Protein

Fick en önskan att skriva om pälsbyte och vad man kan göra för att göra det så smidigt som möjligt.
 
Som sagt så går det år en jäkla massa protein, alltså är det bra att öka på proteinintaget för hästen. Dock inte FÖR mycket, det är aldrig bra. KRAFFT Muskel innehåller mycket protein, så det kan vara bra att ge det.
 
Hästarna börjar att ”byta” päls då är det många hästägare som upplever att deras hästar tappar både muskler och energi, hästarna kan även kännas ”lite sega”.  Det här är inte konstig för när hästarna ska ”bygga upp” ny päls så krävs det både protein och energi, ofta så pratar hästägarna om att hästarna blir trötta när de fäller päls, men så är alltså inte, de blir trötta när de producerar ny päls!
 
Ca 90 % består av protein och att det går åt mer foder för att bygga upp 1 kg päls än 1 kg muskler.  En viktig sak att tänka på är att pälstillväxten prioriteras framför ansättningen av muskler, så om näringstillgången är knapp så kommer ”ny päls” att prioriteras före ansättningen av muskler och fett i hästens kropp.
 

B-vitamin tror många är bra att ge, men det har ingen effekt vid pälsbyte. Dock är det bra för andra orsaker!
 
Proteinrikt hö/hösilage är bra att ge också! Om hästen börjar äta bajs så betyder det oftast att den har brist på protein.
 
Googlade lite, och det finns ett par saker att ge för extraprotein:
 
Super Amino 66 är ett rent proteintillskott, perfekt balanserat för hästens behov.
 
KRAFFT Muskel innehåller mycket protein.
 
Det var det jag hittade i en snabb sökning, men det finns nog mycket mer om man söker mer noggrant :)
 
 
/Nathalie
 
 

KOMMENTARER


ann

Tack, Nathalie för svaret! Men vet inte om jag skulle våga ge ngt speciellt tillskott av proteiner. Känns som att det är mycket enklare att ge hästen fint hö/hösilage istället, det är ju det de ska äta mest av. Jag tror inte att jag skulle vilja byta kraft men Super Amino ska jag kolla lite närmare på, det kanske är en bra idé.

2012-09-25 // 08:48:30
Namn :
Kom ihåg mig

E-mail : (visas ej)


URL/bloggadress :


Skriv din kommentar här :