjde jag honom med arnika och så fick han äta lite inne. Han var relativt lugn ute faktiskt, som lite omväxling ;) Bara en gång blev han lite arab och blev rädd för en parkerad bil, som förresten är svaret på sant eller falskt. Svaret är sant och först att gissa rätt var anonym. Gosade och myste med honom och sådär sen iallafall och sen fick han gå ut igen.

Sen på tisdag åker Foki :( Han känns som min egen nu och det kommer vara ledsamt att se honom åka...





(3) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Hiss

Jag gillar verkligen mitt täcke från Exklusiv Horsewear! Jag har använt det en del men det ser ut som nytt och är väldigt varmt. Det är även vattentätt och teddyfodrat, och har väldigt bra passform samtidigt som det är snyggt.


Har ingen annan bild än en sur Ziro.



(0) kommentarer Kategori: Hiss / Diss / länk

   

Gula benlindor + ländtäcke

Ledsen att behöva säga det men hösten är på väg i full fart. Löven börjar byta färg, falla från träden, det blir kyligare och regnigare.

Därför har jag börjat med ett gult ländtäcke i skolan på designen. Tror att jag även ska köpa ett par gula lindor, eller om jag kanske gör 4 st istället? Dock är det väldigt jobbigt och blir inte så bra men det funkar ju. Vi får se, men eftersom Ziro är rödbrun tror jag att han kommer passa ganska bra i gult :)


+



=

Skitsnyggt?



(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0