Inget för oss

Idag gick det inget vidare att rida idag. Han var ganska springig, lätt och fin i munnen men symaskin i benen, vilade inte på steget och var ganska spänd. Fick jobba mycket med det, i lättridning för att lättare reglera takten. Han blev faktiskt ganska lugn ett tag och jobbade bra, men fick ingen power i steget och inget schwung, inget vilande på steget.

I galoppen var han oftast fin, men som sagt springig och inte helt avslappnad. Gjorde mycket fattningar från ryggning, från halt och från skritt. Till slut gjorde han det kanonfint och gick naturligt i en samlad galopp. Han är ju ganska lång i ryggen och kroppen, men kortar ihop sig och samlar sig väldigt lätt. Det är i stort sett bara att ge honom hjälperna så håller han sig där tills man säger något annat.

Gjorde ett par travökningar också. En del blev kanonbra (dock behöver han blir snäppet stadigare i formen), medans andra blev springiga och snabbare och snabbare.

Förvänd galopp gjorde han riktigt bra! Ett byte gjorde han i högergaloppen när dte blev jobbigt, men han fick fatta ny och fick ett "straffvarv" i förvänd ;)

Det går verkligen aldrig BRA att rida i vårat ridhus. Det är stolparna tror jag, och underlaget. Vi är båda helt enkelt trötta på det.


Skum vinkel i asdålig mellantrav, det får vara Dagens ridpass-bilden idag.



KOMMENTARER


Annie

Det kan vara din inbillning som gör att det inte går bra att rida i det ridhuset, se det som en möjlighet istället, det är bättre att träna korta ökningar istället för att slita ut dom på en långsida, vi kan lägga volter serpentiner o vad som helst mellan stolparna, de kan rama in om du rider förvänd galopp på serpentiner m.m., jag saknar ridhuset :)

2012-02-29 // 09:35:18
ann

Håller med. Att ha ett ridhus är nästan lyxigt :) "Dina möjligheter till framgång står i direkt proportion till hur mycket glädje du får ut av det du gör". Tycker att du ska vara väldigt tacksam för det du har Nathalie och göra det bästa av det :) Håller tummarna på söndag och hoppas det går bra :)))

2012-02-29 // 10:09:41
Namn :
Kom ihåg mig

E-mail : (visas ej)


URL/bloggadress :


Skriv din kommentar här :