Är den inte galet snygg?

Eller är jag galen?
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Fan också :(

Nosgrimman passade inte :( :( :( Den som är så galet snygg!
 
Alltså säljer jag den nu! Nypris 350:- och säljes för 250:-
 
Skicka ett mail till [email protected] vid intresse. Strl cob, dock någt liten i storleken. 5 cm nosgrimma, lackad. Helt ny, endast provad. Finns även nosrem som hör till.
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Photoshoot

Hej! Har varit i sommarstugan och badat och ätit mat, och precis kommit hem.
 
Ska strax iväg till stallet. Först mammas stall och sen mitt. Tar med mig den nya nosgrimman och provar på Ziro, har lite photoshoot ni vet ;)
 
Ziro vilar idag, sen har jag hand om Melwas i helgen också. Idag tänkte jag jobba lydnad via marken med honom. Han är väldigt snäll att hålla på med, men eftersom han är hingst så blir han ibland lite "på". Jag hinner inte göra tidsinställda, men vi hörs när jag kommer hem, och då får ni bildbomb! Kanske tar ett par på Melwas också?
 
                 
Oskärpa :O
 
                      
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vilken kavaj är snyggast?

Spooks vs. Kingsland, vilken är snyggast?
 
Vs.
Jag gillar båda väldigt mycket. Spookskavajen är snygg men samtidigt utstickande, medans Kingslandkavajen är mer stilren och snygg.
 
Sen är jag ju ett stort fan av rött.  Kan man ha en röd kavaj i dressyren? DÅ skulle man verkligen sticka ut ur mängden!
 
/Nathalie

(3) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ny nosgrimma

Kolla vad som låg på min säng igår. Lackad och 5 cm bred, mums x10!
 
 
Ingen nosrem, i know, men jag tror att Ziro kommer passa bra utan, får se :D
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Överambitiös Ziro

Ziro var helt superambitiös idag när jag tricktränade. Han viftade med frambenen hela tiden, så jag fick stå och vänta ut honom. Sen testade jag att ha honom gåendes bredvid mig, och så bara kittla honom med spöt vid skänkelläget. Det blev precis som jag ville, en ful skänkelvikning haha! Men på Anna-träningen igår så sa hon att han behöver träna lite på att korsa bakbenen, då kommer mycket att bli bättre.
 
När han väl väntade på mig så blev han iallafall superfin och lyssnade, väntade och gjorde rätt. Så duktig! Vi gjorde våra "skänkelvikningar", ryggade, "spansk skritt" (som vi fortfarande lär oss) och massa mer.
 
Duktig ponny!
 

Ser ni typ "utstickningen" på min rygg, ganska högt upp, typ skulderbladen. Det är mina skulderblad som sticker ut, jag kan göra så dom ser ut dom vingar nästan haha! Ni ska få bildbevis någon dag, ser helt SJUKT ut!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Pissväder = ingen uteritt

Med tanke på hur galen Ziro är ute så vill jag inte riskera något och rida ut i regn och blåst.
 
Istället kommer jag träna lydnad med honom i ridhuset, via marken. Lägga fram någon bom, longera utan lina, trickträna och sådär :)
 
Hörs när jag kommer hem!
 
Fina lilla ponny! Visst är han snygg i orange? :D
 
 
/Nathalie

(2) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Min nästa kavaj

Jag känner att jag behöver en ny kavaj snart, håller på att växa ur min Kingsland som jag ÄLSKAR! Har en här nedan som jag skulle kunna tänka mig:
 
Spookskavaj med swarovskikrage. Mums! Riktigt snygg men utstickande samtidigt. Kanske välja en färg på kantbandet på kragen också?
 
 
/Nathalie
 
 

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Fen-He MW, Ziros halvbror

Här är en av Ziros halvbröder (samma pappa, Feno-Me RP 137), Fen-He. Han såldes till Norge för ett tag sedan, och kom 3a i NM, och är nu uttagen till EM! Himla kul att det går bra för alla små "Feno-Me"! Jag ser en hel del likheter mellan Fen-He och Feno-Me, och Ziro och Feno-Me och Fen-He. Haha, krångligt?
 
 
Fen-He
 
 
Feno-Me
 
 
San Ziro
 
Hittar ni några likheter? :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Bilder från träningen

Här kommer bilder från träningen igår :)
 
 
OBS: Dom flesta bilderna togs i början på träningen, alltså låg form och fokus på annat.
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Gårdagens outfit

Igår hade vi på oss detta:
 
 
Ziro:
 
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Schockemöhle
Sadel: Spalding Brittannica
Träns: HdR
 
Jag:
 
Pikè: Schockemöhle
Ridbyxor: Carat
Stövlar: Cavallo Grand Prix Plus
Hjälm: Jacson
Handskar: Mountain Horse
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Film från träningen

Det här är från början av träningen, då han skulle bli avslappnad och gå i en lite lägre och längre form, sedan lite mer arbetsform. Gott och blandat helt enkelt ;)
 
 
 
Och angående musiken: Jag ÄLSKAR låten! En låt jag blir glad av, brukar göra travökningar och slutor till refrängen :thumbup: Man blir glad av den!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Dagens träning

Hej!
 
Idag var det ju träning för Anna Björkman.
 
När jag red fram kände jag att jag behövde få igång honom mer, då han var lite loj. Ridbanan låg precis i solen och han går ju på bete, och får inte mycket kraft, så det är väl inte konstigt. Typ 25 grader varmt var det också.
 
Sen fick jag berätta lite om oss och våra mål.
När vi började med lektionen så kollade hon bara lite först. Vi gjorde en del jobb med att få igång rygg- och bakben i en låg och rund form sen. Det kändes helt okej. Flyttade honom lite för skänklarna, öka och minska en volt osv. I galoppen skulle han sedan vara lika låg och rund som i traven.
 
Efter en skrittpaus jobbade vi med förvänd galopp på volt. Galoppera lugnt men med tryck, och ställa åt "fel" håll, alltså vänster förvänd, ställa höger. Bra och lösgörande! Han var så galet jädra fin efter det här! Tryck och schwung i hela honom. Sen fick jag tänka bakdelsvänding i galoppen, för att få in bogen som han gärna sköt ut lite. Himla, himla fin var han! Samlade sig superfin, verkligen på bakbenen.
 
Mitt mål som jag berättade för Anna var att antingen nästa år, eller året efter det, kvala till SM. Hon tyckte att det var bra mål som är helt 100% möjligt. Hon sa att han har extremt fina grundgångarter, traven är fantastiskt fin när han slappnar av och travar genom kroppen.
 
Hon tyckte redan nu att han har väldigt mycket utstrålning och är väldigt vacker att titta på, men det finns enormt mycket att hämta.
 
Tycker att Anna var en av dom bästa tränarna jag någonsin tränat för, kommer absolut fortsätta!
 
Bilder och film kommer!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Träningar / länk

   

Han är riktigt snygg...

Hur fasiken red jag egentligen? Jaja, titta på den fina ponnyn istället <3
 
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Bilder på Melwas

Här kommer bilder från tävlingen :)
 
 
 
/Nathalie

(1) kommentarer Kategori: Bilder / Filmer / länk

   

Gårdagens ridpass

Skulle rida ut igår, men det blev så sent att vi red ett kort hoppass i ridhuset. Vi hade ett räcke med vattenmatta under, och en studs. Kom i trav mot räcket, och 2 meter innan var det tvärstopp, stora näsborrar och böjd hals. Haha, vattenmatta vet ni ;) Han stannade 4 gånger, men den fjärde gången sa jag till honom, och sen hoppade han klockrent.
 
Kom från andra hållet, och gissa vad? Det var för i hvete en vattenmatta från andra hållet också, shit... Haha, sen hoppade han iallafall.
 
Lösgjorde honom samtidigt med mycket volter och skrittpiruetter. Flyttade honom lite huller om buller för båda skänklarna, lika smidigt och lätt som alltid.
 
 
Idag blir det träning för Anna Björkman, antingen får ni både bilder och film eller bara något av dom :)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Hoppning idag

Hade ju tänkt hoppa idag, men följer schemat och rider ut. Träning imorgon så han får busa idag. Dressyr/busritt, vi varierar lite. Ska bara mjuka upp honom ordentligt tills imorgon. Mamma följer med mig till stallet så ni lär få film, så får ni se hur galen han är ute haha!
 
Sen har jag har tagit ett TUFFT beslut gällande Ziro. Verkligen inte som jag tänkt men det blir bäst så. Ni får veta vad det gäller inom ett par dagar. Det är kul på ett sätt, och ENORMT tråkigt på ett sätt.
 
Don't worry, be happy.
 
/Nathalie

(4) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Vill ha - lista

I måndags brände jag in månadspeng direkt. Köpte det orangea settet från Schockemöhle, lindor och schabrak.
Och matchande lindor då.
 
Jag skulle kunna döda för ett schabrak jag såg på tävlingen i Eskilstuna. Det fanns en liten ridsportsbutik som hade försäljning i ett tält, och mina ögon klibbade fast i det här schabraket:
 
Bling i kanten, runda rutor. Kommer från Equiline. Priset är dock väldigt saftigt på dryga 900 kr... Men någon gång SKA det bli mitt!
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Inköp / länk

   

God Morgon, eller?

Har precis kommit hem från stallet, hade morgonen. Ziro var väldigt svullen på sitt vänstra bakben, nere vid kotan. Det är precis där hans jävla sår sitter, som vägrar försvinna oavsett hur mycket jag tvättar och smörjer. Och imorse var det alltså svullet, dessutom lite varmt. Klämde man lite på det så var det lite mjukt. Skit. Fatta att jag är orolig? Dock minskade svullnaden lite så fort han kom ut och sprang i hagen.
 
EDIT: Har pratat med veterinär, som rekomenderade en salva vi ska köpa. Eftersom han inte haltar eller verkar ha ont så ska jag rida på som vanligt, det är bra för honom att röra på sig. Hoppning, dressyr, uteritter.
 
Ger det sig inte inom ett par dagar så skulle jag höra av mig igen.
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ny piercing

Har bytt navelpiercing! Fick egentligen inte göra det på ett tag till, men det är läkt superbra, så why not?
 
 
Haha, jag sa till mamma att jag måste köpa en blå bikini som matchar. Hon hade tydligen redan köpt en fast till min kusin som bor typ i Ryssland. Det var ju lägligt, så den tog jag! ;)
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Tävlingsresultat - Melwas

Idag var det ju tävling med Melwas. En LC:1 red vi.
 
På framridningen var han så himla flashig först! Travade på som tusan. Efter ett tag lugnade han sig och var "normal". Mot slutet blev han väldigt trött, och tappade bjudningen.
 
På banan var det en vattenpöl som tydligen var farlig. Sen var han lite osäker. I första galoppen blev det ingen galopp. Han totalt stängde av. Jaja, skitsamma. Andra galoppen var mycket bättre! Han kändes spänd igenom ritten och ostadig i formen, men det är helt klart godkänt för en tävlingsdebut, hingst och 4 år liksom.
 
53,??% blev det. Nöjd med det faktiskt, bara att bättra på det sen!
 
Ziro fick sin sko påslagen och ett pass i ridhuset. Gick skit, inte bra. Imorgon hoppar vi eller rider ut. Ser ni? Jag håller inte scheman, det går inte...
 
Bilder och kanske film på Melwas kommer!
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Trickträning

Ziro fick trickträna idag.
 
Han fick gå i ridhuset medans jag mockade och grejade, och sen började vi jobba lite. Han ska följa efter mig, backa när jag går mot honom osv. Sen när jag pekar på en framhov ska han vinka med den. Helt plötsligt kan jag skicka iväg honom och ge ett kommando, t.ex "galopp". Då ska det vara galopp direkt.
 
Lydnads- och tillitsträning. Han gör allt helt klockrent. Efter 30 minuter var jag helt slut, medans han var ivrig att fortsätta. Såklart får han en godisbit när han gör något extra bra, men han ska inte jobba för godiset, han ska jobba för mig.
 
4 steg i spansk skritt gjorde han också, duktiga ponny!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Veckoplanering

Såhär kommer min vecka se ut:
 
Måndag: Ingen ridning, bara mysa och fixa.
 
Tisdag: Tävla Melwas, Ziro får förhoppningsvis sin sko påslagen, isåfall rider jag ett dressyrpass.
 
Onsdag: Ziro får antingen rida dressyr i skogen eller i ridhus, beroende på väder.
 
Torsdag: Träning för Anna Björkman. Har inte tränat för henne förut, men hon ska vara duktig!
 
Fredag: Promenad/uteritt
 
Lördag:Vila
 
Söndag: Uteritt
 
Sen vet jag inte när jag kommer rida Melwas, men någon/några gånger :)
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

LA:1 Debut

Våran LA:1 debut i höstas. Sista tävlingen på året, och vi bestämde oss för att debutera. Klassen innan förlorade vi p.g.a en bakut varav jag nästan åkte av... Var inte alls nöjd med ritten efteråt. Tog på täcke och skrittade av honom ute. Ni som inte kommer ihåg/är nya här, kolla filmen för resultat ;)
 
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   

Ingen häst att rida

Idag har jag ingen häst att rida. Ziro har ju sin tappsko och Melwas vilar.
 
Åker ut lite senare och fixar med Ziro iallafall, borstar och sådär. Ska försöka göra ett par tidsinställda åt er, har dock ingen aning om vad jag ska skriva. Jaja, det märks!
 
 
 
/Nathalie

(0) kommentarer Kategori: Allmänt / länk

   
RSS 2.0