Gårdagens träning

Igår var vi ju iväg till Kumla och tränade. Han var lite trött i huvudet efter tävlingen dagen innan, men det ska han ju klara.

Först bad hon oss att rida lite som vi gjort under framridningen så hon fick se. Sen red vi på en volt och fokuserade på att hästarna (vi var 2 st) skulle spåra korrekt. När det funkade tog vi galoppen. Jämna och stora språng. Sedan följde vi fyrkanten ett varv och så vände vi rätt upp. Då skulle hästarna först vara helt raka, sedan ställa över till "fel" sida (höger galopp = ställa vänster och tvärtom). Gången efter skulle vi även lägga en 10-metersvolt och sedan komma ut på linjen igen.

Efter en liten paus jobbade vi med öppnor och slutor. Börja på långsidan och göra öppna, vid E/B göra en 10-metersvolt och sedan ut på spåret i sluta. Det har vi ju knappt jobbat med, men hon sa att både öppnorna och slutorna var kanonfina!

Mot slutet gjorde vi ite galopp-skritt-galopp övergångar. I vänster tänkte han lite för mycket uppåt, men sen funkade det. I höger fattade han klockrent! Skrittövergångarna var riktigt bra dom också. Hon bad oss samla galoppen innan vi bröt av, och galoppera samlat ett par språng. Jag testade och hon sa att smalingen var väldigt fin, helt rätt!





KOMMENTARER


Rita istället övningarna, det blir lättare att förstå än när man bara läser dom!



Men vad kul att ni har fått rätt på samlingen!

2012-03-26 // 21:17:59
Namn :
Kom ihåg mig

E-mail : (visas ej)


URL/bloggadress :


Skriv din kommentar här :