BRB

Kommer strax! Eller ah, bloggar ikväll! :)

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dom sista bilderna

Här har ni et
Idag tog vi ett barbackapass, och han var jättefin! Pigg och busig men höll sig i skinnet ;)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tävlingsminne #2

Tre Små Gummors Cup i Gyttorp. Tre dagar med tävling, LA:1, LA:2 och LA:4. LA:1 kom vi 3a i, LA:2 kom vi 4a i och LA:4 vann vi med 4 procents marginal.
 
 
 
74% och segrare i TSG-cupen!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hallelulja

Nu kommer kyla och snö = ingen lera :D Ni skulle bara se Ziro när han ska ut... Lyfter högt på hovarna och trampar ofrivilligt ut i leran :( Tycker så synd om honom, för han verkligen HATAR lera!
 
 
Lite sol dessutom! Det blir tjocka 400-gramstäcke med helhals för Ziro, BoT under det också troligtvis. Han är lite frusen av sig, så då kommer han ha det varmt och gött :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tävlingsminne

Fatta att det är 4 månader kvar tills vi ska tävla igen, 4 jäkla månader! Tur att jag har filmer att titta tillbaka på, speciellt då vi - ursäkta - ägde ut allt motstånd ;)
 
 
Vinst i LA;P1 med 70%, 14 poängs marginal till tvåan. En bakut men solklar seger!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

More pictures

Några fler bilder från gårdagen :)
 
 
 
 

/Nathalie


(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Önskeinlägg

Fick en önskan om att skriva om sporrar, vad jag tycker och tänker.
 
För det första: Jag avskyr att rida med sporrar, verkligen hatar det. Hade jag inte varit tvungen skulle jag inte ha dom på tävling, men så är reglerna. Jag tror inte det är säskillt trevligt för hästen att ridas med sporrar, en metallbit som sticks in i sidan. Jag vet att jag och många andra rider schysst med sporrar, använder dom inte utan använder vaden.
 
Men många använder sporrarna på ett otrevligt sätt. En enkel kick känns inte som en enkel kick för hästen. Tänk på att en häst känner när en fluga sätter sig på den, så hur känns det när en metallbit trycks in med kraft i sidan? Helt otroligt hur snälla en del ponnysar är som ställer upp, och helt otroligt hur vissa ryttare beter sig.
 
Dressyr ska handla om att hästen ska utföra rörelser med så små och mjuka hjälper som möjligt, så ärligt talat vet jag inte varför sporrar är obligatoriskt. Samma med kandar, men det är en annan femma.
 
En häst ska lyssna och reagera på en enkel kramning med vaden, inte hälen som många tror. Därför tycker jag det är onödigt att rida med sporrar till vardags, om man nu rider med hälen. Rider man med vaden är sporren ändå onödig. Fattar ni grejen?
 
Alltså, sporrar är totalt onödigt och oschysst eftersom hästen ska lyssna ändå. Gör den inte det så får man träna upp känsligheten utan sporrar.
 
Olika sorters sporrar. Jag använder dom längst ner, runda, korta och milda.
 
 
/Nathalie
 
 

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bilder från dagens pass

Hej! Idag red vi på banan och Jonna fotade oss. Ziro var huuuur pigg som helst och ibland gick det liiite för fort, men ibland var han så obeskrivligt fin också! Pigg och känslig, mjuk och uppmärksam. Vi gjorde lite byten och förvänd, och alla byten var klockena! Sen red jag en del förvänd för att han inte bara skulle tänka på byten. Han bytte inte utan kommando en enda gång, duktig kille! Är jättenöjd med passet! Hade inga större krav på formen eller så, och båda två va lite oseriösa, men han var jättefin ändå!
 
Här kommer ett par bilder från passet :)
 
 
Kommer fler imorgon :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Humhm...

Ska alldeles strax dra mig iväg till stallet och rida Ziro på ridbanan. Jag skulle gärna hoppa men eftersom Valåsens RS har tagit alla grejer så kan vi inte det... Det får helt enkelt bli ett hederligt dressyrpass, men det går lika bra det! Vi har kvällen idag, så att rida ut blir inte möjligt nu när det är så mörkt.
 
Imorgon SKA Jonna fota mig och Ziro, om edt inte blir alienanfall så ska det gå!
 
Bild fotad av Jonna :)
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Bara så ni vet vad jag ska göra

Det här är vad jag ska underhålla mig med den närmsta timmen skulle jag gissa. Rulla benlindor, en hel jäkla hög som legat och väntat på mig minst 2 månader haha...
 
Let's get rollin'!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens träning

Hej alla glada (förutom några av er som verkar ha sålt smöret men tappat pengarna ;))!
 
Idag var det dressyrträning, och Ziro var minst sagt övertaggad. I början fick jag göra en del flyttningar på volten, låta lite som en ambulans - prrr, brr, puuuurrrr -  och försöka få honom lite lugn. När han väl var det var han SÅ fin, lång och låg och i varje travsteg så kändes det som att "uppgången" när man rider lätt varade hur länge som helst.
 
Vi red igenom programmet vi ska rida på julshowen. Första gången gick det åt pipsvängen, han var jättespänd och jag red dåligt. Andra gången gick det klart bättre! Jag red bättre och han var lugnare. Det allra värsta som hände då var att han trodde vi skulle göra ett byte, och jag var inte tydlig nog, så vi fick ett litet stopp. Ja, det kokar över och han stannar till. Annars var det helt okej. Kunde varit sååå mycket bättre men ingen av oss tog det så allvarligt.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Today's outfit

Dagens outfit på träningen blir följande:
 
 
Ziro:
 
Schabrak + lindor: Schockemöhle
Träns: HdR
 
Jag:
 
Ridbyxor: Carat
Tröja: Inte samma, kör på svart HV Polo
Handskar: Schockemöhle
 
En av favoriterna!
 
Jag ska se till att pappa filmar på genrepet ikväll, när det är med musik och allt :D
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Who can resist that face?

 
Not me :love:
 
Finns det en skala för hur söt man kan vara? Från 1-10 ligger Ziro på 15, minst!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ta det lugnt

Jag tycker det är rent ut sagt skrämmande att komma på tävling, och se 4-åringar rida LA-program. På riktigt, 4-åringar? Med bra procent dessutom, inte okej.
 
"Vad tusan snackar hon om nu då, det är väl bra med bra resultat?" tänker ni nog. Ja såklart, men hur fort fram har det inte gått för denna 4-åring. Inriden som 3-åring och sedan utbildad bar sådär. Fort in fort ut ungefär. JAG tycker att en unghäst ska ridas med ett par dagars mellanrum till att börja med. Sedan öka längden på ridpassen och hur ofta man rider, ju mer hästen stärks. Ibland SKA den ha viloperioder för att smälta allt nytt och vila upp sig, göra plats för mer kunskap.
 
Tror ni att dessa 4-åringar får ta det lugnt? Det tror inte jag. Så fort en sak sitter någotlunda bra så går man på nästa sak.
 
Ofta är det ju just dessa hästar som inte håller i längden. Det blir för stora påfrestningar på en gång för hästens kropp att plötsligt få en ryttare på ryggen, och innan den hittat balansen och styrkan ska den gå i en hög samlad form och prestera på LA-nivå, minst.
 
Med Ziro har jag tagit det så lugnt, nästan så folk pratade om hur långsamt han lär sig. Det gör han inte, tvärt om. Men JAG har valt att ta det så lugnt med honom, för att jag vill ha en sund häst, både fysiskt och psykiskt. Att han reds in som dryg 4-åring gör ju inte saken sämre, snarare bättre. Han rids i varierad form och på olika underlag, får busrida och ta det lugnt. Jag red honom i en låg form under nästan hela första året. Det var där han kände sig trygg och behövde hitta styrkan. När HAN kände sig redo så kom den högre formen och samlingen av sig själv.
 
Ungefär såhär red vi runt under det första året, ibland snäppet högre och ibland lite lägre.
 
Det jag vill säga är att jag tycker att man ska ta det lugnt med sina unghästar och låta dom hitta styrkan och bärigheten innan man börjar tragla med svårare grejer. Enligt mig så ska INTE en 4-åring kunna göra skänkelvikningar, öppnor och slutor. Det är då hästen ska ridas in. Och läs igen, enligt MIG. Så skulle jag personligen göra.
 
Det resulterar i en hållbar och väl presterande häst/ponny.
 
Av alla våra rosetter, så är den färg vi har mest av blågula, och minst 70% av dom är från olika LA-klasser. Det finns en anledning till det, just saying.
 
 
 
/Nathalie

(4) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Viktigt med relationer

Idag tog jag på Ziro skydden och busade med honom i ridhuset. Vi lekte runt stolparna, jag fintade honom och han fintade mig. Ibland skickade jag iväg honom och så fick han inte komma förens jag ropade. Vi tränade lite spansk skritt också, som han gör så himla bra just nu!
 
Det är så himla viktigt att jobba med hästen från marken, mentalt. Lydnad, öka förtroendet och stärka sin relation. Dessutom är det förjäkla kul att springa och busa! Dock smällde han till mig på handen en gång med frambenet... Jag skulle be honom att backa, men han fick liiiite (läs extremt) bråttom och trodde vi skulle spansk skritta. Jag stog för nära och fick mig en liiten smäll. Det var inte farligt, bara ett missförstånd för att han ville lite för mycket :)
 
Imorgon är det genrep inför julshowen, med musik och allt, uuh! Ziro kommer vara halvtokig känner jag på mig ;)
 
 
 
/Nathalie

(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Gamla bilder till nu

Visst har det hänt en del? Från januari 2010 till nu, november 2012:
 
nathalie busk san ziro
 
Nu tog jag inte dom allra bästa bilderna, men visst ser man en tydlig skillnad genom dom? Min fina gos :love:
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

What to say?

Vad ska jag säga? Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men kommer inte på något att skriva om. Ziro reds inte idag, åkte tidigt idag. Imorgon ska han ridas ordentligt, och på torsdag Johanträning.
 
 

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Idétorka

Sånna här dagar blir man ju sugen på att ha en bloggkompis att bolla idéer med. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om, trots att jag har tid på mig.
 
Har ni några förslag? Någon sugen på gästblogga? Tävling, frågor? What eveeeer! Någon som vill blogga tillsammans?
 
 
 
/Nathalie

(5) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vill ha!

En Eric Le Tixerant sadelgjord vill jag ha! Jag gillar inte Ziros. Tycker den är för smal och lär väl inte vara den mest bekväma. MAMMA & PAPPA LÄS: Julklapp för att jag är så duktig med hästarna och skolan? :D
 
Sen vill jag ha ett par boots med fårskinn. Tänkte att jag kanske kunde sy ett par, men låt oss inse fakta, det är snyggare och troligtvis bättre kvalité på färdigköpta.
Eskadrons har jag hört mycket bra om!
 
Bara tips till alla som har lust att köpa mig en julklapp hehe...
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass

Ziro var inte på humör i början. Grejade med bettet, var ofokuserad och ville inte. Jag höll på att bli tokig där ett tag, men sen ryckte jag upp mig och RED ordentligt. Det blev riktigt bra, och mot slutet räckte det med att jag tänkte "trav" så travade han, ellerr något annat kommando. Så sjukt fin!
 
Vi jobbade mest i lång och låg form, att han skulle vara avslappnad och uppmärksam..
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ingen fotografering

Imorse var det disigt och regnigt = ingen idé att klä på oss finkläder och rida runt i regnet och få halvtaskiga bilder. Nej, vi väntar på bättre tider!
 
Idag blir det nog ett lätt pass i ridhuset. Det är nyharvat där inne, så nu är underlaget hyfsat platt och inte alls lika tungt. Ska bara rida lite lätt har jag tänkt, och imorgon rida ut om vädret tillåter.
 
Och vet ni vad? På tordag ska jag träna för Johan Ekenberg igen! Det var läääängesen nu, men jag ska börja göra det regelbundet, för Johan är en GRYM tränare verkligen :) Hoppas han ser den positiva utvecklingen sedan sist! Film från samma tid har jag så ni får se skillnaden, så here you go:
 
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Morsning!

Men tjenare!
 
Idag var planen att rida ut, men det var ett 10-tal crossar som åkte runt i skogen, så vi tog ett pass på banan. Jag ställde fram 3 hinder också. Smååå men ändå!
 
Ziro var jättepigg och busig, superkänslig för minsta lilla hjälp. Inte alls som igår, skönt! Ni får en kort film på 2 skutt, först i normaltempo och sedan i slowmotion så ni får se lite bättre. Efter varje landning drar han ner huvudet och "bumpar" litegrann. Gulligull!
 
 
 
Och imorgon får ni färska ridbilder, hur bra? :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Visste ni att...

*Jag ALLTID kissar när jag kommer till stallet?
 
*Jag älskar att linda ben! Så roligt att linda och framförallt linda snyggt!
 
*Ziro kommer aldrig i hagen när det är lerigt? Han står olyckligt och tittar, men att gå i leran är helt enkelt omöjligt. När man går in med honom går han sakta och försiktigt. På sommaren/vintern eller när det är torrt så kommer han alltid.
 
*Jag har varit kameralös sedan juli...
 
*Redan nu ska jag sova. Har varit igång hela dagen sedan 06.00, och ska sova heeela dagen! Nej men tills jag självvaknar ;)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Benskydd på vintern?

Just nu är det omöjligt att ha benskydd i hagen... Det är så lerigt och blött = skav. Ziro hoppar och skuttar som en tok och då får man ett par sår på köpet. Till vintern när (om) det blir snö och han får broddar, då kommer han ha skydd + boots ute. Har inte råd med att han skadar sig, med tanke på planerna inför nästa år.
 
Dock måste jag köpa ett par nya boots som han kan ha i hagen. Han får lätt skav av gummiboots, så jag får köpa antingen neopren eller läderboots med fårskinn. Moneymoneymoney...
 
Så jävla jobbigt med lera, eller hur? Drenerade hagar, gärna med en del grus, det hade varit något det! Och drenerad ridbana så att man kan rida någonstans. Trivsamt...
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

På och av

Idag var träningens resultat blandat. I början var han jättefin verkligen, men ju jobbigare det blev desto mer stängde han av. TOTALignorerade mig, öronen spetsade och kollade på dom andra hästarna och var helt borta. Jag satt där helt desperat och smackade, visslade och allt mellan himmel och jord, men inget resultat. Mot slutet lyssnade han inte ens när jag tryckte med hälen, annars bara kramar jag lite lätt med vaden. Skillnad!
 
Början är jag nöjd med, men absolut inte slutet.
 
Någon dag i helgen kommer förhoppningsvis Jonna att fota mig och Ziro, så får ni färska ridbilder :D Men frågan är: Vilken outfit?
 
 
Finns ju en del att välja på...

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0