Viktigt med vila

Vila är en viktig del av träning, även om det låter fel. Hur kan vila bidra till att ridningen funkar bättre? Då tränar man ju inte på något?
 
Speciellt viktigt är det med vila om man har en unghäst. Det man gör med en häst i ung ålder är det som formar hästen. Nöter man på samma saker dag in och dag ut, med kanske någon vilodag, så kommer dom flesta hästar bli trötta och omotiverade. En veckas promenader, uteritter och annat kul är BRA att varva med. Under sommaren, ett par veckor. Under vintern, ut och race:a i snön! Många är såååå rädda för att busa med hästarna, för tänk om dom går sönder? Nejnejnej, lika bra att linda in hela hästen i dubbla benlindor med skydd över, och bubbelplasta resten.
 
Ziro har varit SÅ himla duktig nu. Förra helgen gick han två höga och svåra program, och han gjorde det så jäkla bra. Så nu har han fått 4 dagar vila/promenad, 2 dagar uteritt, och nu kör vi igång med dressyren igen.
 
Genom att ge hästen en semester låter man den vila hjärnan. Smälta allt nytt och ta in det nya den lärt sig. När man kör igång igen sen kommer det underlätta ny inlärning, och göra allt så mycket roligare. Om man känner att ens häst börjar bli matt, lite "tråkig" eller liknande: Är det inget fel på hästen, så ge den en vila! Det kommer med stor säkerhet att lösa problemet!
 
 
 
/Nathalie

KOMMENTARER


Såg att du var med i tidningen idag ! ^^

2012-08-25 // 23:27:37
Namn :
Kom ihåg mig

E-mail : (visas ej)


URL/bloggadress :


Skriv din kommentar här :