Kolla videon

SNÄLLA, kolla videon! Jag håller på att dö av skratt varje gång jag hör "kattens dagbok". Bara ett tips: Kolla videon!






(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Dagens träning

Hej!

Maddeträning idag ju. Det kändes okej rätt igenom kan man nog säga. Han var ganska trött och inte så pigg och framåt som han brukar, så jag fick sitta och driva en del vilket jag inte gillar. Men stundtals kändes han riktigt fin, och iblnad inte lika fin.

Vi tränade olika moment som är med i LA:1 såsom skänkelvikningar och förvänd galopp. Skänkelvikningarna är godkända, men han vill gärna förböja halsen för att komma undan lite så det jobbade vi på. Sen i den förvända galoppen får jag inte slarva när vi vänder halvt igenom. Då blir det bara pannkaka. Men han gjorde inga byten, och inga bakuter heller.

Sen red vi igenom programmet två gånger på slutet. Det gick väl okej, och han kunde rygga hyfsat rakt. Är fortfarande inte nöjd med honom! Jag vill ha tillbaka min Ziro ju :P

¨





(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Har jag berättat?

Har jag berättat det än? Kommer inte ihåg ;)



Eller berättade jag inte? Jaja, ni ser ju nu :)




(2) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Gårdagens ridpass

Hej!

Igår red jag i ridhuset. Jag märkte direkt när jag gjorde iordning honom att han skulle vara jävlig idag. Han stog och skrapde med ena framhoven och då sa jag till honom (med rösten). Då kollade han på mig, ställde ner hoven, och började med den andra. Sen kunde han inte stå stilla och var allmänt irriterande.

Sen när jag började rida kändes han okej först, men sen i traven och galoppen stog han emot. Petade jag på honom med spöt sparkade han bakut 4-5 gånger och bad jag honom öka sket han i mig.

Är inte nöjd med det ridpasset, inte alls. Han var inte dyr, inte billig, inte gratis heller. Det var skottpengar på honom haha!








(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Film från förra helgen

Hade totalt glömt bort att ladda upp filmen från förra helgen, men här är den :)


Jag var inte särskillt nöjd efteråt, men travdelen och en del galopp ser ju ganska bra ut. Bättre än det kändes iallafall.




(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Gårdagen

Hej!
Nej nu får jag skärpa mig, kass uppdatering här ju. Igår hade vi iallafall morgonen så mamma och jag åkte och släppte ut hästar och så red vi ut någon timme. Jag red barbacka med hackamore.
Det har vrit en liten slappisvecka för Ziro nu, med uteritter, lösa tyglar, vila och bara rensa skallen och ta in allt nytt han lär sig. Den här veckan som kommer ska vi träna för Madde och träna på skänkelvikningarna speciellt, även skrittfattningarna och förvänd galopp. Ryggningar har jag tränar mycket i skogen med honom, och nu kan han backa riktigt rakt och villigt så länge jag ber honom, och han slutar inte själv. Sen har vi testat att fatta galopp direkt från en ryggning, och det tycker han är skitkul samtidigt som det är bra träning :)
Har tränat föränd galopp i ridhuhset som är ganska litet = skarpa svängar, och det har gått ganska fort men ändå ganska bra.

(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Rabatt

Chevalridsport firar 1 år med 15% rabatt på alla täcken i webbshopen, gäller endast denna helg!






(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Okej, vi lyfter

Okej, jag vet att jag slarvat med bloggen. Designen är ful som en mosad mygga, updaten är dödare än en mosad mygga.

Nu gör vi ett lyft! Imorgon skulle det bli lite sol på förmiddagen, så mamma får fota mig och Ziro i solen framför några fina träd, gula, röda och sånna färger ni vet. Sen ska jag skicka en beställning till www.johannagrant.se - [email protected]. Hon gör så jädra snygga designer och headers, och 150:- är inte så farligt.

MEN: Ska vi göra ett lyft med bloggen vill jag ha eran hjälp, annars tar jag en bloggpaus för att tänka lite. Ge önskeinlägg, och bara skriv sånt ni vill läsa om :)






(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens ridpass

Hej igen!

Har inte bloggat på ett tag, men jag har inte haft lust. Dessutom är det fel på statistiken igen, 2 unika besökare, woopwoop!

Igår fick Ziro springa av sig i ridhuset, och han tyckte det var kul! Längesen var det, så det var mycket uppskattat ;)

Idag red vi ut. Inga krav alls, han fick springa med huvudet i vädret om han ville, men höll det på en normal nivå iallafall. Travade lite och galopperade mest och racade på ordentligt och utforskade nya vägar, hoppade diken och hade bara roligt. Imorgon väntar nog ett dressyrpass!

Red även samma skogsrunda med Valle. Han gick inte framåt för 5 öre först. Struntade i formen då och bara racade på i backar, travade och galopperade både uppför och lite nerför. Kul hade vi också!







(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Dagens ridpass

Hej!

Idag rred jag ut på Ziro. Han fick gå barbcka med hackamore, och han var himla fin!

Skulle bara skritta och kanske galoppera lite, men efter första galoppen vart han så pigg att jag fick jobba honom i skritten istället. Det gick bra och sen fick han lite ryck/anfall och var tvungen att studsa i sidled och hålla på. Sen vart han riktigt in igen. Pigg och glad och samarbetsvillig. Vi testade att rygga lite, och det gick bra! Han backade åt höger så jag fick styra honom lite, men dom sista gångerna gick han rakt och i form, och sen direkt efter ryggningen fattade vi galoppen. Nästan stegrandes hoppade han fram i galopp sen haha!




(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Nytt igen

Ny header och design igen. Är fortfarande inte nöjd, så jag kommer nog köpa en design och header av någon som får hjälpa mig sätta in den också :)

Kommer fixa lite mer med den här designen, den är lite konstig här och där än.

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Några gamla släktingar

Här är bilder på några av Ziros släktingar på pappans sida :)


Ziros pappa, Feno Me.



Ziros farfar Folklore.



Ziros farfars far, Power Boy.



Ziros farmors far, Downland Donner.



Ziros farmors farfar, Downland Dragoon.


Det var några stycken :) Haha, det fanns så många med bilder! Kan inte ta med alla, men här är lite blandat. Man ser ju verkligen skillnaden mellan dom gamla ridstilarna och nu, 2011.




(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ziro i datan

Idag la jag in Ziro i Peedigres databas. Hittade bara Feno Me's stam, vet inte om Ziros mammas stam kanske är okänd? Hon heter iallafall Leonie.



Klicka HÄR om du vill kolla in det :)




(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

This or that

Vi kör en "This or that" tycker jag!

Ni frågar en fråga eller flera som t.ex:

Dressyrsadel / Hoppsadel?
Hamburgare / Pizza?
Svart häst / Brun häst?

Sen markerar jag svaret med tjock text, t.ex:

Dressyrsadel / Hoppsadel?
Hamburgare / Pizza?
Svart häst / Brun häst?

Så kommentera massa nu :D








(4) kommentarer Kategori: Frågestund / länk

   

Bilderna på eliten

Här är bilderna på min kung :D



Visst är han snygg? :D




(1) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Resultatet då

Resultatet från igår då:

Framridning: Var på utebanan först men det gick knappt att rida där. Han var spänd som en fiolsträng och lyssnade inte alls. Sparkade bakut och var rädd för allting, och rädd för dom andra hästarnas rumpor??

Gick in i ett ridtält som fanns där också, och där inne fanns bara ett annat ekipage men på utebanan 5 st. Ziro blev en helt annan häst! Jobbade på som bara den, lyssnade och var uppmärksam och jag kunde rida ihop honom ordentligt utan avbrott i galoppen.

På banan: Nja, inte särskilt nöjd. Han var lite ouppmärksam och vart lite trött och springig, men ändå mjuk och fin. Mellantrav vart det ingen, vet inte hur jag red där eller vad han gjorde. Blev lite högre knälyft och lite förlängd steglängd. I den andra mellangaloppen såg det ut såhär:

Fint va? Ett byte vart det också, då en 4a på den :P

Ingen superbra känsla, men det såg visst bättre ut än det kändes. 68,28% och en tredje plats. Hade näst bäst procent för det var två ettor, alltså delad första plats mellan två ekipage. Men trea av 25 är väl inte så dåligt? Dessutom är det GRYMMA ponnyer vi tävlar emot.

Tyvärr gick det inge vidare för mina lagkamrater så laget blev inte placerat i omgången, och inte heller totalt.




(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

ELIT

ELIT! Ska vara dryg mot er och faktiskt gå och lägga mig snart, så resultatet får ni imorgon ;)


Min otroligt vackra ponny, perfektion för mig :love:



(1) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Dagens ridpass

Idag blev det ridhuset iallafall. Det var jätteskitigt på ridbanan och jag hade inte lust att sitta och tvätta honom fram tills klockan elva på kvällen.

Som vanligt skrittade vi fram ca 10 minuter och sen jobbade jag honom i skritt i en ganska låg form. Serpentiner runt stolparna, volter, halter och skänkelvikningar tränade vi. I halterna steppar han gärna iväg efter 2 sekunder, men han stog faktiskt stilla idag till min förvåning. Han var väldigt pigg när jag tog in honom, och dum nog att "smaka" på tråden när jag stängde den. Hur tänkte han där? Känna på tråden med läpparna = stöt. Sen vart han lite chockat och stog som en arab och frustade...

Var nära på att få mig en flygtur också. Kände att han skulle sakta av i galoppen så jag tryckte bara till med skänkeln, och han gör världens bakut som inte jag var det minsta beredd på men jag lyckades sitta kvar. Han försökte inte kasta av mig men visade hur jobbig han tyckte att jag var ;)


Hur söt får man vara?! 5 år och orakad, sötare blir det ju inte :D Han är faktiskt lite valpig av sig. Folk frågar ofta om han är ung, och när jag säger "ja" säger dom: "Ja jag misstänkte det". Men det är ju roligt att han ser ung och fräsch ut!

Imorgon ska jag se till att ni får bilder och film från framridningen. Ziro "brings out the dark side" på nästan alla framridningar, och gyttorps brukar vara ett bus-ställe ;)




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Startlista

Här är startlistan inför imorgon :)



Har en väldigt bra starttid, 21/25.

Idag ska Ziro kanske ridas på ridbanan, eller så blir det ut. Ridbanan ser ut som en sjö just nu, inte kul med tanke på att vi tävlar imorgon och han kommer bli helt lerig. Vi åker runt ett, så jag knoppar och fixar imorgon. Har ju faktiskt tid att fixa honom imorgon om han är skitig, och det är är antagligen ;)



(0) kommentarer Kategori: Tävlingar / länk

   

Gårdagens ridpass

Hej!

Sorry för ingen bloggning igår, varken hann eller orkade.

Mamma och jag red ut iallafall. Ingen busritt, utan helt dressyrinriktat. Jobbade Ziro i skritt för det mesta med skänkelvikningar och öppnor. Gick helt okej, men han hade fokus på allt annat och skulle kolla till vänster när jag ställde honom höger och tvärtom, så han la huvudet på sne för att kunna kolla. Han var ändå inte tittig men skulle kolla på allting av nyfikenhet.

Vi tog lugn galopp uppför en backe, och jag kände hur taggad Ziro blev! Fick verkligen ta till all min vikt för att hålla in honom, och för att få utlopp för sin energi gjorde han klockrena byten i vart tredje språng! Jag gjorde ingenting åt det när han bytte så han fick hålla på som han ville och jag räknade det till byten i vart tredje, rena byten också. Han kan, min lille Biroman ;) Inget jag tränar annars. Det är ju inte bra att han kan byten egentligen, för när den förvända galoppen blir jobbig byter han bara men vi jobbar på det.

Sen travade vi lite också. Jag smackade bara en gång och han FLÖG iväg i en urgrym ökad trav! Nästa gång måste jag be mamma filma för den är verkligen grym :D



En gammal bild på en ganska dålig ökning. Haha, pinsamt att kolla tillbaka på gamla bilder. Stolsitsen, den är AWESOME!




(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Failbilder

Här kommer ett gäng failbilder från olika tider.







(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Dagens ridpass

Hej!

Idag skrittade jag ut en bit med Jossan och sen red jag i ridhuset.

Jobbade honom i en låg och lång form i skritten i kanske 25 minuter efter 10 minuters framskrittning. Vi gjorde små serpentiner mellan stolparna i ridhuset och gjorde halt vid medellinjen varje gång. Han har börjar gå iväg eller gå i sidleds när vi ska göra halt, men idag stog han stilla.

Sen travade vi på småvolter och 8-volter och snett igenom. Han var riktigt mjuk och fin genom hela passet, men i galoppen lite småkaxig. Jag ville att han skulle sätta under sig lite mer så jag tryckte lite med skänkeln, men han tyckte jag hade fel och sparkade bakut. Han gjorde det sen iallafall efter några protester.

Jag är nöjd med ridpasset, då han mestadels var fin.






(0) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Lösa tyglar

Hej!

Idag hade vi ju lektion i lösa tyglar. Jag trodde det skulle vara jättelätt, bara att gå där och styra lite. Gissa om jag hade fel?!

Vi skulle börja med att bara skritta på spåret, något som var svårare än väntat! Ziro fattade inte, jag kunde inte så vi stog där och snurrade lite. Efter en liten stund kunde vi iallafall gå litegrann och sen blev det kaos igen haha. När vi båda fick mer koll kunde vi gå varv efter varv runt fyrkantsspåret utan problem, och jag fattade hur jag skulle styra honom när han ville inåt.

Så fick vi testa göra snett igenom och halt på mitten, och sedan byta varv.

Testade även lite förvänd öppna på spåret och Moa som tjejen hette tyckte att han gjorde bäst öppnor av alla på hela dagen :D Kul att höra!

I slutet testade vi även lite trav. Det gick bra när vi fattade hur vi skulle göra. Hon tyckte även att Ziro travade bäst av alla på hela dagen, också kul att höra! Moa sa även att hans grundbalans var väldigt bra, något som är sällsynt bland dagens ridhästar.






(1) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   

Åsiktsinlägg

Jag är inge bra på det här med åsiktsinlägg, men jag gör mitt bästa.
Ämnet jag tänkte diskutera är nätmobbing.

Alla har vi ju skrivit något mindre snällt på internet. Det kanske handlade om en person, en häst eller en ridklubb? En häst känner ju inte av nätmobbing, men hästens ägare då? Jag anser inte att man kan mobba en häst via nätet. I så fall tycker jag att kritiken går till hästens ägare. "Hästen är ju skabbig" Ägaren sköter inte om sin häst. "Hästen har ju inga gångarter" Ägaren har köpt en dålig häst.

Ofta skrivs det som skrivs av ren avundsjuka, och det är stor skillndad på åsikter och skitsnack. Samma sak med tips. "Sitt inte och ryck i hästen sådär, jävla idiot" / "Försök få en mjukare och stadigare hand, bara att jobba på :)". Vilken kommentar skulle du helst vilja få?

Så varför skrivs det då? Som jag nämnde ovan: Avundsjuka. Avsändaren kanske har en häst som inte har mer kapacitet än att gå LB-klasser, medans jag kanske har en häst som har SM kapacitet. Målet med kommentaren är att trycka ner personen med en "bättre" häst. Om personen får dåligt självförtroende kan det hända att den inte vågar/orkar komma lika långt, vågar inte åka ut och tävla. Rädslan att göra fel och sedan bli mobbad kan vara större än viljan att tävla.

Vad ska man då göra om man känner att man blir mobbad? Alla som bloggar får räkna med elaka kommentarer, dom är överallt och kommer aldrig försvinna. Jag får elaka kommentarer ibland, precis som alla andra. Ibland har det kommit från "kompisar", ibland från andra tävlingsryttare, och någon gång från någon ponnymamma. Jag har inget emot dom elaka kommentarerna, ibland är det ganska kul att få dom. Man kan skratta åt hur löjliga vissa människor är, och orden rinner av mig på 2 sekunder. Jag tycker faktiskt att fler borde ha min inställning. För många tar åt sig, slutar blogga, skriver det dom tror att andra vill höra och blir på riktigt sårade av små usla skitord.

Mitt råd: Låt det rinna av dig. Punkt.


If someone is trying to bring you down, it only means that you are above them.

Har ni någonsin blivit "mobbade" eller fått elaka kommentarer som verkligen kändes? Vad stog det och hur kändes det?



(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Önskeinlägg

Hej!

Ziro fick vila idag igen. Bra för honom, men kom på en sak. Idag är det tisdag. Jag trodde det var måndag så han vilade söndag och måndag, tisdag skulle jag rida. Hmm, en dag efter = inte bra. Imorgon ska vi nämligen träna för en Moa. Det vi ska träna på är inte ridning, utan lösa tyglar!

Har aldrig gjort det förut så det ska bli spännande :D

Har ni förresten önskeinlägg? Blir lite dött här när jag inte har något att tänka på...






(3) kommentarer Kategori: Dagens ridpass / länk

   
RSS 2.0